By Steven Voser

Avocado's barsten met voedingsstoffen en gezonde vetten, dus je hoeft je niet schuldig te voelen als je van dit toetje geniet. En en natuurlijk is het afgeladen met de favoriet van iedereen: Cannabis. Een gezond munt-choco ijsje, waarmee je stoned wordt. Wat is er beter in de zomerhitte?

In dit vegan recept wordt kokosmelk gebruikt, maar als je de voorkeur geeft aan een romige zuivelsmaak, kan je een mengsel gebruiken van slagroom en onze eigen, originele cannamelk.

OH CHOCOLADE

De lichte, luchtige smaak van verse munt heeft de bitterheid van cacao nodig. Het is een klassieke combinatie en om het perfecte munt-choco ijs te maken, volgen we het Italiaanse voorbeeld door een techniek te gebruiken met de naam Straciatella. Dit woord betekent letterlijk "snippers" en refereert aan de handeling van het druipen van gesmolten chocolade in de mix, terwijl het wordt gekarnd, waarmee dunne, knapperige linten chocolade ontstaan die bij het eten fluweelachtig smelten in je mond.

Het is belangrijk de juiste soort chocolade te gebruiken. Chocolade chips bevatten oliën en conserveringsmiddelen, waardoor ze hard en wasachtig zullen worden na het invriezen, dus we gebruiken in plaats hiervan rauwe cacao bonen. Als deze niet in je budget zitten, kan je ook ongezoete, pure chocolade gebruiken. In dit recept voegen we ook kokosolie toe met cannabis. Het effect is natuurlijk tweeledig: Het bevat die magische edible high, maar de olie zal ook het smeltpunt van de chocolade verlagen, waardoor het soepel in je mond oplost. Je kan ook cannaboter of gewone boter gebruiken voor een soortgelijk effect, maar olie levert de beste textuur en de beste smaak.

INGREDIËNTEN

(5 porties)

2 rijpe avocado's, geschild en in stukjes gesneden

2 400ml blikken volvette kokosmelk (een nachtje in de koelkast), of 300ml slagroom + 100ml volle cannamelk

1 grote handvol verse muntbladeren

15ml pepermuntextract

155-185 rijstsiroop of een ander natuurlijk zoetmiddel

220g rauwe cacaobonen, of dezelfde hoeveelheid ongezoete, pure chocolade

30ml kokosolie met cannabis, volgens het recept hier

cannabis kokosolie marihuana melk ijs avocado mint

HET IJS MAKEN

Dit is eigenlijk best simpel. Doe de avocado's in je blender. Voeg de kokosmelk (of slagroom + cannamelk), verse muntblaadjes, pepermuntextract en rijstsiroop toe. Mix tot een glad geheel. Op dit moment kan je, als je wil, een beetje groene kleurstof toevoegen, maar als je dit niet doet, zal je een zachte, romige kleur krijgen met groene hints.

Als je een ijsmachine gebruikt, kan je je mix erin gieten en de machine gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Onthoud dat je de chocolade er aan het eind aan toevoegt.

Als je geen ijsmachine hebt, kan je het mengsel in een vriezer-bestendige kom gieten en gedurende 4 uur in de vriezer plaatsen, waarbij je elke 30 minuten zorgvuldig met een houten lepel roert. Dit kan lastiger worden als het ijs harder wordt maar, geloof me, het is absoluut de moeite waard.

HET TOEVOEGEN VAN DE CHOCOLADE

Hier hebben we al die tijd op gewacht. Verwarm je chocolade au bain marie (kom in een pan water op het fornuis) en voeg 30ml kokosolie met cannabis toe als het smelt. Je kan ook nog een snufje vanille extract toevoegen voor een zoet effect. Een klein beetje zal voldoende zijn. Zodra het geheel gesmolten is tot een gladde substantie, druip je de chocolade in je ijs, terwijl je dit goed doorroert.

BIJNA KLAAR...

Na al het vriezen en mixen, is je cannabis munt-choco ijs klaar om in een bak te worden overgedaan en in de vriezer te worden geplaatst. Maar ik weet zeker dat je direct wil proeven. Voor het serveren, laat je het ijs 10-15 minuten op een koele plek staan. Je wil dat het een klein beetje ontdooit, zodat je het gemakkelijk kan oplepelen.

Dat is alles. Het perfecte mint-choco ijs met cannabis. De kracht zal variëren, afhankelijk van de kracht van je cannamelk en je kokosolie, maar ga zoals altijd voorzichtig te werk. Als je het ijs eenmaal gemaakt hebt, zal het lastig zijn niet de hele bak leeg te eten.

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.