By Luke Sumpter

Amnesia Haze behoort tot de wereldberoemde Amnesia-familie. Deze variëteit draagt haar familienaam met trots en biedt veel THC en een stimulerende high die kenmerkend is voor Nederlandse genetica. Lees ons kweekverslag en ontdek hoe je deze legendarische variëteit kunt kweken. Lees vervolgens alles over de genetische geschiedenis, effecten en morfologie van deze degelijke en opwindende soort.

Materiaallijst

 • Kweektent van 60x60cm
 • Luchtafzuiging van 220/360m³ (draaiend op 220)
 • Draaiende ventilator van 20W
 • Air pot
 • 2 leds van 100W
 • Voedingsrijke aarde
 • Omgekeerd osmosewater ±100ppm

Kweekverslag Amnesia Haze Automatic: Zaailingfase

Nadat onze breeders Amnesia Haze Automatic hadden geperfectioneerd, besloten wij onze vaardigheden op de proef te stellen en tijd te besteden aan het telen van deze soort. We documenteerden het volledige proces, zodat jij dezelfde resultaten kunt behalen!

 • Ontkieming: Zoals altijd, begon het avontuur met een klein en eenvoudig zaadje. We legden het in een glas kraanwater om dit 36 uur te laten weken tot de penwortel uit het omhulsel verscheen.
 • Kweekmedium: We kozen een mix van voedingsrijke aarde en een laag stikstofrijke wormenhumus voor op de bodem van de pot.
 • Verpotten: We plaatsten het zaadje in een ondiep gat (met de penwortel naar beneden) in de uiteindelijke pot. Deze air pot van 9L is ontworpen om planten te ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde en vezelrijke wortels.
 • Verlichting: We bevestigden twee ledlampen van 100W om de plant de gehele kweekcyclus te ondersteunen. We hanteerden een lichtschema van 18/6 om optimale fotosynthese te verzekeren en tegelijkertijd de totale kosten van de kweek te beperken.
 • Lobblaadjes: Al binnen enkele dagen na het verpotten verschenen de eerste twee lobblaadjes uit de aarde. De eerste twee echte bladeren werden vier dagen later zichtbaar. Dit luidde het begin van de vegetatieve fase in.
 • Voedingsstoffen: In het zaailingstadium gaven we de volgende voedingsformule per liter omgekeerd osmosewater:
  - 1,5ml/l zeewierextract
  - 1,3ml/l compostthee
  - 0,65ml/l mycorrhiza-schimmels

Amnesia Haze Automatic

Amnesia Haze Auto
23_genetic background_1 Amnesia x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 130 - 180 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop Amnesia Haze Auto

Kweekverslag Amnesia Haze Automatic: Vegetatieve Fase

Als snelgroeiende cultivar schoot Amnesia Haze Automatic door de vegetatieve fase — een periode die zich kenmerkt door de ontwikkeling van waaierbladeren en een algehele toename in grootte. Al met al nam dit stadium slechts vier weken in beslag. Gedurende die tijd namen we de volgende stappen:

 • Verlichting: We pasten een cyclus van 18/6 toe op de leds van 100W en hingen de lichtbron 110cm boven het bladerdak. Dit gaf de plant de ruimte om te groeien. Richting het eind van deze fase, bevond het bladerdak zich rond de 70cm onder de lichtbron.
 • Bewatering: Om het simpel te houden en onder-/overbewatering te voorkomen, gaven we pas water wanneer de bovenste 3cm aarde droog was. Dit kwam neer op ongeveer 0,5l omgekeerd osmosewater per 24 uur.
 • Omgeving: Met een thermo-hygrometer om de omgevingsfactoren te meten, wisten we de gemiddelde temperatuur op 20°C te houden, met een relatieve luchtvochtigheid van 45-50%. We behielden dit met behulp van een ventilator, afzuiger en een vochtigheidssensor in de kweektent.
 • Voedingsstoffen: We pasten onze voedingsformule elke week aan om de plant afwisselende gehaltes mineralen te verschaffen, afhankelijk van het groeistadium. In de vegetatieve fase is stikstof het voornaamste NPK-element. Daarom stemden we onze voedingsstoffen af met een verhouding van 2:1:2 en 4:2:3. Daarnaast vulden we de voeding tijdens de vegetatieve fase aan met het volgende:

Gerelateerd Artikel

De Groei of Veg fase

Week 3 en 4

 • 0,5ml/l calcium/magnesium
 • 1ml/l zeewierextract
 • 0,6ml/l suikerbieten-extract
 • 1,3ml/l mycorrhiza-schimmels
 • 1,3ml/l compostthee

Potentiële problemen: In de vierde week van de groei begon onze plant op de bladeren tekenen van voedingsverbranding te vertonen. Dit schreven we toe aan een overtollige hoeveelheid wormenhumus bij het hoofdmedium. In het vervolg willen we deze toevoeging overslaan om te voorkomen dat deze symptomen optreden.

Voorbloei: Onze Amnesia Haze Automatic begon over te gaan op de bloeifase in de vierde week van het vegetatieve stadium. Bij de knopen verschenen kleine kelken met uitstekende stampers, wat het begin van de bloei markeerde.


(Zaailingfase)

(Week 3)

(Week 4)

Kweekverslag Amnesia Haze Automatic: Bloeifase

Onze plant bracht het overgrote deel van haar levenscyclus door in de bloeifase, wat haar genoeg tijd gaf om grote, harsrijke toppen te ontwikkelen. Het duurde slechts zes weken tot haar beginnende toppen uit waren gegroeid tot volledig rijpe, grote en harsrijke cola’s.

 • Verlichting: Als autoflowering variëteit vereist Amnesia Haze Automatic geen verandering in de lichtcyclus om te beginnen met bloeien. Onze ledlampen bleven op een cyclus van 18/6 draaien, op een afstand van 45cm boven de kruin.
 • Bewatering: Naarmate de plant groter werd en de toppen rijpten, nam haar vraag naar water toe. Steeds wachtend tot de bovenste laag aarde opgedroogd was, gaven we haar gemiddeld 1,5l omgekeerd osmosewater per dag.
 • Omgeving: We verlaagden de relatieve luchtvochtigheid naar 40% door de instellingen op de sensor te wijzigen. Dit hielp het risico op schimmelvorming beperken, naarmate de toppen compacter en vatbaarder voor infecties werden. We verhoogden de temperatuur naar 25°C met verwarming om te zorgen voor een optimale bloei-omgeving.
 • Ontbladering: Gewapend met een snoeischaar verwijderden we tijdens de bloeifase de oudere en vergeelde waaierbladeren. Hiermee zorgden we dat er meer licht door het bladerdak kwam en de luchtstroming verbeterde, wat schimmelvorming moest voorkomen. In de eerste week verwijderden we alle waaierbladeren van de hoofdsteel om dit te bereiken.
 • LST: In week 7 pasten we low-stress training toe om meer laterale groei te bevorderen. Met deze trainingstechniek was de plant in staat om een breder bladerdak te vormen met meer toppen, in tegenstelling tot een verticalere wietplant die al haar energie op één hoofdtop zou richten.

– Noemenswaardige Incidenten:

Zichtbaar Mycelium

In de bloeifase merkten we dat een draderige schimmel het oppervlak van de aarde begon te overheersen. Hoewel we even vreesden voor een wortelrottende ziekteverwekker, konden we gelukkig vaststellen dat het schimmeldraden betroffen van de mycorrhiza-schimmels die we aan de aarde toegevoegd hadden. Deze organismen werken in symbiose met plantenwortels en ondersteunen de toegang tot voedingsstoffen.

Een Ongebruikelijke Mutatie

In week 7 verscheen er een kelk aan de zijkant van een node, direct naast de hoofdsteel. Tegen week 10 was deze uitgegroeid tot een volledig ontwikkelde, maar compacte top. We hopen dat vaardige kwekers deze aparte, fascinerende eigenschap verder gaan isoleren en ontwikkelen!

– Voedingsstoffen: Tijdens de bloeifase pasten we de oorspronkelijke voedingsmix aan de verhoogde vraag naar kalium en fosfor aan. Bekijk de lijstjes hieronder voor de strategieën die we tijdens de bloei per week toepasten.

Week 5

In de eerste week van de bloei veranderden we de voeding licht om de plant rustig over te laten gaan op bloeivoeding. We begonnen met een NPK-verhouding van 5:7:10 en eindigden met een verhouding van 4:7:10.

 • 0,5ml/l calcium/magnesium
 • 0,3ml/l zeewierextract
 • 0,3ml/l humus en fulvinezuur
 • 1,3ml/l mycorrhiza-schimmels
 • 1,3ml/l compostthee

Week 6

In deze week begonnen we met het verhogen van de vereiste mineralen voor een gezonde toppenproductie. De calcium- en magnesiumgehaltes verhoogden we met 1ml/l. We voegden ook aanvullende micro-organismen toe om het wortelstelsel te helpen met het opnemen van deze extra voedingsstoffen.

Week 7

Het voedingsschema bleef grotendeels identiek met week 6, naast de toevoeging van meer zeewierextract en het achterwege laten van mycorrhiza-schimmels.

Week 8

Toen we de eerste symptomen van een voedingstekort bij enkele waaierbladeren waarnamen, verhoogden we het gehalte suikerbieten-extract iets, in de hoop de situatie te herstellen.

Week 9

We bleven meer vergeling waarnemen en besloten daarom de extracten van suikerbiet, fulvine- en humuszuur met ongeveer 50% te verhogen. Deze strategie verhielp de tekorten snel en de plant begon er vrijwel meteen weer gezond uit te zien!

Week 10

De laatste week van voeden, voordat het spoelen begon. Op dit punt oogden de toppen dik, harsrijk en zaten ze boordevol trichomen. We voegden nog meer zeewierextract toe om de toppen een laatste boost te geven, terwijl we meer calcium en magnesium achterwege lieten.

 • Spoelen: Een week voor de oogst spoelden we onze plant grondig om overtollige voedingsstoffen uit het kweekmedium te spoelen. Met omgekeerd osmosewater spoelden we de aarde extensief als deze uitgedroogd was. Wanneer de pot leeggelopen was, gaven we direct nog eens tweemaal water. Dit moest resulteren in smeuïgere en smaakvollere toppen.
 • Oogst: We oogsten de rijpe toppen toen ongeveer de helft van de stampers donkeroranje kleurde en de meeste trichomen een ondoorzichtige melkachtige kleur vertoonden. We hingen de gehele plant op om te drogen, knipten de toppen droog en lieten ze enkele weken curen.

Genetische Eigenschappen van Amnesia Haze Automatic

De breeders van Royal Queen Seeds schonken het leven aan **Amnesia Haze Automatic na het kruisen van de legendarische Amnesia met een autoflowering variëteit. Na deze combinatie enkele generaties te hebben verfijnd, wist men snel een stabiel en consistent fenotype veilig te stellen met 50% sativa-genetica, 20% indica en 30% ruderalis. Dankzij de fusie van ruderalis en Amnesia is de soort eenvoudiger te kweken, bloeit ze sneller en is ze toegankelijker voor beginners.

Teelteigenschappen van Amnesia Haze Automatic

Amnesia Haze Automatic stijgt nooit uit boven een gemiddelde hoogte. Dit maakt haar ideaal voor kwekers die te maken hebben met beperkte ruimte of bewust op zoek zijn naar een onopvallende soort. Binnenplanten groeien uit tot 50-100cm en produceren tussen de 350 en 400g/m².

Planten buiten in potten of de volle grond groeien uit tot een iets hoger formaat van 100-120cm en produceren tussen de 130 en 180g/plant. Dit is afhankelijk van de ruimte en blootstelling aan zonlicht. Een klein zaadje van Amnesia Haze Automatic heeft slechts tien weken tijd nodig om uit te groeien tot een plant met een bladerdak vol toppen. Ze levert een vlugge opbrengst op die ideaal is voor discrete en grootschaligere kwekers.

Effecten en Smaak van Amnesia Haze Automatic

Amnesia Haze Automatic levert een flinke hoeveelheid THC voor een autoflower. Een gehalte van 18% wekt een evenwichtige high op die hoofdzakelijk de geest prikkelt. Na een paar trekjes ervaar je lichte stimulatie die creatieve gedachten bevordert en je aanmoedigt om je dagelijkse doelen te halen. Een zachte en rustgevende lichamelijke high ondersteunt dit motiverende gevoel, begeleidt de cerebrale high en voorkomt dat deze te intens wordt. Elk trekje rook of damp trakteert je tong op heerlijke vleugjes aarde en citrus, dankzij de terpenen terpinoleen, caryofylleen en myrceen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.