Medicinale wiet heeft inmiddels de levens van duizenden patiënten veranderd, daar waar het erkend en voorgeschreven wordt. Naarmate meer delen van de wereld bepaalde vormen van cannabis als medicijn goedkeuren, zoeken mensen steeds meer naar manieren om thuis hun eigen joints te maken. Gelukkig is daarvoor niet bijzonder veel kennis vereist. Volg deze eenvoudige tips om je eigen medicinale joints voor persoonlijk gebruik te verkrijgen.

KIES DE JUISTE SOORT CANNABIS

De hedendaagse markt biedt talloze cannabissoorten waaruit je kunt kiezen. Het kan zodoende lastig zijn om te weten waar je voor moet gaan. Elke soort bevat haar eigen mix aan cannabinoïden, terpenen en andere bestanddelen die bijdragen aan de smaak, het aroma en effect. Niet elke strain is daarbij even geschikt. Bij het kiezen is het dan ook cruciaal om onderzoek te doen. Lees over verschillende soorten, zodat je kunt beslissen wat het beste aansluit op je behoeften.

SCHAF VLOEI AAN

Nadat je hebt uitgezocht welke cannabiszaden het beste aansluiten op je wensen, kun je beginnen met het maken van je spliffs. Daarvoor moet je allereerst vloei aanschaffen. Ook hier is er sprake van diverse opties op de markt met daarbij verschillende papiersoorten. Hoewel elke optie haar voor- en nadelen heeft, komt het uiteindelijk neer op je eigen voorkeur.

VERGAAR JE ZADEN EN PLANT JE WIET

De volgende stap is het daadwerkelijk opkweken van je zaden. Uiteraard dien je dit ergens te doen waar dit acceptabel is. Doe je het goed? Dan eindig je met een persoonlijke hoeveelheid wiet met alle eigenschappen die je wenst. Zorg dat je je oogst zorgvuldig behandelt. Een cannabistop kan namelijk fragiel zijn. Als je er te veel aanzit of het onjuist bewaart, kan dit de houdbaarheid en het effect sterk aantasten.

ROL JE JOINT

Nu ben je op het punt belandt waarop je steeds hebt gewacht; de feitelijke vruchten van je arbeid. Het rollen van een joint is niet moeilijk, zodra je het eenmaal onder de knie hebt. Wat je erin stopt en hoe je draait, is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur en ervaring. Sommige mensen voegen graag andere kruiden toe; anderen roken het liever puur. Weet je niet hoe je een joint moet rollen of heb je het nooit eerder gedaan? We hebben een eenvoudige gids voor je om dit voor elkaar te krijgen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.