By Adam Parsons

Het kweken van cannabis is steeds meer geaccepteerd binnen de samenleving. Het maakt niet uit of je ergens woont waar het legaal is of niet. We kunnen vele redenen noemen waarom je zelf je eigen wiet moet kweken. In dit artikel bespreken we onze favorieten!

CANNABIS IS BETER VERKRIJGBAAR DAN OOIT

Houd er rekening mee dat dit gehele onderwerp relaxter is dan vroeger. Ongeacht de huidige regelgeving rondom de thuiskweek van cannabis, zijn we al een stuk verder dan het tijdperk van het verbod. Daarnaast vind je op het internet ook veel informatief materiaal, in alle vormen en maten. Dit geldt niet alleen voor de informatie over cannabis zelf, maar ook over hoe je het succesvol thuis kweekt! Het is daarom de hoogste tijd om zelf je eigen wiet te kweken. Uiteraard is de eerste, meest belangrijke beslissing het selecteren van hoogwaardige zaden voor jouw project.

WAAROM ZOU JE ZELF WIET KWEKEN?

Het is uiteraard fijn zelf een voorraad te hebben. Maar daarnaast zijn er nog meer redenen om zelf wiet te kweken. Tegen het einde van deze lijst vraag je je af waarom je nog niet begonnen bent!

JE HEBT DE VOLLEDIGE CONTROLE

Het is altijd geruststellend als je weet wat je rookt en waar het vandaan komt. Het is vaak onduidelijk waar je gekochte wiet vandaan komt en hoe het behandeld of aangepast is. Dit is dus belangrijker dan ooit.

Als je zelf kweekt, heb je de volledige controle over het proces. Dit geldt vanaf de ontkieming tot de oogst, maar ook voor het drogen, uitharden en het uiteindelijke roken. Je weet precies hoe jouw planten zich ontwikkelden. Hieronder vallen zeer belangrijke zaken, zoals de gebruikte mest- en voedingsstoffen (als je die gebruikt). Zo ben jij de baas over de kwaliteit van je eigen kweekproject.

EXPERIMENTEREN IS MOGELIJK

Wil je zelf cannabis kweken? Dan kun je je helemaal uitleven met verschillende kweek- en trainingstechnieken. Dit hangt uiteraard wel af van je budget en je gewenste investering. Aan elke setup hangt tenslotte een bepaald prijskaartje. Maar heb je online gelezen over hydroponics en heb je interesse? Of wil je graag trainingstechnieken proberen, zoals toppen of supercroppen? Deze kun je zelf gemakkelijk proberen!

Je kunt uiteraard ook experimenteren met verschillende delen van de plant zelf. Je kweekt tenslotte een gehele plant en niet alleen de toppen. Daarom heb je veel plantenmateriaal over waar je wat leuks mee kunt doen. Met name de zogenaamde suikerblaadjes barsten van de trichomen. Hier maak je prachtige hasj of edibles van. Zelfs de grotere fan leaves kun je benutten. Maak er bijvoorbeeld gezonde green juices mee of gebruik ze als vloeitjes voor een stevig rokertje. Je kunt ook regular seeds kweken, als je tijd en zin hebt. Hiermee kun je zelf kruisingen veredelen. Kortom, als je zelf wiet kweekt en verwerkt, kun je eindeloos creatief aan de slag.

EXPERIMENTEREN IS MOGELIJK

JE BESPAART GELD

Als je regelmatig cannabis gebruikt, voor recreatieve of medicinale doeleinden, kun je VEEL geld besparen door zelf te kweken. Je dekt je investering en energierekening meestal in een of twee oogsten. Daarnaast is je beloning een flinke stash, die je altijd bij de hand hebt. Je hoeft niet langer naar de coffeeshop voor je wiet.

Uiteraard hangt een en ander af van hoeveel je gemiddeld rookt, maar zelfs als je een of twee planten kweekt, kun je enorm besparen op je uitgaven. Als je zelf kweekt, krijg je ook steeds meer inzicht in de kosten van het kweken, zoals stroom- en waterverbruik. In de meeste gevallen ben je ook wat terughoudender met je consumptie. Je weet inmiddels hoeveel moeite het kost.

HET IS LEUK!

Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke reden. Als je iets leuk vindt om te doen, zul je er altijd van genieten. Moeilijkheden veranderen in een stimulerende uitdaging. Het kweken van wiet is in veel opzichten hetzelfde als het kweken en verzorgen van andere planten. Het is een aangename en ontspannende hobby. Al doende leer je veel nieuwe vaardigheden. Denk aan het ontwerpen van een volledig kweeksysteem, tot timmer-, elektra- en loodgieterswerk.

Het voordeel van deze hobby is dat je klein kunt beginnen. Je hebt slechts goede zaden en rijke potgrond nodig. Als je een passie ontwikkelt, kun je overwegen je kweekoperatie uit te breiden. Bovendien is het kweken van wiet goed voor je gezondheid. Het is een meditatieve, actieve hobby die heilzaam is voor lichaam en geest, vooral als je buiten kweekt. Bovendien is je nieuwe hobby niet leeftijdsgebonden en iedereen kan het.

Gerelateerd Artikel

Aan de slag

HET IS EENVOUDIGER DAN JE DENKT EN ONOPVALLEND

Cannabis is ook bekend als "weed" (onkruid) en dat is niet zonder reden. Cannabis laat zich namelijk gemakkelijker kweken dan je denkt. Het zijn geharde en veerkrachtige planten die zelfs onverwachte veranderingen in de omstandigheden weerstaan. Maar dit hangt uiteraard wel af van de gekweekte soort. De verzorging van North Thunderfuck verschilt bijvoorbeeld sterk van Amnesia Haze. Doe wat huiswerk voordat je een bepaalde soort koopt. Garandeer dat jouw keuze geschikt is voor jouw klimaat. Houd ook rekening met je beschikbare tijd voor de verzorging.

Zoals gebruikelijk, kun je het beste klein beginnen en steeds wat uitbreiden. De cannabisplant is taai en robuust, maar weet wel dat het eindresultaat afhankelijk is van jouw inzet. Je wilt uiteraard dat je planten niet alleen overleven, maar daadwerkelijk floreren. Zo geniet je van een prachtige voorraad vette toppen.

JE BENT EEN MET DE NATUUR

Verzorg je eigen cannabisplanten en je hebt de kans de gehele levenscyclus te observeren. Neem de tijd om je planten in elke fase te inspecteren. Zo leer je veel over de ontwikkelingsfases en de bijbehorende behoeften van je planten.

Observatie is echter slechts een onderdeel van het leerproces! Je moet ook reageren op het gedrag van je planten, afhankelijk van de groeifase. Soms hoef je niets te doen, maar in andere gevallen moet je actie ondernemen bij problemen als voedingstekorten en ziektes. Na verloop van tijd ben je nauw betrokken bij de levenscyclus van je planten. Bij het roken van het eindproduct, weet je dat er iets van jezelf in je toppen zit. Daar mag je met recht trots op zijn!

JE BENT EEN MET DE NATUUR

ER STAAT ONS NOG EEN HOOP TE WACHTEN

Er is volop informatie beschikbaar over de verschillende aspecten van het kweken van cannabis. Ga op ontdekking, volg je hart en je nieuwsgierigheid. Verdiep je eens in de fysiologie en taxonomie van je planten of ontdek alles over trainingstechnieken of hydrologisch kweken. Je verveelt je vast niet met zulke interessante onderwerpen.

Maar zelfs als je geen zin hebt om onderzoek te doen, steek je al doende een hoop op. Verander eens van soort of stel je kweekomstandigheden bij. Al snel ontdek je dat deze fascinerende plantensoort anders reageert. Houd je bevindingen bij in een soort dagboek en vul dit aan met foto's. Zo geniet je later nog van je prestaties en het helpt je om een volleerd kweker te worden.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.