By Arielle Friedman

Ben je je doorsnee spliffs beu? Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om joints te draaien, bekijk dan eens de eeuwenoude traditie van het maken van Thai Sticks.

Thai Sticks zijn al eeuwen oud, mogelijk zelfs duizenden jaren. Ze impliceren een oeroude manier om joints te rollen. Hierbij bind je wiet om een spies, cure je het en wikkel je het in fan leaves van cannabis. Thai Sticks bestaan uit verschillende onderdelen van de wietplant. Daarbij produceren ze een enorm sterke high.

Voordat we uitleggen hoe je Thai Sticks maakt, bekijken we eerst de geschiedenis van dit unieke product.

DE GESCHIEDENIS VAN THAI STICKS

Zoals je mogelijk al hebt afgeleid uit de naam, komen Thai Sticks oorspronkelijk uit Thailand. Hoe oud ze precies zijn, weet niemand, maar in elk geval vele eeuwen. Waarschijnlijk bestaan ze al sinds de komst van cannabis naar Thailand. Thai Sticks zijn een van de vele innovaties op het gebied van wiet uit het land, naast de bong.

Thai Sticks kwamen in Amerika terecht na de Vietnamoorlog, toen soldaten deze sterke blunts mee naar huis namen. Ze werden een grote hit in de VS en geprezen om hun kracht. Veel mensen geloofden dat de Sticks opium bevatten. Het is echter waarschijnlijker dat de kracht te danken was aan de hasjolie en de soorten waaruit de Thai Stick bestond. De cannabissoorten waren vermoedelijk sterker dan de gemiddelde Amerikaanse wiet.

Cannabis Thai Stick

Thai Sticks bleven tijdens de jaren ’70 populair in de VS, maar de handel kelderde tegen de jaren ’80 snel. Hier waren twee hoofdredenen voor. Ten eerste eindigde de oorlog in Vietnam in 1975 en dat verbrak de voornaamste aanvoerketen. Ten tweede ging de Controlled Substances Act van kracht. Daarbij werd wiet als Klasse 1-narcoticum geclassificeerd, naast heroïne, LSD en MDMA. Dit maakte de import van cannabisproducten veel minder aantrekkelijk.

In de daaropvolgende decennia waren Thai Sticks in Amerika slechts een vage herinnering. Recenter hebben ze echter om meerdere redenen een comeback gemaakt in het Westen. Naarmate de wereld meer geglobaliseerd raakte, kwamen reizigers uit Zuidoost-Azië terug met verhalen over deze ongelofelijk sterke en unieke blunts. Daarnaast heeft het internet het verspreiden van informatie over Thai Sticks en instructies voor hoe je ze maakt mogelijk gemaakt. Steeds meer Westerlingen zijn hun eigen planten gaan kweken. En daarmee zijn Thai Sticks een aantrekkelijke wijze geworden om wiet te consumeren, zonder iets van de plant verloren te laten gaan.

DE BESTE SOORTEN OM THAI STICKS MEE TE MAKEN

Wat Thai Sticks betreft, is de soort allesbepalend. Hier zijn een paar soorten die teruggrijpen op de kwaliteit van de jaren ’70. Thai Sticks waren vroeger waarschijnlijk een combi van meerdere krachtige planten. Voel je dus vrij om te kijken wat bij elkaar past om zo authentieke Thai Sticks te maken.

FRUIT SPIRIT

Bij Thai Sticks is smaak het belangrijkst. Kies geweldig smakende soorten; het lange curingproces accentueert alle smaken. Wil je een soort die je ontspant op een lekkere manier, check dan Fruit Spirit. Deze soort stamt af van White Widow en Blueberry-genen. Ze is een evenwichtige hybride met 60% sativa en combineert zoete, besachtige smaken met een bedwelmende, ontspannende high. Een uitstekende soort voor het ontdekken van de essentie van Thai Sticks.

Fruit Spirit

PINEAPPLE KUSH

Mocht je meer van de indica-kant zijn, dan is Pineapple Kush een geweldige keuze. Deze soort is een combinatie van Pineapple Express en OG Kush en combineert de beste elementen van beide ouders. Ze heeft een betoverende smaak met vleugjes karamel dan wel vanille. Deze soort omtoveren tot een Thai Stick is de perfecte manier om deze ondertonen te accentueren. Met 18% THC geeft de 80% indica-dominante plant een krachtige stone. Dat maakt haar perfect voor iedereen die met een Thai Stick een flinke dosis ontspanning wil ervaren.

Pineapple Kush

GREEN GELATO

Zoals de naam al suggereert, smaakt Green Gelato naar een heerlijk dessert. Ze is echter niet te zoet. Met 27% THC tilt deze soort je naar een hoger niveau. De ideale keuze voor het bouwen van een Thai Stick met de ongelofelijke kracht waarover Vietnamsoldaten in hun brieven schreven en in de vorm van Thai Sticks met emmers tegelijk mee naar huis brachten. Green Gelato is 45% sativa en 55% indica en produceert een krachtige, maar evenwichtige high. Niet aanbevolen voor beginners; wel perfect voor ervaren gebruikers die maximale kracht zoeken.

Green Gelato

Zonder verder oponthoud zijn hier de instructies voor het maken van Thai Sticks.

GEREEDSCHAP EN INGREDIËNTEN

  • Een houten spies
  • Hennepkoord
  • Hasjolie
  • Toppen van een soort naar keuze
  • Grote fan leaves van een cannabisplant
  • Bakpapier
  • Ziploczakje (optioneel)

INSTRUCTIES

1. Haal de zachtste toppen uit je voorraad wiet. Deze condenseren goed en geven een intense en zachte high. Zet ze apart.

2. Bedek je spies met een laagje hasjolie. Druk de toppen die je bij stap 1 hebt verzameld erop. Ze horen het stokje in een uniforme laag te bedekken. De uiteindes van de spies zouden zichtbaar moeten zijn en dat zijn tevens de enige plekken waar het stokje tevoorschijn komt.

3. Wikkel je in wiet bedekte spies strak in hennepkoord. Bindt en knoop het aan beide einden vast. De draad zou een uniforme laag over de spies moeten vormen, met een vergelijkbare dikte van begin tot eind.

4. Wikkel de ingebonden spies in bakpapier. Doe dit geheel in de koelkast en laat het daar een aantal dagen staan. Dit is de eerste van de diverse fases van curing. Bij dit proces verwijder je vocht uit de Thai Sticks om rot te voorkomen, de smaak te verbeteren en de spies te helpen uitharden.

5. Na minstens 2–3 dagen haal je de Thai Stick uit de koelkast en verwijder je voorzichtig het hennepkoord. Belangrijk: de toppen zouden op de spies moeten blijven zitten en mogen niet loskomen met de draad. Zodra dit gedaan is, bedek je de laag toppen met meer wietolie en wikkel je er een fan leave omheen. Breng, indien nodig, meer van de olie aan om alles te laten plakken.

Hoe Maak Je Thai Sticks

6. Traditioneel gezien, vindt bij deze stap weer een driedaags proces van curing plaats. Veel hedendaagse gebruikers doen echter alle fan leaves er tegelijk op. Dat is ook wat we hier aanraden. Gebruik meer hasjolie om je ingewikkelde spies te bedekken en breng nog een blad aan. Herhaal dit proces nogmaals, totdat je Thai Stick in drie bladeren is gewikkeld.

7. Wikkel je Thai Stick in bakpapier en verwarm het op een bakplaat of een aantal seconden in een pan. Zorg daarbij dat je het volledig verhit. Hierdoor gaat de hasjolie smelten en sijpelt het door alle lagen, zodat de bladeren goed vast blijven zitten.

8. Haal je Thai Stick uit het bakpapier waarin je hem verwarmd hebt en draai hem wederom in hennepkoord. Wikkel hem dan in een nieuw stuk bakpapier en laat hem een aantal dagen in de koelkast liggen.

9. Bij deze stap varieert de aanpak ook. Traditionele producenten begraven hun Thai Sticks een maand ondergronds om het curen te bevorderen. Dit is na te bootsen door je Thai Stick in een plastic zak te stoppen en deze in je tuin te begraven. Ook is het mogelijk voor een “middelsterke” curing te kiezen, door hem vacuüm te verpakken en hem een week in de koelkast te laten liggen. Een eenvoudige manier om hem vacuüm te verpakken, is door je Thai Stick in een ziploczakje te doen, deze een stukje te openen en daar alle lucht uit te zuigen. Wanneer je denkt dat je lang genoeg gewacht hebt, is het mogelijk hem te roken zonder de laatste fase van curing.

10. Vergeet niet het hennepkoord te verwijderen en de spies uit het midden van de Thai Stick te halen voordat je hem gaat roken.

We hopen dat je geniet van je Thai Stick! Deze methode van wiet consumeren is werkelijk uniek en levert voordelen die je nergens anders vindt. Veel succes met het maken van blunts volgens deze traditie!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.