By Luke Sumpter

Sommige cannabissoorten prijzen we om hun kracht. Weer andere worden beroemd vanwege hun therapeutische potentieel. En dan zijn er nog soorten als Pineapple Kush, die hun plaats in de schijnwerpers danken aan hun fenomenale, onvergetelijke smaken. Daarmee is echter niet gezegd dat deze de eerstgenoemde karakteristieken missen — integendeel! Toch springt Pineapple Kush er vooral uit met haar prikkelende smaken. Haar verfrissende terpeen-profiel is afkomstig van soorten die op zichzelf ook een lekkere smaak bieden.

GENETICA VAN PINEAPPLE KUSH

De originele veredelaar achter Pineapple Kush is onbekend. Diegene krijgt in elk geval niet de welverdiende erkenning. De cultivar verscheen voor het eerst begin jaren ‘90 in Californië, het mekka voor cannabis. Daar werd ze geboren uit een veredeling met de oudersoorten Pineapple en OG Kush. Deze combinatie resulteerde in een indica-dominante soort, met 80% indica-genen en slechts 20% sativa.

Het is onmiskenbaar dat Pineapple Kush haar tropische smaak geërfd heeft van Pineapple, nakomeling van Ed Rosenthal Super Bud. Deze beroemde hybride is herkenbaar aan haar vrolijke, euforische en opbeurende high en stressbestrijdende en pijnverlichtende potentieel. Bij elk hijsje proef je een explosie van tropische fruitsmaken.

PK’s tweede set eigenschappen is afkomstig van OG Kush, het nageslacht van de legendarische Hindu Kush. OG Kush wordt gezien als een van de beste hedendaagse soorten en niet zonder reden. Ze biedt namelijk een snelle bloeitijd, indrukwekkende opbrengsten en een kenmerkend aardachtig aroma. Al deze kenmerken zijn ook terug te vinden als je Pineapple Kush teelt.

Beide oudersoorten hebben grote impact gehad op de cannabiswereld. In vergelijking is Pineapple Kush echter enigszins onopgemerkt gebleven. Ondanks het gebrek aan populariteit, is de plant een bekende variëteit onder cannabis-connaisseurs en anderen die meer zoeken dan een doorsnee high.

DE EFFECTEN VAN PINEAPPLE KUSH: RELAXED EN GELIJKMATIG

De fruitige toppen van Pineapple Kush hebben een THC-gehalte van 18%. Dit is zeker niet de hoogst haalbare concentratie in moderne cannabissoorten. Het is echter absoluut aantrekkelijk voor mensen die bij het blowen liever een wat mildere aanpak kiezen of willen genieten van de smaak van een paar joints zonder te snel high te worden. Met deze voordelen is ze ideaal voor een wake-en-bake in chille weekenden of tijdens het kamperen.

Het komt zelden voor dat het roken van Pineapple Kush overweldigend uitpakt. Consumenten kunnen zodoende hun high al gaandeweg “verhogen”. De indica-genen in deze cultivar zorgen voor een high die voornamelijk fysiek van aard is. Kort nadat je een hijsje van een joint of bong hebt genomen, raast er een licht verdovende en rustgevende sensatie door je lichaam, van je hoofd tot je tenen.

Pineapple Kush heeft enkele therapeutische kwaliteiten van haar voorouders geërfd. Haar hoofdzakelijk lichamelijke effecten zijn bijvoorbeeld effectief in het tijdelijk verlichten van pijn. Het rustgevende effect wekt daarbij een euforische staat op, waardoor symptomen van depressie en onrust verminderen.

Een van de nadelen van deze soort is dat ze de neiging heeft droge ogen te veroorzaken. Dat geldt zeker na het roken van een forse hoeveelheid. Zorg dus dat je gehydrateerd blijft en overweeg oogdruppels te gebruiken.

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Genetic background Pineapple x O.G. Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 180 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Pineapple Kush

DE SMAAK EN GEUR VAN PINEAPPLE KUSH: FRUITIG EN ZOET

De harsrijke toppen van Pineapple Kush hebben terpenen die bijdragen aan de smaken van tropisch fruit, zoetigheid en aarde. Zoals haar naam al suggereert, domineert een uitgesproken smaak en geur van ananas.

Oudersoort Pineapple heeft de hoge gehaltes van de terpenen pineen en myrceen overgedragen. Deze moleculen bevorderen de fantastische zintuiglijke sensatie en hebben ook hun eigen unieke effecten. Pineen staat bekend om zijn ontstekingsremmende effect en myrceen draagt bij aan de kalmerende lichamelijke high van Pineapple Kush.

DE TEELT VAN PINEAPPLE KUSH: SNEL EN PRODUCTIEF

Pineapple Kush heeft een snelle bloeitijd. Ze rondt haar bloei namelijk af in slechts 7-8 weken. Dit is een wenselijke eigenschap voor kwekers die hun rookwaar zo snel mogelijk willen oogsten. Maar ook voor commerciële telers die vlugge resultaten wensen.

Binnenplanten bereiken variërende hoogtes van 70-120cm en leveren aanzienlijke opbrengsten op van 500-550g/m². Planten die buiten staan, schieten uit tot een hoogte van 180cm. Daarbij leveren ze bevredigende opbrengsten op van 500-550g/plant. Buitenplanten presteren het best in een mild klimaat en zijn eind september rijp voor de oogst.

MAAK HET TROPISCH MET PINEAPPLE KUSH

Mocht een reis naar een afgelegen strand onbereikbaar zijn, dan is de volgende beste optie Pineapple Kush. Met een sensationele smaak die je niet teleurstelt, een high die het beste van alle werelden samenbrengt en opbrengsten die immer indrukwekkend blijven, is dit een kandidaat die het overwegen waard is.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.