🇺🇸 USA, We are coming soon ⏤ 🌱 Be the first to know

By Luke Sumpter

Sommige planten weren van nature parasieten af. Basilicum is wereldwijd favoriet in de tuin. De sterke geur is goed voor ons en onze gerechten, maar insecten, zoals bladluizen en vliegen, walgen ervan. Het gebruik van gezelschapsplanten is gebaseerd op het idee dat planten samenwerkingsverbanden aangaan. Zo verjagen ze insecten en stimuleren ze de gezondheid van je tuin, zonder pesticiden. Ook voor je cannabisplanten is basilicum een ideale gezelschapsplant.

BASISKENNIS OVER BASILICUM

Er bestaan veel kruisingen van basilicum. De meest gangbare is zoete basilicum, of Genovese basilicum. Maar we kennen ook Thaise basilicum, ook wel citroenbasilicum genoemd, heilige basilicum en vele andere ondersoorten. Het kruid behoort tot de meest gebruikte keukenkruiden ter wereld en ze laat zich gemakkelijk kweken. Dezelfde verbindingen die het aangename aroma van basilicum produceren, vertonen in essentiële oliën ook therapeutische mogelijkheden.

BASILICUM: DE VERBINDINGEN EN DE VOORDELEN

De verschillende soorten basilicum produceren verschillende essentiële oliën met terpenen en andere biochemische verbindingen. De kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling van deze essentiële oliën verschilt behoorlijk. Maar gewone basilicum bevat grote concentraties estragol en linalool, evenals cineool, eugenol en myrceen. Dankzij deze combinatie aromatische verbindingen is basilicum een heerlijke smaakmaker in zelfs de meest simpele gerechten. Dezelfde mix fungeert als afweermiddel voor insecten, op dezelfde manier als citronella of citroengras. Uit onderzoek blijkt dat essentiële basilicumolie antioxiderende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen bezit.

Met verse basilicumblaadjes voeg je rijke smaken toe aan recepten. Sommige gerechten vertrouwen op basilicum als belangrijkste ingrediënt. Denk maar eens aan pesto Genovese. Gebruik basilicumblaadjes liever vers. Voeg ze ook op het laatste moment toe, want koken degradeert de aromatische verbindingen. Essentiële basilicumolie is minder geschikt voor koken en bakken. De actieve stoffen zijn namelijk sterk geconcentreerd en krachtiger dan de rauwe blaadjes, steeltjes en bloemen.

De mogelijke gezondheidsvoordelen van essentiële basilicumolie variëren. Het is gebruikt voor de behandeling van misselijkheid, reisziekte, maagklachten, constipatie, luchtwegproblemen. Daarnaast bestrijd je er zelfs ontstekingen en bacteriële- of virusinfecties mee. Je kunt het gebruiken als aromatherapie, maar ook op de huid smeren of innemen. Bovendien is basilicumolie inzetbaar als schoonmaakmiddel voor badkamer en keuken. Het voorkomt besmetting, zuivert de lucht en verbetert de stemming. Je kunt basilicumolie zelfs toevoegen aan een mondwater of tandpasta, die je eventueel ook zelf kunt maken.

OLTIVARE IL BASILICO COME PIANTA DA CONSOCIAZIONE IN UN GIARDINO CANNABICO

BASILICUM ALS GEZELSCHAPSPLANT IN JE CANNABISTUIN

Gezelschapsplanten in je cannabistuin moet je dicht bij elkaar planten. Maar ook weer niet zo dichtbij dat er een strijd ontstaat voor wortelruimte, zuurstof, zonlicht en voedingsstoffen. Basilicum is een geweldige gezelschapsplant voor tal van plantensoorten. Voorbeelden zijn paprika's en chilipepers, aubergines, tomaten, asperges, kool, bietjes en boonsoorten, maar ook tuinkruiden als pepermunt.

Het kruid is een eenjarige plant die het best gedijt in vochtige, goed drainerende aarde op een zonnige locatie. Basilicumplanten vragen niet meer dan 8 uur zonlicht per dag. Ze presteren beter als er wat schaduw is in de middag. Om schade te voorkomen, ligt de ideale dagtemperatuur boven de 21°C. Nachttemperaturen mogen niet dalen onder 10°C. Bij het planten, zet je de zaailingen 30cm uit elkaar. Houd 45cm aan tussen de rijen.

Je kunt de apicale groei inperken door te toppen. Zo stimuleer je de groei van nieuwe scheuten, op dezelfde manier als bij een cannabisplant. Het regelmatig oogsten van de blaadjes houdt de plant productief. Verse blaadjes kun je kort bewaren in de koelkast, maar invriezen kan ook.

Basilicum steelt geen voedingsstoffen en licht van een volgroeide cannabisplant. Het verhaal gaat zelfs dat dit kruid de smaak van groenten, maar ook cannabisplanten, verbetert als ze bij elkaar in de buurt staan. Gerucht of niet, basilicum biedt veel voordelen en groeit moeiteloos. Er is dus geen enkele reden om geen basilicum te planten in je cannabistuin.

buy Sweet Basil Royal Guardians online

Sweet Basil is a favourite culinary herb and excellent pest deterrent when used as a companion plant for cannabis. It is easy to grow and will add some versatility to your grow patch.

Buy Sweet Basil Royal Guardians

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.