By Luke Sumpter

Er zijn meer dan 20.000 bekende terpenen aanwezig in verschillende planten- en diersoorten op aarde. Terpenen zijn de verbindingen die de lentebloesems hun zoetheid geven en zweetsokken hun stank. Ze hebben tongbrekende namen, zoals monocyclische sesquiterpenen en ongeconjugeerde diëen. Onze wereld zou smaakloos en aromaloos zijn als er geen terpenen bestonden.

Humuleen, voorheen bekend als α-caryofylleen, is een van de belangrijkste cannabis terpenen, samen met myrceen en terpinoleen, limoneen, pineen en geraniol. Deze zes geven marihuana de heerlijke aroma's die alle cannabis planten delen. De terpeen-concentratie varieert van soort tot soort, maar dankzij deze vluchtige verbindingen behoudt wiet haar kenmerkende, geliefde geur. Andere terpenen, zoals terpineen en camfeen, bieden unieke voordelen voor geurtjes en cosmetische producten. Maar cannabis is een van de overheersende planten waarbij de terpenen echt uitblinken.

Humuleen is een veelvoorkomende terpeen in de natuur. Het is verantwoordelijk voor de verschillende boeketten en smaken van een aantal bekende kruiden en producten. Bier zou geen bier zijn zonder de hop-achtige smaak die humuleen aan de hopplant geeft. De onmiskenbare smaak die bier zo verfrissend maakt, is te danken aan deze heerlijke essentiële olie. Het is ook de reden dat culinaire salie, gember en ginseng hun brandende smaak hebben. Het is humuleen, gecombineerd met pineen, die een dennenbos in een zomerbries aankondigt.

Humuleen Terpenen Ginseng en Cannabis

HUMULEEN EN CANNABIS

De cannabisplant produceert humuleen als onderdeel van haar natuurlijke verdediging. Vele andere terpenen en meer dan honderd cannabinoïden worden aangemaakt in de hars van volwassen toppen. Ze werken samen als anti-fungale middelen en anti-droogmiddelen[2], antibiotica en antibacteriële middelen. Dergelijke hars verhindert ook de predatie van insectenplagen en dieren. Het zijn precies deze kwaliteiten die de essentiële oliën van marihuana zo nuttig maken. Thuis kunnen ze geëxtraheerd worden en gebruikt worden als dagelijkse huidbalsem tegen ontstekingen of als natuurlijke pesticiden. Klinisch gezien, kunnen ze toegepast worden als krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende middelen.

Humuleen is altijd onderdeel van het cannabis terpeen-profiel. Daarom speelt de productieve olie een rol in alle gemodificeerde genotypes van verschillende soorten. Humuleen helpt bij het onderscheiden van geuren, recreatieve effecten en de algemene therapeutische werkzaamheid. Het is een goed onderzochte verbinding. Kwekers trachten humuleen rijke soorten te produceren om de therapeutische voordelen van cannabis te maximaliseren.

DE EFFECTEN VAN HUMULEEN

De effectiviteit van veel kruidengeneesmiddelen is te wijten aan hun humuleen inhoud. Geneesmiddelen in oude Chinese apotheken waren bijzonder rijk aan humuleen. Humuleen komt vrij wanneer hop geweekt wordt en het kan gebruikt worden als een effectief kalmerend middel. Peper en ginseng (beide bevatten humuleen) kunnen ook bereid worden als natuurlijke antibiotica.

Humuleen fungeert als een antibacterieel middel en heeft anti-kanker- en ontstekingsremmende eigenschappen. In kleine hoeveelheden[1] is aangetoond dat het de S.aureus bacterie doodt. Een studie uit 2003 wijst uit dat humuleen kankercellen om zeep helpt. Vooral bij gebruik in combinatie met andere terpenen en cannabinoïden. In de meest recente[3] studies is geconcludeerd[4] dat humuleen net zo effectief is als anti-inflammatoir middel als het steroïdale medicijn dexamethason. Verder wordt humuleen vaak gebruikt als een eetlust-onderdrukker. Dat kan in de toekomst tot meer wijdverspreid gebruik leiden.

CANNABISSOORTEN DIE RIJK ZIJN AAN HUMULEEN

WHITE WIDOW

White Widow zit stevig op de troon van legendarische soorten. Zelfs de meest onervaren blower is bekend met deze naam. De aardachtige en dennenachtige aroma’s die de dichte en harsrijke toppen daarbij verspreiden, zijn deels te danken aan humuleen. De smaken zijn optimaal te benutten en de high te versterken door deze toppen te gebruiken voor edibles. Een gelijkmatige verdeling tussen sativa- en indicagenen resulteert in een high die je zowel lichamelijk als geestelijk voelt. Een gemiddeld CBD-gehalte beteugelt de effecten en voorkomt dat de high te intens wordt.

Binnen bereikt White Widow 60-100cm en maakt ze 450–500g/m² aan in 8-9 weken bloei. Buitenplanten leveren maximaal 600g/plant op en worden soms wel 190cm hoog. Ga ervan uit dat je deze toppen eind oktober mag oogsten.

White Widow

OG KUSH

OG Kush is afkomstig uit het mekka van de cannabisteelt: Noord-Californië. Deze soort is erg geliefd en wordt inmiddels overal ter wereld gekweekt en geconsumeerd. Er bestaat wel wat controverse rond deze variëteit, aangezien de betekenis van “OG” in haar naam wordt betwist. Wat we echter wel zeker weten, is dat ze een hoog gehalte humuleen in haar toppen heeft zitten. Deze terpeen biedt een heerlijk vleugje dennen, aangevuld met de smaken van citrus en fruit van andere terpenen. Deze indica-dominante klassieker is gecreëerd door de kruising van de oudersoorten Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Bij hoge doseringen is haar high fysiek, kalmerend en verdovend.

OG Kush is een tolerante soort die zich het meest thuisvoelt in een gematigde omgeving. Kweek je haar binnen, verwacht dan een oogst van tot wel 475g/m² na een bloeifase van 7-9 weken. Planten die buiten staan, brengen 525g/plant op en worden maximaal 220cm hoog.

OG Kush

SOUR DIESEL

Ondanks haar zure smaak, bevat Sour Diesel wel degelijk humuleen. Je proeft daarbij aardachtige vleugjes in haar rook. Ook Sour Diesel is een voorbeeld van Californische genetica van de bovenste plank. Ze stamt af van de indrukwekkende genen van Original Diesel, Northern Light, Shiva en Hawaiian. Als sativa-dominante soort geeft Sour Diesel een heldere, cognitieve high, die je focus versterkt en mild stimulerend werkt. De positieve sensatie na het roken van een joint met deze plant, helpt mogelijk tegen een slecht humeur en stress.

Sour Diesel is gemiddeld lastig om te kweken en heeft een voorkeur voor warm weer. Tenzij je buiten kweekt in gebieden als Spanje of Californië, is binnenteelt ideaal. Binnenplanten leveren daarbij een opbrengst op van ongeveer 500g/m² na 10-11 weken bloeien. Buiten onder de hete zon maakt Sour Diesel voor het eind van oktober maximaal 600g/plant aan.

Sour Diesel

 
External Resources:
  1. Composition and Antibacterial Activity of Abies Balsamea Essential Oil - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Antitumor Activity of Balsam Fir Oil: Production of Reactive Oxygen Species Induced by Alpha-Humulene as Possible Mechanism of Action - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  3. Anti-inflammatory Effects of Compounds Alpha-Humulene and (-)-Trans-Caryophyllene Isolated From the Essential Oil of Cordia Verbenacea - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  4. Preventive and therapeutic anti-inflammatory properties of the sesquiterpene α-humulene in experimental airways allergic inflammation https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.