By Steven Voser

Twee supereenvoudige recepten voor overheerlijke, met cannabis verrijkte ijsjes!

Indice:

IJsjes zijn werkelijk een geschenk uit de hemel op bloedhete dagen. Als ze dan ook nog eens afgeladen zijn met de heerlijkheden van cannabinoïden lusten we er het hele jaar wel pap van. Dankzij deze eenvoudig te bereiden recepten, ligt je vriesvak straks vol met volfruitige smaken, om je af te laten koelen en op een high te trakteren of om je te laten profiteren van de heilzame werking van cannabis.

Eigenlijk zijn deze ijsjes niets anders dan bevroren fruitsap of een bevroren smoothie. Er zijn daarbij net zoveel smaken als er fruitsoorten zijn. Het is bovendien mogelijk er een hele reeks cannabinoïden aan toe te voegen, bijvoorbeeld voor een verheffende roes of voor medicinaal gebruik op een verfrissende, smakelijke manier.

WAT JE NODIG HEBT

• Blender of keukenmachine
• Mes
• Snijplank
• Maatbeker
• Waterijsvormpjes, 12 stuks
• Ruimte in de vriezer

Wat Je Nodig Hebt

RECEPT VOOR EEN FRIS EN FRUITIG IJSJE

Als je niet van roomijs houdt, maar wel van de pure smaak van fruit zonder poespas, ga dan voor dit recept:

WAT ERIN MOET

• 375g fruit; kies wat je het lekkerst vindt: Aardbeien, alle soorten bessen, mango, kiwi - oh, en lychees zijn ook interessant! Als je van friszuur houdt, neem dan sinaasappels of citroenen. Zoveel vruchten en fruitsmaken, al die kleurenpracht; laat je inspireren.

• 360ml vocht: De boel moet wel vloeibaar zijn; anders kun je het niet in de waterijsvormpjes gieten. Ga voor kraanwater, suikerwater, kokoswater, een fruitsapje, kombucha of limonadesiroop.

• 1 eetlepel zoetstof: Suiker of honing, ahornsiroop of glucose. Gebruik wat je hart je ingeeft, je weet zelf wat je lekker vindt; wellicht helemaal zonder zoetstoffen, wellicht een ietsiepietsie meer! Wij vinden alles best.

• 1 theelepeltje vanille-extract: Dat is niet zomaar een eenvoudig smaakmakertje; vanille geeft je recept wat "body" en een aangenaam mondgevoel.

• Een met cannabinoïden verrijkte tinctuur: Denk na over wat je wilt ervaren en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de concentratie van het product dat je gebruikt. Of, in het geval van een zelfgemaakte tinctuur; zorg dat je de werkingskracht weet. Gebruik je 10mg of meer THC per ijsje, reken dan op beresterke effecten. 5mg is vaak een goede instapdosis. Dit is een recept voor 12 ijsjes; dat is dus 60mg voor het hele recept om het leuk en aardig te houden.

HOE JE DE IJSJES MAAKT

1. Was en schil je fruit. Je wilt alleen het overheerlijke vruchtvlees gebruiken; de rest kieper je weg. Snijd alles in stukjes voor in je blender.

2. Doe alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en meng de boel tot een gladde massa.

3. Giet de puree in de vormpjes.

4. Laten bevriezen in de vriezer.

Gerelateerd Artikel

Cannabis tinctuur maken

RECEPT VOOR EEN ROMIG EN FRUITIG IJSJE

Als je meer van roomijs houdt, kies dan voor onze romige en fruitige ijsjes met je favoriete vruchten. Dit zul je vast lekker vinden:

WAT ERIN MOET

• 375g aan fruitsoorten die je lekker vindt en goed combineren met roomsmaken; alle soorten bessen die je maar kunt bedenken, mango's of bananen. Wist je trouwens dat je van mango sneller high wordt? Gebruik geen zure fruitsoorten, zoals appels en zure citrusvruchten; dan wordt het een klonterboel.

• 360ml romig vocht: Kokosnootcrème, yoghurt, melk of om het even welke noten- of zadenmelk. Dit zorgt allemaal voor een romige substantie die de natuurlijke zoetheid van fruit compenseert.

• 1 eetlepel zoetstof: Suiker of honing, ahornsiroop of palmsuiker; ze genereren allemaal een eigen smaaksensatie. Of je gebruikt het gewoon niet; lekker puur natuur dus. Zoetekauwen mogen er echter gerust een schepje bovenop doen.

• 1 theelepeltje vanille-extract: Dat verbetert en zoet het smaakprofiel, maar overheerst niet.

• Een met cannabinoïden verrijkte tinctuur: Ook hier geldt: zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de concentratie van het product dat je gebruikt. Verteerde THC is soms beresterk, dus 5mg per ijsje of 60mg in totaal (verspreid over 12 ijsjes) is een goed beginpunt. Voel je vrij om hiermee te experimenteren als je ze nog eens maakt (of het andere recept).

HOE JE DE IJSJES MAAKT

1. Was en schil je fruit. Je wilt alleen het overheerlijke vruchtvlees gebruiken; de rest kieper je weg. Snijd alles in stukjes voor in je blender.

2. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine of blender en meng de boel tot een gladde massa.

3. Giet de puree in de vormpjes.

4. Laten bevriezen in de vriezer.

Dat was 't dan; met cannabis verrijkte ijsjes voor recreatief of medicinaal gebruik en ook nog eens zelfgemaakt! Geniet ervan.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.