By Luke Sumpter

Alles aan cannabis is complex. Er bestaan duizenden soorten, tientallen cannabinoïden en talloze manieren om van het kruid te genieten. De laatste decennia heeft innovatie geresulteerd in geavanceerde methodes om cannabis te inhaleren; van vapen tot dabben. Toch geven veel blowers nog altijd de voorkeur aan primitievere vormen van stoned worden. Een van de oudste manieren om de bloedbaan te verzadigen met THC, is door middel van een pijp. Dit bescheiden ontwerp is al duizenden jaren oud en het algemene principe heeft echt de tand des tijds doorstaan. De steamroller-pijp is een vaak vergeten — en zeer krachtige — variant.

WAT IS EEN STEAMROLLER-PIJP?

Steamroller-pijpen zien er ongewoon uit. Oké, ze hebben de vorm van een pijp. Hun gelijkenis met conventionelere pijpen houdt daar echter op. Deze toestellen lijken qua design meer op chillums en leveren een veel scherper hijsje dan de meeste pijpen op de markt.

Wat steamroller-pijpen onderscheidt van andere modellen, is de positie van het klapgat. Dit is een luchtgat dat blowers loslaten om de pijpenkop leeg te trekken. Bij de meeste pijpen zit dit gat aan de zijkant van de bowl, met de bowl gepositioneerd op het eind van de steel. Steamroller-pijpen wijken qua vormgeving af. Het grotere klapgat zit aan het uiteinde van de pijp en de pijpenkop bevindt zich verderop aan de steel.

Deze ongewone vormgeving resulteert in enorme hijsjes en een onmiddellijke high. Laten we eens ontdekken hoe deze pijpen precies werken en waarom blowers er dol op zijn.

HOE WERKT EEN STEAMROLLER-PIJP?

Steamroller-pijpen zijn primitief van aard. Ze zijn een van de eenvoudigste manieren om wiet te roken. Hiervoor is geen water, elektriciteit of denkwerk vereist. Het is zo simpel als het aansteken van de pijpenkop en het loslaten van het enorme klapgat aan het uiteinde.

Wellicht lijkt dit exact op hoe een gewone pijp werkt. Er is echter één groot verschil. De locatie en grootte van het klapgat veranderen een normaal hijsje in een enorme. Het gapende gat aan het uiteinde van een steamroller-pijp resulteert in een weerstandsvrije luchtdoorstroming, die diep in de longen doordringt.

Met een normale pijp is het eenvoudig om de inname van rook te beheersen. Het is hierbij mogelijk met het klapgat te spelen, om de gewenste hoeveelheid rook vrij te geven. Bij het roken van een steamroller is dit een stuk lastiger. Vrijwel altijd verrassen deze apparaten de blower. Om die reden zijn ze niet echt aan te raden voor beginners.

Steamroller-pijp

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN STEAMROLLER?

De scherpte die de hijsjes van een steamroller bevatten, klinkt wellicht onwenselijk. Het is echter precies de reden dat zoveel blowers er dol op zijn. Het is een volledig andere manier om cannabis te inhaleren. De pijpen leveren een enorme hoeveelheid cannabinoïden in een kort tijdsbestek. Dat is precies wat een doorgewinterde blower met een hoge tolerantie zoekt.

Hieronder bespreken we de voordelen die het gebruik van een steamroller-pijp biedt. Daarna bekijken we waarom deze pijpen soms niet de beste optie zijn.

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN

Een van de beste eigenschappen van steamroller-pijpen is hun eenvoud. Je hoeft geen water of vloei voorhanden te hebben. Het enige wat je nodig hebt, is een aansteker en hoogwaardige wiet.

GEMAKKELIJK SCHOON TE MAKEN

De meeste pijpen zijn lastig schoon te maken. Ze vereisen dat je je in alle hoeken en gaten wurmt om elk stukje residu te verwijderen. Gelukkig is het schoonmaken van een steamroller een fluitje van een cent. De wijde gaten aan elk uiteinde maken het verwijderen van teer een simpel karweitje. Spoel wat water door de pijp, borstel even en je bent klaar!

JE VERSPILT MINDER WIET

Indien je een bong of pijp niet goed leegtrekt, betekent dit dat je wat rook verliest. Dit is geen enorm probleem, maar zorgt er naar verloop van tijd wel voor dat je meer wiet verspilt. Bij het gebruik van een steamroller komt de rook volledig in de longen terecht.

ENORME HIJSJES

Aangezien er vrijwel geen rook verloren gaat, is elk hijsje enorm. Het gaat hier niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om de snelheid waarmee het hijsje in de longen komt. Het roken van een steamroller-pijp is het equivalent van het achteroverslaan van een shotje bij het drinken. Deze pijpen zijn uitstekend als je een onmiddellijke high wenst.

NADELEN

Uiteraard is niet alles aan de steamroller-pijp rozengeur en maneschijn. Deze enorme hijsjes zijn echt bedoeld voor ervaren blowers.

SCHERPE HIJSJES

Steamroller-pijpen zijn niet voor iedereen; de meeste beginners kunnen er niet goed mee overweg. De longen hebben tijd nodig om alleen al te wennen aan trekjes van een joint. De scherpe hijsjes en intensiteit van de high zijn simpelweg niet voor alle blowers weggelegd.

ZE ZIJN KWETSBAAR

De meeste steamrollers zijn gemaakt van glas. Daardoor zien ze er prachtig uit, maar breken ze soms ook gemakkelijk. Verwacht dus niet dat je er eentje in je tas kunt doen en deze aan het eind van de dag intact terugvindt. Wil je je steamroller mee op reis nemen? Zorg dan dat deze veilig en stevig in een omhulsel zit.

HOE JE EEN STEAMROLLER-PIJP GEBRUIKT

Je bent nu bekend met de voor- en nadelen van deze uniek vormgegeven rookinstrumenten. Spreekt het jou aan? Dan is het tijd om te blowen! Maak je borst maar nat en zet je schrap voor het hijsje van je leven.

  1. Vul de pijpenkop met zoveel wiet als jij geschikt acht.
  2. Bedek het klapgat met één hand.
  3. Gebruik de andere hand om de pijpenkop aan te steken en inhaleer.
  4. Trek rook in de pijp tot deze gevuld is.
  5. Haal je hand van het klapgat en inhaleer diep.
  6. Geniet van de high!

KLAAR VOOR ENORME HIJSJES?

Ben je op zoek naar sterke hijsjes en een directe high? Dan is het tijd om een steamroller-pijp aan je collectie toe te voegen. De Steamroller van Royal Queen Seeds heeft een eenvoudig design met een comfortabel mondstuk en het RQS-logo.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.