By Marguerite Arnold

Social media worden gezien als een van de grootste en sterkste krachten achter legalisering. Dit betekent dat er, meer dan ooit, audiovisuele moeite wordt gedaan om mensen informatie te bieden en te vermaken. Cannabis documentaires zijn natuurlijk niets nieuws. Vandaag de dag is het echter makkelijker dan ooit om geïnformeerde discussies over elk aspect van de plant te vinden.

Hieronder volgt een kort overzicht van de soorten documentaires die tegenwoordig makkelijk op social media en online platforms te vinden zijn.

Video id: 266470076

DE KLASSIEKERS

Geen beschrijving van “documentaires” over cannabis is compleet zonder ”Reefer Madness”. Trouwens, misschien is anti-wietpropaganda is een betere omschrijving. De film is geproduceerd in de jaren 30. Vanwege de racistische beelden, angstzaaiende tactieken en “alternatieve realiteit” werd dit een cult-“klassieker” op universiteitscampussen in de jaren 70. Het is zelfs lange tijd door activisten gebruikt om de claims van tegenstanders belachelijk te maken. Voor beginners in dit debat is het een aanrader. Zelfs als je alleen de drogredenen van de film aanwijst, is het een goed begin.

Cannabis Documentaires

Andere films die uit het “premoderne” tijdperk van legalisering komen maar de moeite waard zijn?
A NORML Life”, geproduceerd door de grootste en oudste groep voorstanders van hervorming uit de VS, is ook informatief. Alhoewel het inmiddels misschien een beetje gedateerd klinkt, neemt het werk een compleet en uitgebreid standpunt in over medicinaal gebruik. Met dokters, zorgverleners en patiënten – het is een goede momentopname van hervorming in 2010.

Cannabis Documentaires

MODERNERE VISIES

De afgelopen jaren hebben verschillende gevestigde mediaberoemdheden zich hieraan gewaagd. “Weed” is een van de bekendste en meest gepromote documentaires in dit genre van de afgelopen jaren. Het toont Dr. Sanjay Gupta. Gupta is een medische dokter en een journalist. Hij begon zijn standpunt over wiet te veranderen tijdens het debat voorafgaand aan de legalisering in Colorado. Zijn verslaggeving van cannabisgebruik voor epilepsie bij kinderen wordt letterlijk beschouwd als grote veranderende kracht in het medicinale debat in de VS.

Cannabis Documentaires

Super High Me” is ook het noemen waard. Deze film werd geproduceerd in 2008. Het richt zich op de gezondheidsvoordelen van cannabis. Het is ook een losse parodie op “Super Size Me”, de Amerikaanse documentaire over de slechte effect van een fastfooddieet. De komediant die de special presenteert, stopt met het gebruiken van wiet voordat hij aan een 30-daagse cannabis routine begint.

Cannabis Documentaires

Voor wie graag iets wetenschappelijks kijkt, is de in 2011 geproduceerde “Clearing the Smoke” misschien wel een goeie. Deze documentaire toont medicinale professionals die bediscussiëren hoe de drug gebruikt kan worden in een algehele welzijnsroutine. Medicinale gebruikers geven overtuigende beschrijvingen van de manier waarop de drug hen heeft geholpen om chronische ziektes te behandelen.

Cannabis Documentaires

OVERZICHTEN VAN DE INDUSTRIE

Buiten de wetenschap en de high is ook de industrie zelf fascinerend. De twee best beoordeelde documentaires over dit onderwerp zijn in feite een serie. “The Union: The Business Behind Getting High” werd in de donkere tijden van 2007 geproduceerd - op een moment waarop de industrie begon te reageren op de legaliseringsbeweging. Het biedt een fascinerend kijkje in een nieuwe industrie.

Cannabis Documentaires

Culture High (2014) is het vervolg, geproduceerd in het jaar dat zowel Colorado als de staat Washington begonnen met recreatieve verkoop. Het is een informatieve update. De film toont Sir Richard Branson en Snoop Dogg. Het is ook een keiharde ontmaskering van de drugsstrijd met het einde van het verbod in het vooruitzicht.

Cannabis Documentaires

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.