USA DAYS — Haast je om 50% te besparen Bespaar Nu 

By Luke Sumpter

Grammen, ounces, quarters... Er zijn een hoop namen voor het gewicht van cannabis. Het is daardoor soms lastig te weten hoeveel waar je voor je geld krijgt. Voor een toerist in Amsterdam veroorzaakt de aanschaf van wiet in een coffeeshop soms verwarring, aangezien we hier cannabis per gram verkopen. Hetzelfde geldt voor toeristen in de VS, waar dispensaria het imperiale stelsel gebruiken om toppen te wegen. In dit artikel behandelen we de basis van de verschillende gewichten en de benamingen ervoor.

HET BEGRIJPEN VAN DE HOEVEELHEDEN CANNABIS

De termen voor hoeveelheden cannabis variëren, afhankelijk van waar je woont. Dat geldt ook voor het maatsysteem (imperiaal versus metrisch). Er zijn echter een paar standaardmaten die algemeen zijn in diverse delen van de wereld. Dit zijn:

1 GRAM

Een gram cannabis is de kleinste hoeveelheid wiet die je kunt kopen. Dit is het equivalent van 1000mg. Hoeveel cannabis er in een gram gaat, is afhankelijk van het formaat en gewicht van de toppen die je koopt.

Over het algemeen weegt een kleine, compacte top ongeveer 1 gram. Afhankelijk van hoe je je joints rolt (dik of dun, met of zonder tabak), is 1 gram cannabis meestal genoeg voor 1 of 2 joints.

Deze maat wordt gebruikt in dispensaria in Noord-Amerika, de coffeeshops in ons land en zelfs op straat.

⅛ OUNCE (OF “EIGHTH”)

1 ounce is zo'n 28g. ⅛ ounce (meestal simpelweg “eighth” genoemd) is dus ongeveer het equivalent van 3,5g. Een eighth cannabis bestaat gewoonlijk uit 3 stevige toppen. Maar nogmaals; dit is afhankelijk van het formaat en gewicht van de toppen die je koopt. Het is genoeg voor minstens 3 of 4 joints, afhankelijk van hoe je rolt.

In de VS, Canada, Nieuw-Zeeland en het VK gebruiken mensen “eighth”. In de rest van Europa is dat echter minder gebruikelijker. In onze coffeeshops vind je cannabis meestal in hoeveelheden van 1g, 3g en 5g.

¼ OUNCE (OF “QUARTER”)

Een ¼ ounce (“quarter” of kortweg een “q”) staat gelijk aan 7 gram cannabis. Dit komt neer op zo'n 7 of 8 fijne, compacte toppen; genoeg voor talloze joints en de meeste blowers doen er wel een tijdje mee.

“Quarter” wordt veel gebruikt in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en het VK.

1 OUNCE

Een ounce cannabis weegt 28,35 gram. Dit is een mooie hoeveelheid voor een aantal weken, uiteraard afhankelijk van hoeveel je gebruikt.

Ounces zijn een veelgebruikte maat in de VS en het VK, waar men nog het imperiale stelsel gebruikt. Voor het wegen van cannabis wordt een ounce echter ook in veel andere Engelstalige landen gebruikt. Zelfs als daar het metrische stelsel gangbaar is.

HET BEGRIJPEN VAN DE HOEVEELHEDEN CANNABIS

ANDERE TERMEN VOOR CANNABIS

Grammen en ounces zijn de meestgebruikte eenheden om cannabis te specificeren. Daarnaast worden echter veel andere termen gebruikt om het gewicht van wiet te beschrijven. Hier zijn er een paar, waarvan je misschien wel eens hebt gehoord:

• “a stick” - Equivalent van 1g cannabis. Gebruikt in Australië en Nieuw-Zeeland.

• “a tinger” - Equivalent van grofweg 1g of €10,- aan cannabis, vooral gebruikt in het VK.

• “dime bag” - Eveneens het equivalent van zo’n 1g wiet. Hoofdzakelijk gebruikt in de VS.

• “a nick” - $5 aan wiet. Voornamelijk gebruikt in de VS.

• “a sawbuck” - $10 aan wiet. Ook voornamelijk gebruikt in de VS.

• “a 20” - Equivalent van €20 aan cannabis. Gebruikt in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en veel andere Engelstalige delen van de wereld.

• “a 50” - Equivalent van €50 aan cannabis.

• “a dub” - Een veelgebruikte term waarmee soms een zakje van €20 of een eighth wordt bedoeld, afhankelijk van waar je woont en hoe je relatie met de dealer is.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.