SATIVA EN INDICA UIT ELKAAR HOUDEN

Documenten gaan zover terug als tot de 18e eeuw waarin de eerst geobserveerde verschillen staan beschreven tussen indica en sativa planten. Destijds begon het mensen op te vallen dat de planten verschillend zijn in structuur en hars productie. Vandaag de dag hebben we bepaalde standaarden en criteria ontwikkeld voor elk type cannabisplant en de effecten die ze produceren.

Sativa's staan erom bekend dat ze een verfrissende, opgewekte, cerebrale high geven die goed aan kan sluiten op fysieke beweging, creatieve activiteiten en sociale evenementen. Indica soorten, aan de andere kant, wekken veel meer een lichamelijk kalmerende high op. Deze varianten zijn perfect voor thuis relaxen als je aan het Netflixen bent. Ze werken ook erg goed als slaapmiddel.

Zelfs de beginnende stoner is in staat om het verschil op te merken tussen een indica high en een sativa high, maar kun je de planten en toppen ook uit elkaar houden door hoe ze eruitzien? Dat is de ware uitdaging. Velen van ons in de stoner gemeenschap kunnen niet altijd vertrouwen op de coffeeshop of dealer. Daarom is weten hoe je het verschil kunt zien tussen de twee types cannabis heel handig. Hierna ben je in staat om met één blik in het zakje te kijken of je bron de waarheid spreekt.

Sativa-cannabis En Indica-oorsprong

PLANTEN

Dit is geen informatie die je gaat gebruiken als je je toppen gaat kopen, maar het is goed om te weten en maakt het herkennen absoluut gemakkelijker. Ervaren kwekers zijn in staat om te kunnen zeggen of een plant een indica of een sativa is door simpelweg een blik in de tuin te werpen. Het is best een makkelijk klusje als je al veel planten hebt gezien.

Laten we beginnen met de sativa's. Deze komen uit regio's als Zuidoost-Azië, Colombia en Mexico. Ze gedijen dan ook goed in equatoriale klimaten. Dit zijn zeer vochtige plekken. Planten moeten zich aanpassen en daarbij is hun uiterlijk een evolutionaire consequentie van hun geografie. Sativa planten hebben dunne bladeren en groeien hoog zodat ze schimmel kunnen voorkomen. De hoogte is het beste te zien tijdens de bloeifase. In de juiste condities buiten, kan de plant wel zes meter hoog worden.

Indica's komen uit droge gebieden, zoals het Midden-Oosten. Hierdoor zijn de planten korter qua lengte vergeleken met sativa's, maar breder en meer struikachtig ter compensatie. Hun bladeren zijn wat groter en dikker zodat het zonlicht makkelijker te vangen is. Ze hebben een kortere bloeiperiode om schimmelvorming te voorkomen tijdens de herfst. Door hun morfologie kunnen indica planten niet zo goed tegen luchtvochtigheid, dus hebben ze geleerd om zich sneller te ontwikkelen. Dit vinden veel kwekers een voordeel en is ook zeker een van de redenen dat pure sativa's moeilijk te vinden zijn.

Cannabis Indica Sativa Ruderalis Hybride

TOPPEN

Omdat de meeste soorten die verkrijgbaar zijn een mix zijn tegenwoordig, is het moeilijk om te zien aan het gedroogde kruid of het indica of sativa is. Maar er zijn bepaalde richtlijnen die je in de juiste richting kunnen leiden om een goed onderbouwde gok te wagen.

Als je in je zakje kijkt en het erop lijkt alsof je meer hebt gekregen dan waar je voor betaald hebt, heb je waarschijnlijk te maken met sativa. Je krijgt bijna nooit een wiet bonus (zowel op de legale als de zwarte markt). Sativa toppen zijn meer bosjes-achtig en minder compact, dus het ziet eruit alsof je meer hebt. De toppen zijn ook langer. In plaats van dat ze eruitzien als rond, hebben ze eerder een rechthoekige, dunne, luchtige vorm. Ook dit is een van de redenen dat hybrides veel verkrijgbaar zijn.

Cannabis Sativa en Indica Knospen

Wat betreft indica planten, zijn de toppen zwaarder en daardoor veel compacter dan die van sativa's. Dat is waar een hoop klanten naar op zoek zijn. Ze groeien dicht op elkaar in groepjes nabij de nodes, waardoor de klassieke “knapperige” look gecreëerd wordt.

Waar je ook van houdt als het gaat om de high, feit is dat indica toppen er aantrekkelijker uitzien. Dit heeft een trend gecreëerd in de markt. Vandaag de dag zijn pure sativa planten zeldzaam, niet alleen om hoe ze gekweekt moeten worden, maar ook om hoe hun toppen eruitzien. Doorgaans koop je dan ook wiet die meer indica in zich heeft, of op z'n minst een klein percentage indica genetica bevat. Dit betekent niet dat sativa minderwaardig is, maar houd in gedachten dat deze toppen eruitzien als pluizig en kwetsbaar.

AROMA EN SMAAK

Als je de kans hebt om het wat beter te bekijken, zijn er andere factoren waar je op kunt letten om het verschil te zien tussen een indica en een sativa. Voor het geval dat je een aantal trekjes krijgt aangeboden, analyseer dan de smaken. Indica's hebben meestal een zoete smaak, zoals Honey Cream of Sweet Skunk. Sativa's, aan de andere kant, hebben vaak meer aardachtige en scherpe smaken, denk aan Sour Diesel. Als het gaat om geur, ruiken sativa's veel meer naar bloemen en delicate aroma's. Dit is het tegenovergestelde van hun smaak, wat apart is, maar waar. Indica's stralen een meer skunky geur uit. Deze soort maakt de mensen om je heen veel sneller duidelijk dat je wiet in je broekzak hebt dan dat dat bij een sativa zou gebeuren.

Cannabis Indica en Sativa-effecten

We hopen dat je nu beter voorbereid bent om het verschil te bepalen tussen een sativa en een indica, of het nu als plant of top is. Het is een vaardigheid die je ontwikkelt met de tijd. Als je steeds meer toppen hebt gezien met het doel te herkennen wat voor soort het is, bouw je een catalogus op van kennis. Dit maakt je een steeds grotere expert met elk groeiseizoen dat verstrijkt of elke keer dat je naar de coffeeshop gaat. Op deze manier kun je altijd bepalen of je wiet leverancier een betrouwbare bron is. Kennis is macht en in dit geval, betere wiet!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.