By Max Sargent

Zoek je advies over hoe je je partner vertelt over je cannabisgebruik? Zoek niet verder! Hier vind je tips, adviezen en andere hulpmiddelen om dit te vergemakkelijken. Neem de volgende informatie wel met een korreltje zout. Elke relatie is namelijk anders en een pasklaar antwoord bestaat niet. Gebruik dit artikel eerder als een startpunt om het onderwerp "wiet" aan te snijden bij je wederhelft.

LEGALITEIT VAN CANNABIS

Uiteraard woont niet iedereen die cannabis rookt in Colorado of Amsterdam. Er zijn nog steeds veel plaatsen in Europa en de VS waar het gebruik ervan heel erg illegaal is. De meeste mensen adviseren je waarschijnlijk om een eerlijk gesprek met je partner aan te gaan. Toch moet je ook rekening houden met het feit dat je geliefde misschien niet oké is met het overtreden van de wet, ook al is hij/zij dat wel met wiet. Vraag jezelf af of het vrijgeven van deze informatie een slimme zet is. Je zou zelfs kunnen overwegen of het roken van cannabis in de regio waar je woont de juridische gevolgen wel waard is.

WEES EEN VERANTWOORDELIJKE VOLWASSENE

Heb je nagedacht over de juridische aspecten en besloten dat je je partner wilt informeren over je cannabisgebruik? Wees dan in elk geval een verantwoordelijke volwassene. Het kan zomaar zijn dat je partner zich zorgen maakt of de wiet je omtovert tot een verslaafde of een luie bankhanger. Laat je geliefde zien dat je een slim, volwassen en goed aangepast mens bent. In sommige gevallen kan het daarbij verstandig zijn een tijdje te wachten en dan het gesprek aan te gaan. Begin met: "Hey, ik heb gedurende onze gehele relatie wiet gerookt en alles gaat nog steeds prima tussen ons," of iets dergelijks. Uiteraard varieert dit per persoon.

DOE ONDERZOEK

Doe onderzoek naar de effecten van cannabis. Het is belangrijk jezelf te informeren over wiet. Niet alleen voordat je je partner vertelt over je gebruik, maar ook voordat je het überhaupt consumeert. Krijg je te horen dat cannabis gevaarlijk is? Dan kun je het volgende zeggen: "Zeker, wanneer het wordt misbruikt, maar in vergelijking met alcohol is het veel veiliger." Wees ook eerlijk. Zeg of je het gebruikt voor medicinale of recreatieve doeleinden. Begin niet over hoe cannabis de bijwerkingen van chemotherapie kan verlichten, als je gewoon rookt om high te worden.

ZIJN ER KINDEREN BIJ BETROKKEN?

Als er kinderen in het spel zijn, kan je partner zich zorgen maken over meeroken of dat zij je edibles in handen krijgen. Zorg er dus voor dat je je stash uit de buurt houdt van kinderen. Daarbij moet je laten zien dat je je verantwoordelijkheden neemt en een goed rolmodel bent. Hieronder valt uiteraard ook dat je uit de buurt van de kinderen rookt.

HOUD HET LUCHTIG

Het algemene beeld is dat je je partner vraagt even te gaan zitten "omdat we moeten praten". Maar je kunt ook overwegen je cannabisgebruik iets toevalliger te vermelden. Je wilt immers niet dat het als een probleem overkomt. Onthoud: als je gelooft dat je niets verkeerd doet, gebruik dan ook geen taal die een probleem impliceert. Wees zelfverzekerd, houd voet bij stuk en blijf cool.

Paar Dat Cannabis Voor De Eerste Keer Probeert

MISSCHIEN ZIET JE WEDERHELFT DE GANJA WEL ZITTEN

Het kan zomaar zijn dat je partner altijd al nieuwsgierig was naar cannabis en wachtte op de juiste persoon om mee te roken. In dat geval kun je genieten van een goede "bonding" sessie. Probeert je wederhelft voor de eerste keer cannabis? Blijf dan uit de buurt van concentraten en edibles en houd je aan het "single puff" beleid.

KORTOM

Mocht het moment gekomen zijn, zorg dan dat je de hierboven genoemde aspecten goed in je achterhoofd hebt zitten. Het is altijd verstandig om goed voorbereid te zijn als je je partner op de hoogte stelt van je gebruik.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.