By Steven Voser


Als je op zoek bent naar een vaporizer, dan heb je vast ook wel van 'PAX' gehoord. De PAX 2 en PAX 3 herken je onmiddellijk aan hun strakke design en hoogwaardige constructie. Deze vaporizers worden door veel mensen dan ook als de beste portable vaporizers in hun prijsklasse beschouwd. Hieronder bespreken we de specificaties van beide, zodat jij kunt besluiten welke het beste aan jouw behoeften voldoet!

PAX 2 versus PAX 3: gedetailleerde vaporizer review

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de PAX 2 en PAX 3?

Zo op het eerste gezicht zien de PAX 2 en PAX 3 er identiek uit en we nemen het je niet kwalijk als je het verschil niet ziet. Toch zijn er een aantal opvallende verschillen tussen de twee vaporizers, zoals:

  • De kleur: de PAX 2 is verkrijgbaar in Charcoal en Platinum. De PAX 3 kun je daarentegen in de kleuren Onyx, Sand, Sage, Burgundy en Blue Ocean kopen. Bij Royal Queen Seeds vind je ook Special Edition PAX 3 vaporizers met een speciaal patroon en het RQS-logo.
  • De temperatuurregeling: zowel de PAX 2 als de PAX 3 hebben vier vaste temperatuurinstellingen. Namelijk 180°C, 193°C, 204°C en 215°C. De PAX 3 biedt echter extra instellingen voor de temperatuur die je via een mobiele app kunt regelen (waarover later meer).
  • App-compatibiliteit: de PAX 2 is niet compatibel met de PAX Vapor smartphone app.
  • Haptische feedback: de PAX 3 heeft haptische feedback, wat betekent dat de vaporizer trilt bij het opstarten en wanneer hij klaar is voor gebruik.
  • De batterijduur: de PAX 2 heeft een batterij van 2600mAh en dit is voldoende voor 90 minuten actief gebruik. De PAX 3 heeft echter een batterij van 3500mAh, waarmee je 110 minuten vooruit kunt.
  • De oplaadtijd: de PAX 2 heeft ongeveer 120 minuten nodig om volledig op te laden, terwijl de PAX 3 in zo'n 90 minuten is opgeladen.
  • De opwarmtijd: de PAX 2 vraagt ongeveer 45 seconden om de gewenste temperatuur te bereiken. De PAX 3 is wat sneller en warmt in slechts 25 seconden op.
  • Compatibiliteit met concentraten: de vaporizers van PAX lopen altijd voorop als het gaat om het vapen van gedroogde kruiden. De PAX 3 Complete Kit wordt echter met een inzetstuk voor concentraten geleverd. Vul dit met je favoriete concentraat en gebruik de mobiele app om de temperatuur van de PAX 3 in te stellen. Zo geniet je van supersmakelijke trekken.
  • De prijs: we verkopen de PAX 2 voor € 99,-. Je scoort een PAX 3 Special Edition Complete Kit voor € 199,-.

Lees verder voor een gedetailleerdere bespreking van deze verschillen en de invloed ervan op de gebruikservaring.

PAX 2 versus PAX 3: gedetailleerde vaporizer review

De PAX 2 is een hoogwaardige vaporizer voor droge kruiden

PAX Labs heeft zichzelf gevestigd als een gerenommeerde fabrikant van portable vaporizers voor droge kruiden. En de PAX 2 past precies in dit plaatje. Met hoogwaardige onderdelen en eenvoudige functies biedt deze vaporizer alles wat je nodig hebt om onderweg te vapen. De rvs oven en het damppad zijn afgesloten van de andere interne onderdelen. Daarmee geniet je in minder dan een minuut van een rijke smaak. Daarnaast krijg je er twee mondstukken bij, een plat en een verhoogd mondstuk. Zo kun je zelf een keuze maken en op je favoriete manier vapen.

In tegenstelling tot de PAX 2, zette PAX Labs met de PAX 3 de eerste stapjes in de wereld van de concentraten. Als je de PAX 3 Complete Kit koopt, ontvang je daarbij een uniek inzetstuk voor concentraten. Dit accessoire past perfect in de oven van de vaporizer en is geschikt voor verschillende concentraten, van traditionele hasj tot moderne BHO. In combinatie met de verbeterde temperatuurbediening (zie hieronder), biedt de PAX 3 alle benodigde functies om onderweg van lekkere dabs te genieten.

Let op: het inzetstuk past technisch gezien ook in de oven van de PAX 2, maar gebruikers geven aan dat de temperatuur van deze vaporizer niet hoog genoeg kan worden ingesteld om concentraten volledig te verdampen.

De PAX 2 biedt simpele temperatuurbediening

Bij vapen is de temperatuur ongelooflijk belangrijk. Als de temperatuur van de vaporizer namelijk te laag is, kun je geen grote dampwolken produceren, en met een te hoge temperatuur riskeer je verbranding van je kruiden/dabs. Dit laatste verpest de smaak, terwijl je jezelf ook nog aan mogelijk giftige chemicaliën blootstelt. Met de vier vooraf bepaalde temperatuurinstellingen is vapen met de PAX 2 supergemakkelijk, vooral voor beginners. Vul gewoon de vaporizer, zet hem aan en gebruik het knopje bovenop het mondstuk om de gewenste instelling te selecteren. De kleine lampjes op de PAX lichten op en geven aan welke stand je hebt gekozen. De laagste stand van de PAX 2 is ideaal als je meer terpenen en flavonoïden wilt behouden, en de hogere standen produceren dikkere, grotere dampwolken.

Wil je de temperatuur nauwkeuriger instellen? Met de PAX 3 kan dit via de PAX Vapor app tot op de graad nauwkeurig. Dit is superhandig als je graag concentraten gebruikt, omdat deze vaak pas bij hogere temperaturen verdampen.

De PAX 2 is niet compatibel met een app

PAX Vapor is een smartphone-applicatie van PAX Labs. De app is ontworpen om gebruikers meer controle te geven over het vapen, en dan vooral liefhebbers van concentraten. In tegenstelling tot de PAX 2, kan de PAX 3 via Bluetooth verbinding met je smartphone maken. Dit kan tot een afstand van drie meter. Met de PAX Vapor app kun je de instellingen van je vaporizer aanpassen, spelletjes spelen en firmware updates installeren. Daarbij kun je ook de temperatuurinstellingen aanpassen en opslaan en verschillende modi kiezen, zoals de Boost Mode (voor grotere, sterkere dampwolken) en de Efficiency Mode (die de lipsense technologie van de PAX 3 benut om je kruid of concentraat alleen te verwarmen wanneer je op het punt staat te inhaleren, wat voor langere sessies zorgt).

PAX 2 versus PAX 3: gedetailleerde vaporizer review

De PAX 2 heeft simpelere specificaties

De PAX 2 is een geweldige vaporizer zonder fratsen. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van andere PAX vaporizers, maar er hangt een wat betaalbaarder prijskaartje aan. Bovendien gaat de batterij lang mee, laadt het apparaat snel op en verwarmt hij in minder dan een minuut (45 seconden). Als je net begint met vapen en uitsluitend droge kruiden wilt gebruiken, is de PAX 2 een simpele, maar hoogwaardige vaporizer voor een waanzinnige prijs.

De PAX 3 biedt daarentegen verbeterde kenmerken die aan de eisen van de meer ervaren gebruiker voldoen. De batterij gaat langer mee en het apparaat laadt ook sneller op. De oven is tevens verbeterd, want het opwarmen duurt slechts twintig seconden. Via de PAX Vapor app kun je ook extra functies instellen. Daarnaast beschikt de PAX 3 over haptische feedback (hij trilt als je hem aanzet en wanneer hij is opgewarmd). Deze functie zie je overigens steeds vaker bij nieuwe, portable vaporizers.

Is de PAX 3 de investering waard?

PAX Labs is een gerenommeerd merk in de wereld van de vaporizers en vape-accessoires. En zowel de PAX 2 als de PAX 3 behoren tot de beste portable vaporizers op de huidige markt. Maar hoe kun je in hemelsnaam tussen de PAX 2 en de PAX 3 kiezen?

Over het algemeen vinden we dat de PAX 2 alle functies biedt die nodig zijn om gedroogde kruiden te vapen. Deze vaporizer is heel betaalbaar zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Er zijn vier temperatuurinstellingen en dat is voldoende voor de meeste vapers. De lagere temperatuur is ideaal om de smaak en effectiviteit te maximaliseren en de hetere standen zijn perfect als je meer damp wilt.

PAX 2 versus PAX 3: gedetailleerde vaporizer review

Voor de meer doorgewinterde vaper, is de PAX 2 wellicht niet veelzijdig genoeg, vooral niet vergeleken met nieuwere portable vaporizers. Ja, de PAX 3 is € 100,- duurder, maar biedt ook een nauwkeurigere temperatuurregeling, app-compatibiliteit, verbeterde batterijduur en snellere oplaad- en opwarmtijden. Al met al is de PAX 3 een completere vaporizer, waarbij je via de PAX Vapor app meer controle over je sessies hebt.

Bovendien heeft de PAX 3 Special Edition Complete Kit een speciaal limited edition design, speciaal voor Royal Queen Seeds gemaakt. De PAX 2 is echter ook een uitzonderlijke vaporizer van hoge kwaliteit met voldoende functies tegen een geweldige prijs. Doe je voordeel met deze informatie en kies de vaporizer die het beste bij jou past!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.