By Steven Voser

Maak je eigen kruidenmix met deze geweldige alternatieven voor cannabis!

Inhoud:

Ben je dol op het vapen van cannabis? Wij ook! Weet je echter dat er ook veel andere legale kruiden bestaan die prachtig verdampen? Deze verleidelijke aromatische planten hebben tevens unieke effecten en voordelen. Een uitgelezen kans dus om een beetje te experimenteren. En het biedt uitkomst als je een pauze wilt nemen van wiet. Kweek je zelf? Weet dan dat veel van deze kruiden ook geweldige gezelschapsplanten zijn voor cannabis.

Wil je ontspannen? Een boost? Je stemming verbeteren? We helpen je graag je horizon verbreden, ongeacht je voorkeur.

BEGIN MET DE JUISTE APPARATUUR

Het vapen van kruiden begint met de juiste apparatuur. Planten verdampen op verschillende temperaturen. Het loont dus te investeren in een hoogwaardige vaporizer met temperatuurbediening. Dit zijn bijvoorbeeld twee goede opties:

MIGHTY

De Mighty is zo fantastisch dat hij zelfs medisch gecertificeerd is in Europa. Deze vaporizer werkt op batterijen en is compact, draagbaar en krachtig. Het beste is nog wel dat de temperatuur eenvoudig aan te passen is via het nauwkeurige LED-display. De Mighty trilt wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, zodat je altijd weet of hij klaar is voor gebruik.

MIGHTY Vaporizer

Conduction / Convection Conduction & Convection
Dimensions 140 x 80 x 30 mm2
Weight 230 gr
Temperature 40°C - 210°C /
104°F - 410°F
Time 2 MIN
Weight 1,4 CM3
Control Control
Content Drip, Liquid Pad

Buy MIGHTY Vaporizer

 

ZES LEGALE KRUIDEN VOOR JE VAPORIZER (GEEN CANNABIS)

Nu je je uitrusting compleet hebt, gaan we over op het leukste deel: het vapen van kruiden. Lavendel, kamille en pepermunt - dat klinkt als een verrukkelijke theemix! Mogelijk ben je welbekend met veel van deze kruiden, maar met je vaporizer versterk je de effecten nog meer.

Met de consumptie van kruiden in een geconcentreerdere vorm, profiteer je mogelijk sneller van de therapeutische voordelen. Vapen bevredigt ook die rituele neiging om te roken. Dit komt van pas als je probeert te minderen, maar ook als je eens wat anders wilt dan het roken van cannabis of tabak. Tot slot zijn al deze kruiden legaal. Dit betekent dat je ze met een gerust hart kunt kopen en gebruiken.

ZOETE BASILICUM (130°C)

Zoete basilicum

Met basilicum verbeter je niet alleen je favoriete gerechten. Het is ook inzetbaar als medicinaal kruid om een verkoudheid te bestrijden en de spijsvertering te verbeteren. Bij het vapen van basilicum komt linalool vrij. Dit terpeen vind je ook in diverse cannabis strains. De therapeutische effecten helpen mogelijk ontspannen en verbeteren de stemming.

Voor wat betreft het kweken is zoete basilicum een goede gezelschapsplant voor cannabis. Het opvallende aroma trekt namelijk vlinders en andere nuttige insecten aan. Ongedierte, zoals bladluis, is er echter niet dol op.

DAMIANA (190°C)

Damiana

Damiana is afkomstig uit Centraal-Amerika en traditioneel gebruikt door de Maya's als afrodisiacum. Meestal zet je er thee van, maar vapen wint ook aan populariteit. Damiana is bestudeerd vanwege de vermeende voordelen van de werkzame stoffen die erin zitten. Hieruit blijkt dat het je energie stimuleert, de stemming verbetert, het lichaam ontspant en het libido versterkt. Damiana is ook geweldig als je het vapet in combinatie met cannabis.

LAVENDEL (130°C)

Lavendel

Lavendel is welbekend vanwege het kalmerende, prettige aroma ervan. Weet je echter ook dat het kruid therapeutische eigenschappen heeft? De effecten op het zenuwstelsel wekken de indruk dat het de spieren ontspant, stemming stabiliseert en je kalmeert. Daarom is het een geweldig kruid om te vapen als je gestresst bent, pijn hebt of moeite hebt met slapen. Uiteraard mag je er ook altijd op rekenen dat het verrukkelijk ruikt.

Ook lavendel is een fantastische gezelschapsplant als je cannabis kweekt. Het kalmerende aroma en de prachtige bloemen geven een curieuze draai aan je tuin. Lavendelplanten zijn ook aantrekkelijk voor nuttige insecten. Daarnaast beschermt de plant je cannabis tegen vlooien, teken en hongerige muisjes.

KAMILLE (190°C)

Kamille

Ook kamille staat bekend om haar kalmerende effect. Waarschijnlijk heb je wel eens kamillethee gedronken. Een dampende kop thee met kamille voor het naar bed gaan, is een ware favoriet over de hele wereld. Als je dol bent op kamillethee, voeg het dan ook toe aan je kruidenmix voor een extra dosis ontspanning. Mogelijk stimuleert het tevens je immuunsysteem en verlicht het indigestie.

Als gezelschapsplant trekt kamille bijen aan. Het verjaagt daarbij vliegen en muggen. Deze robuuste plant helpt dan ook de cellen van omringende cannabisplanten versterken.

CITROENMELISSE (140°C)

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een kruid uit de muntfamilie. Het is populair als slaapmiddel en ook bestudeerd vanwege mogelijke stressverlichtende eigenschappen. Citroenmelisse stimuleert mogelijk tevens de cognitieve functie. Het is daarnaast een populair kruidenmiddel bij hoofdpijn en menstruatiekramp.

Als gezelschapsplant verjaagt citroenmelisse varenrouwmuggen en muggen. Dit is een vaste plant die elke lente opnieuw opkomt. Ze fungeert dan ook als een soort natuurlijke wekker. Als je de goudgroene scheuten ziet verschijnen, weet je dat het tijd is je cannabiszaden te laten ontkiemen.

PEPERMUNT (160°C)

Pepermunt

Pepermunt staat voor frisheid. Dit kruid is dan ook ideaal als je een prettige smaak wilt toevoegen aan je vape-ervaring. Het is een welkome aanvulling op vele kruidenmixen. Op zichzelf is pepermunt mogelijk ook heilzaam. De plant is daarbij populair vanwege haar rustgevende effecten. Mogelijk behandel je er ook astma, allergieën en diverse andere aandoeningen mee. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikten pepermunt tevens al als medicinaal kruid. Ze benutten het als ontstekingsremmer, hulpmiddel voor de spijsvertering, behandelmiddel bij verkoudheid en pijn en als mild stimulerend middel.

Het verfrissende aroma van pepermunt helpt de sterke, aardse geur van rijpende cannabisplanten verhullen. Als het aankomt op nuttige insecten, lokt de plant de juiste vriendjes.

HOE MAAK JE JE EIGEN KRUIDENMIX?

We hebben een aantal favoriete kruiden voor de vaporizer besproken. In werkelijkheid zijn er echter talloze opties. De voordelen van het vapen van droge kruiden zijn vooral merkbaar als je je eigen kruidenmix maakt. Het is leuk, inspirerend en je bent in staat de smaken en effecten naar wens aan te passen.

Voor een goede kruidenmix is de verhouding het belangrijkste. Bij elke mix selecteer je een basiskruid dat de boventoon voert. Daarnaast voeg je 2-4 aanvullende kruiden toe, die de eigenschappen of aroma's verrijken. Het is ook mogelijk er een smaakmaker bij te doen. De algemene verhouding is 3:2:1 (basis:aanvulling:smaak).

ONZE FAVORIETE RECEPTEN

Hier is een aantal recepten om mee te beginnen, gebaseerd op bovenstaande, klassieke verhouding.

GRIEP-BESTRIJDENDE MIX (130–155°C)

Voel je je niet lekker? Deze mix is wellicht de oplossing. Het mengsel bevat diverse kruiden die de symptomen van griep en verkoudheid mogelijk verlichten. Deze krachtige kruidenmix helpt een verstopte neus en aandoeningen aan de luchtwegen bestrijden, evenals misselijkheid. Je voelt je vast snel beter.

INGREDIËNTEN

Basis: Rozemarijn
Aanvulling: Pepermunt, eucalyptus, basilicum
Smaak: Kruidnagel

Griep-bestrijdende mix

MOGELIJKE VOORDELEN
 • Decongestivum / slijmoplossend
 • Antiviraal
 • Antimicrobieel
 • Ontstekingsremmend
 • Immuunversterker
 • Kalmeert het spijsverteringsstelsel

ALCHEMISTISCHE MIX TEGEN ALLERGIE (175–200°C)

Probeer deze verzachtende kruidenmix als je last hebt van een irriterende, seizoensgebonden allergie. Pepermunt en gember slinken hierbij gezwollen slijmvliezen. Daarnaast bevat het brandnetel; dit kruid is onderzocht vanwege zijn antihistaminicumwerking bij de behandeling van hooikoorts. Gebruik het in de morgen en in de avond om symptomen in te perken. Of inhaleer het, indien nodig, gedurende de dag.

INGREDIËNTEN

Basis: Brandnetel
Aanvulling: Pepermunt, gedroogde gember
Smaak: Citroenmelisse

Alchemistische mix tegen allergie

MOGELIJKE VOORDELEN
 • Ontstekingsremmend
 • Antihistamine
 • Energieboost
 • Decongestivum
 • Spierverslapper
 • Migraineverlichting

ONTSPANNENDE, VAPE-IT-EASY MIX (175–190°C)

Deze mix is ideaal voor een ontspannen avondje met je partner. Damiana staat bekend als afrodisiacum, maar kan bitter smaken. Gelukkig voegen lavendel en kamille een prettige smaak toe. Ze helpen je ook ontspannen, zodat je eerst samensmelt met je partner en later met je matras.

INGREDIËNTEN

Basis: Damiana
Aanvulling: Kamille
Smaak: Lavendel

Ontspannende, vape-it-easy mix

MOGELIJKE VOORDELEN
 • Verlichting van angs
 • Slaapmiddel
 • Verbetering van de stemming
 • Afrodisiacum
 • Spierverslapper
 • Verlichting van migraine

HET VAPEN VAN GEDROOGDE KRUIDEN - EEN HELE NIEUWE WERELD

Zo, je weet nu een beetje wat de mogelijkheden zijn. We moedigen je aan om zelf creatief aan de slag te gaan. Experimenteer met verschillende kruiden en maak zelf je eigen kruidenmix om te vapen. Veel andere planten combineren ook prachtig met cannabis, waarmee je een extra dimensie toevoegt aan je standaard wietervaring. Als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt, overleg dan wel eerst met je huisarts, gezien mogelijke wisselwerkingen. Hierna kun je naar hartelust nieuwe en bijzondere droge kruiden vapen. Een complete wereld van zelfzorg en voldoening ligt aan je voeten.

External Resources:
 1. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 2. Lavender and the Nervous System https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 3. Chamomile Tea: New Evidence Supports Health Benefits -- ScienceDaily https://www.sciencedaily.com
 4. Nutrients | Free Full-Text | Anti-Stress Effects of Lemon Balm-Containing Foods | HTML https://www.mdpi.com
 5. Nettle extract (Urtica dioica) affects key receptors and enzymes associated with allergic rhinitis. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.