By Steven Voser

Cannabis bevat meer dan honderd verschillende verbindingen. Ongetwijfeld zijn THC en CBD daarvan de meest bekende. Toch zijn er ook vele andere cannabinoïden, terpenen en verbindingen die bijdragen aan de unieke, uiteenlopende effecten van cannabis. Een daarvan is cannabicyclol of CBL, een verbinding die doorgaans wordt aangetroffen in niet verse wiet die voor een lange tijd bewaard is geweest.

WAT IS CANNABICYCLOL?

Cannabicyclol, ook wel aangeduid als cannabipinol (CBP), is een fytocannabinoïde in de cannabisplant. In tegenstelling tot populaire verbindingen, zoals THC en CBD, is cannabicyclol nog maar weinig onderzocht. Daarom is er niet veel bekend over de effecten en de mogelijke voordelen ervan.

CBL Cannabinoids

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN CANNABICYCLOL?

Helaas is er nog maar weinig onderzoek verricht naar de effecten van cannabicyclol. In plaats daarvan hebben de meeste op deze verbinding gerichte studies zich gefocust op de chemische structuur en synthese ervan. Maar bijvoorbeeld niet op de gevolgen van het stofje voor het menselijk lichaam.

Er zijn slechts enkele onderzoeken uitgevoerd naar de geneeskundige werking van CBL. Tot op heden leverden deze studies negatieve resultaten op. Zo suggereren ze dat CBL niet dezelfde mogelijke medicinale voordelen biedt als THC, CBD, of andere cannabinoïden die zich in de cannabisplant bevinden.

In 1976 werd er een onderzoek[1] uitgevoerd naar de effecten van CBL op proefkonijnen. Geconstateerd werd dat in kleine doses (1mg per kilo lichaamsgewicht) de verbinding geen waarneembare resultaten opleverde. Echter, het bleek dat CBL in grotere doseringen (8mg per kilo lichaamsgewicht) stuiptrekkingen en de dood tot gevolg had.

Opmerking: het bovenstaande onderzoek werd uitgevoerd met slechts twee proefkonijnen en is waarschijnlijk geen accurate representatie van de verbinding en de effecten ervan. Er zijn nadere onderzoeken vereist om inzicht te krijgen in hoe CBL werkt.

HOE WORDT CBL GESYNTHETISEERD?

De structuur van CBL lijkt erg op die van THC en CBD. Er zijn echter enkele subtiele verschillen. Men neemt aan dat het afkomstig is van de afbraak van andere cannabinoïden (zoals cannabichromeen).

Men heeft oude stukjes Pakistaanse hashish[2] en cannabis in China[3] gevonden (van 2700 voor onze jaartelling) waarin een hoge concentratie CBL is vastgesteld. Onderzoek heeft aangetoond dat cannabichromeen (CBC) afbreekt tot CBL wanneer cannabis aan licht wordt blootgesteld. Dit gebeurt op ongeveer dezelfde wijze als hoe THC CBN wordt.

Thc to CBN And CBG to CBL

ONTDEK MEER OVER CANNABINOÏDEN

Tot onze spijt kunnen we je momenteel niet meer over deze verbinding vertellen. Dat komt omdat er tot op heden niet veel onderzoek naar is verricht. Maar we beloven dat zodra er meer informatie over CBL beschikbaar komt we je dat als eerste laten weten!

External Resources:
  1. Cannabinoid induced behavioral convulsions in rabbits. - PubMed - NCBI http://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Estimation of Biologically Active Cannabinoids in Cannabis indica by Gas Chromatography-mass Spectrometry (GC-MS) https://www.researchgate.net
  3. Phytochemical and genetic analyses of ancient cannabis from Central Asia https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.