By RQS Editorial Team

De Arizer Air 2 is de bijgewerkte versie van de Arizer Air; de populaire, “kleine, maar fijne” droge kruidenvaporizer. Wat het verschil is met de vorige versie? Het opvallendste onderscheid is dat de Air 2 is uitgerust met een groter scherm voor nauwkeurige temperatuurcontrole. Daarnaast is hij in meer kleuren verkrijgbaar. Andere voorname veranderingen zijn echter niet direct zichtbaar.

ARIZER AIR 2: EEN GEWELDIGE VAPORIZER NU NOG BETER GEMAAKT

Op het eerste gezicht lijkt de Air 2 niet veel te verschillen van zijn voorganger. Net als het vorige model heeft hij dezelfde stijlvolle vormgeving, met de kenmerkende glazen uitstekende steel. Het eerste dat opvalt, zijn het digitale display en de grotere knoppen op het toestel.

De succesvolle bestaande functies van het origineel, zoals het hybride verhittingssysteem en de 18650-batterij, hoefden niet veranderd te worden. Sommige voorname verbeteringen van de Air 2 zijn niet meteen duidelijk, maar tellen zeker mee!

NAUWKEURIGE TEMPERATUURCONTROLE

Een van de grootste verschillen in functionaliteit is het digitale display van de Air 2. Daarmee kun je nu zeer nauwkeurig de temperatuur instellen. Vergeleken met de vorige Air is dit een grote upgrade. Het oudere model had namelijk slechts 5 temperatuuropties. Je hebt nu meer flexibiliteit om de ideale temperatuur te vinden. Bovendien kun je deze in stappen van 1 graad aanpassen tot 220°C (in plaats van de 210°C met de Air).

VERBETERDE BATTERIJDUUR

De Air 2 werkt nog steeds op een verwisselbare 18650-batterij, maar nu met een hogere capaciteit. Daardoor kun je genieten van een langere batterijduur. Je kunt de Air 2 opladen via USB of een externe lader.

EENVOUDIG, MAAR HANDIG DIGITAAL DISPLAY

Het digitale display van de Air 2 is eenvoudig. Daarbij bevat het geen verwarrende of gimmickachtige informatie. Hij toont simpelweg de temperatuur en het batterijniveau. Er zitten nu 3 grotere knoppen op voor het aan- en uitzetten van je vaporizer, het instellen van de temperatuur en het kiezen tussen Fahrenheit en Celsius. Bonus: je kunt ook de helderheid van het scherm wijzigen.

HETZELFDE GEWELDIGE VERHITTINGSSYSTEEM EN DAMPPAD

Arizer heeft zijn bewezen hybride verhittingssysteem en damppad met dit toestel weten te behouden. Net als eerst bestaat het pad nog steeds uit glas en levert hij dezelfde fantastische koeling als de vorige uitvoering. Waarom zou je ook knoeien met iets wat werkt?

PRESTATIES

Als het aankomt op smaak stelt de Air 2 niet teleur. Je kunt elke keer weer genieten van een heerlijk smaakvolle en geweldig zachte damp. Het enige minpunt: de dampwolken zouden wat voller mogen zijn. We merkten een lichte verbetering tijdens het hijsen, maar dit was niet drastisch vergeleken met het vorige model.

BOUWKWALITEIT

De originele Air is al voortreffelijk gebouwd. En ook met de Air 2 zijn er geen concessies gedaan. De meeste verbeteringen lijken te zitten in interne onderdelen en de functionaliteit. Zo is de opwarmtijd nu wat sneller. We ontdekten dat de Air 2 het origineel verslaat met ongeveer 20 seconden, al was dit met een nieuwe batterij. Hoe dan ook is het een noemenswaardige verbetering. Al met al maakt de Air 2 een goede en betrouwbare indruk en niet alleen aan de buitenkant.

DRAAGBAARHEID EN DISCRETIE

De draagbaarheid van de Air 2 is goed. Misschien is het niet de kleinste vaporizer die je kunt krijgen. Gezien de prestaties en functies is hij echter de moeite waard om mee te nemen. De draagbaarheid van de Air 2 is verder verbeterd met een batterijduur van 75-80 minuten, vergeleken met de 60 van de originele Air. Genoeg om nog 2 sessies van 10 minuten aan elke cyclus toe te voegen. Dat je zonder bijladen kunt genieten van 7 of 8 sessies is absoluut een mooie vooruitgang!

De Air 2 wordt geleverd met 2 doppen voor de stelen. Die komen goed van pas wanneer je hem wilt prepareren voor op reis.

Waar de Air 2 niet bepaald bonuspunten op scoort, is op het gebied van discretie. Het is niet de kleinste vaporizer die verkrijgbaar is en de glazen steel steekt er aan de bovenkant uit. Hij is al met al niet ontworpen met het oog op discretie.

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN

De Air 2 is net zo gemakkelijk te gebruiken als het origineel, ondanks het nieuwe digitale display. De bediening van dit apparaat spreekt eigenlijk voor zich. Zet de Air 2 gewoon aan, stel de temperatuur in met de knoppen en dat is het ongeveer wel. Dit maakt de Arizer Air 2 een goede portable optie voor mensen die net in de wereld van het vapen stappen.

IS DE ARIZER AIR 2 WAT VOOR JOU?

De Arizer Air 2 is op enkele essentiële punten verbeterd, namelijk de batterijduur en opwarmtijd. Daardoor is het een geschikte vaporizer die niet teleurstelt. De smaak en dampkwaliteit zijn ook prima en het is altijd prettig dat je de damptemperatuur nauwkeurig af kunt stemmen.

De verbeteringen ten opzichte van de originele Air zijn wellicht niet drastisch. Toch zijn het verbeteringen en Arizer wist een reeds uitmuntende vaporizer nog beter te maken. Wij denken dat de Air 2 absoluut te verkiezen valt boven het origineel. Zelfs mensen die al een Air hebben, worden hiermee dus zeker niet teleurgesteld.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.