Ze zeggen dat muziek een kunstwerk is dat via je oor recht naar het hart gaat. Niet alleen muziek brengt onze zielen tot rust, maar ook cannabis verheft onze geesten. Cannabis en muziek gaan zelfs samen als pindakaas en hagelslag. Wanneer je de twee combineert, creëert dat een ontspannende en aangename omgeving. Het is natuurlijk duidelijk dat muziek ons mensen stimuleert, maar hoe zit het met cannabis? Beïnvloedt muziek wiet? Het blijkt dat de wiet die je hebt gerookt misschien grootgebracht is door muziek. Van klassieke componisten zoals Mozart tot heavy metal, cannabis kan zijn eigen muzieksmaak hebben.

KLASSIEKE MUZIEK EN CANNABIS

Een van de getalenteerdste en bekendste klassieke componisten aller tijden is Wolfgang Mozart. Alhoewel Mozart nooit cannabis heeft gerookt, heeft zijn muziek de cannabiscultuur wel beïnvloed.

Eén kweker in het bijzonder vertelde Civilized dat de muziek van Mozart een effect heeft op zijn cannabisplanten. Matthew Lopez, de hoofdkweker bij Northern Lights in Denver, gelooft dat klassieke muziek zijn planten helpt bloeien.

“Ik geloof dat planten reageren op ultrasonische stimulatie. En ik heb mijn planten beter zien groeien wanneer ik bepaalde soorten muziek voor ze heb gedraaid.”

Lopez’ afspeellijst bevat Mozarts Sonatas 11, 16 en 21, maar hij zegt dat zijn planten ook losgaan op een beetje Beethoven. De planten hebben vooral de voorkeur voor Beethovens Für Elise en Moonlight Sonata. Lopez’ planten houden zelfs zo van Beethoven dat ze bij zijn muziek hoger groeien dan bij andere artiesten.

Een andere kweker, Elias Tempton van Denver’s Sticky Buds, vertelde Westword: “Ik heb gelezen dat klassieke muziek groei in planten om onverklaarbare redenen blijkt te stimuleren. Mijn persoonlijke mening is dat het hierop aankomt: planten zijn gevoeliger voor je emotionele staat van zijn, je persoonlijke emotionele staat van zijn, en er is iets extreem speciaals aan klassieke muziek. Het is heel kalmerend, rustgevend.”

Klassieke muziek maakt blijkbaar een groot verschil. Er blijken echter meerdere soorten muziek te zijn die cannabis beïnvloeden.

STIMULEERT MUZIEK JE CANNABISPLANTEN

WIET EN HEAVY METAL

Volgens Matthew Lopez is er geen enkele soort muziek waar zijn planten negatief op reageren. Ze genieten echter vooral van klassieke muziek en van heavy metal. Dat helpt hen niet alleen groeien maar Lopez heeft ook de hoeveelheid THC zien toenemen sinds hij is begonnen met het draaien van muziek.

Muziek spelen rondom cannabis gebeurt zelfs al eeuwenlang. Volgens Jennifer Van Evra van CBC Music begonnen mensen rond 1848 muziek te spelen rond hun planten, toen Gustav Fechner, een Duitse professor, Soul-Life of Plants publiceerde. Sindsdien hebben wetenschappers zich afgevraagd of deze theorie een kern van waarheid bevat.

In een aflevering van Mythbusters werd de theorie getest en “plausibel” genoemd nadat men ontdekte dat de muziek een effect had op de specifieke cannabisplanten die getest werden. Het was heavy metal die de planten hielp groeien.

Alhoewel de aflevering niet concludeerde hoe muziek cannabis beïnvloedt, verklaarde een artikel door Science World Report de kwestie verder door vibraties te noemen en te bespreken hoe deze het fotosyntheseproces van een plant helpen: “Wat we hebben ontdekt, is dat wanneer de gaten in het energieniveau dichtbij vibrerende frequenties zijn, je een verhoogd ladingsscheidingsproces kan hebben. Het is een beetje zoals een menselijke keten: hoeveel water je met een rij mensen kan transporteren hangt ervan af of elk persoon de juiste timing en de juiste beweging heeft om de doorstroom te maximaliseren. Onze experimenten hebben ons geleerd over de belangrijke timing en bewegingen die gebruikt worden om de lading in het fotosysteem-II-reactiecentrum te scheiden.”

Kwekers gebruiken vooral muziek in hun kweekplaatsen, zegt Lopez. Bovendien zegt hij dat de meeste plaatsen beschikken over uitstekende geluidsinstallaties en speakers van goed formaat.

CONCLUSIE

Alhoewel het onduidelijk is of cannabis een voorkeur heeft voor een specifiek type muziek, is er één ding duidelijk: muziek is de ultieme stimulator. Het kan de planten bovendien in geen enkel opzicht negatief beïnvloeden.

Aangezien veel mensen een ja- of nee-antwoord willen over deze kwestie, is verder onderzoek nodig. Als wetenschappers kunnen bevestigen dat muziek planten inderdaad helpt te groeien, zullen kwekers binnenkort overal Bob Marley en Snoop Dogg draaien.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.