Het kan helpen met prostaatkanker, longkanker, leukemie, hersenkanker, darmkanker, baarmoederhalskanker, borstkanker en meer.

Tegelijkertijd helpt het bij het verlichten van symptomen die geassocieerd worden met traditionele kankerbehandeling, zoals misselijkheid en braken. Veel mensen weten dit echter niet omdat de medische voordelen van marihuana worden overschaduwd door zijn stigma.

Een unieke helende substantie

Marihuana, ook algemeen bekend als cannabis, komt van de hennepplant. De bladeren, knoppen en bloemen van de plant bevatten een unieke chemische stof die bekend staat als cannabinol. Dit is de chemische verbinding die wordt gezocht voor verschillende medische toepassingen en die gevonden wordt in marihuana van Royal Queen Seeds.

Cannabinol heeft de mogelijkheid het gen uit te schakelen dat verantwoordelijk is voor de agressieve metastase in vele vormen van kanker. Het heeft daarbij echter niet de psychoactieve eigenschappen van de marihuana-plant. Het kan kanker voorkomen, insuline afhankelijke diabetes met 58 procent verminderen, en hartaanvallen terugbrengen met 66 procent.

Het ondersteunen van de Bevindingen

Het vermogen van Cannabinol wordt ondersteund door een recent onderzoek in Spanje. Een Spaanse medisch team tests uitgevoerd om te zien of glioblastoma multiforme kanker kan stoppen met groeien door het afsnijden van de bloedtoevoer door middel van het gebruik van medische marihuana.

Glioblastoma multiforme kanker is een van de moeilijkste te behandelen soorten kanker. Het reageert vaak niet op conventionele kankerbehandelingen als chirurgie, chemotherapie en radiotherapie. De wetenschappers wisten dat het gebruik van medische marihuana de gestage groei van bloedvaten blokkeert bij een muis, en ze wilde weten of hetzelfde zou kunnen gebeuren bij een menselijke patiënt.

De resultaten waren gewoon verbluffend. De genen die geassocieerd worden met de groei van bloedvaten in een tumor door het produceren van een stof waarvan de vasculaire endotheliale groeifactor of VEGF, waren sterk gereduceerd bij hun activiteit. Cannabinol stopt de VGEF-productie door het aanmaken van een stof genaamd Ceramide die de dode cellen controleert. Deze ontdekking ontsluit nieuwe farmacologische doelstellingen voor het gebruik van op cannabinoïden gebaseerde therapieën tegen kanker.

Nog een belangrijke ontdekking

Naast het behandelen van een van de moeilijkste kankersoorten is aangetoond dat het zeer effectief is bij de behandeling nonmelanoma kanker. Nonmelanoma-kanker wordt als een van de meest voorkomende kwaadaardige tumoren bij mensen erkent. Gezien de groeiremmende effecten door cannabinol voor gliomas, samen met de uitgebreide weefselverdeling van twee soorten canaboïde-receptoren, hebben wetenschappers het potentiele vermogen van deze verbindingen in de tumortherapie van huidkanker bestudeerd.

Ook hier waren de resultaten uitstekend. Cannabinol receptor-activering veroorzaakt huidtumor celapoptose. Tegelijkertijd vermindert het de levensvatbaarheid van de tumor-veroorzakende epidermale cellijnen. De studie toont ook aan dat EGF-R-activatie in een huidtumor vermindert. EGF-R is een kankerstof die een vitale rol speelt bij de angiogene schakelaar die nodig is voor tumorgroei op de huid.

Andere voordelen

Vanwege deze bevindingen kunnen kankerpatiënten profiteren van het gebruik van medische marihuana van Royal Queen Seeds voor een alternatieve behandeling van kanker. Op hetzelfde moment zijn er een breed scala van voordelen voor kankerpatiënten bij het gebruik ervan. Een daarvan is dat het helpt bij het krijgen van eetlust.

Zowel bestraling en chemotherapie beïnvloeden de geur en de smaak van een kankerpatiënt. Dit kan ertoe leiden dat een patiënt absoluut niets te maken wil hebben met voedsel. Om beter te worden dient een kankerpatiënt echter een gezond dieet te volgen. Cannabinol, het belangrijkste ingrediënt in cannabis, heeft keer op keer bewezen opnieuw dat het de eetlust van kankerpatiënten verhoogt naast het bevorderen van hun gevoel voor smaak en geur.

Een ander belangrijk voordeel voor de gezondheid dat medische marihuana met zich meebrengt is dat het helpt bij het verminderen van de pijn die kanker veroorzaakt. De behandelingen die worden toegepast bij kanker zijn vaak niet prettig. De meeste patiënten leiden aan ernstige pijnen terwijl hun lichaam de oorlog tegen de ziekte voert. Met behulp van medische marihuana kan deze pijn verlicht worden.

Vergeet slaap en duizeligheid niet

Afgezien van deze voordelen helpt medische marihuana ook kankerpatiënten die moeite om te slapen. Of ze niet reageren op behandeling of slecht om kunnen gaan met het feit dat ze zijn gediagnosticeerd met de ziekte; slapeloosheid is voor niemand leuk. De cannabinol die gevonden is in de medische marihuana heeft al vaak aangetoond te kunnen helpen bij de ontspanning van patiënten die wakker liggen van zijn kanker-diagnose, en hen helpt bij het in gemakkelijker en sneller in slaap vallen.

Slaap is een essentieel onderdeel van elk herstelproces. Als het menselijk lichaam niet kan slapen, kan het moeilijker zichzelf genezen. Tegelijkertijd helpt medische marihuana ook bij het behandelen van duizeligheid. Ook dit is een probleem wat optreedt bij  de behandeling van kanker.

Veel patiënten die behandeld worden voor kanker hebben last van duizeligheid. Het maakt dat ze zich moeilijk kunnen focussen. Medische marihuana heeft aangetoond dat het patiënten die lijden aan duizeligheid als gevolg van kankerbehandelingen daadwerkelijk helpt. Vermindering van duizeligheid vermindert ook het braken waar veel patiënten last van hebben. Dit helpt de patiënt op zijn beurt bij het binnenhouden van hun eten beneden en het aankomen in gewicht; belangrijke factoren bij het herstel van kanker.

Niet op de hoogte van deze feiten

Hoewel deze feiten zijn op grote schaal verspreid zijn in de medische wereld van de Verenigde Staten, weten veel mensen en huisartsen niets over de voordelen van het gebruik van medische marihuana in de strijd tegen kanker. De belangrijkste reden is dat de Amerikaanse overheid geen enkele studie heeft erkend.

Ze beweren ook dat dat medische marihuana niet kan worden onderworpen aan goed gecontroleerde en zorgvuldige onderzoeken omdat het niet in de vorm van reproduceerbare, standaarddosis of formules is te vatten. Daarmee kan het niet voldoen aan door de overheid aanvaarde normen voor kwaliteit, werkzaamheid en zuiverheid van drugs.

Andere gezondheidsdiensten van over de hele wereld kozen er echter voor om deze simpele feiten te negeren. Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid bijvoorbeeld, erkent formeel de therapeutische mogelijkheden van medische marihuana. Ze formuleerde ook richtlijnen voor een effectievere uitvoering van door de staat gesponsorde distributie en productie van medische marihuana. Zij schat dat 40.000 kankerpatiënten uiteindelijk volledige toegang tot medische marihuana zullen krijgen zodra het programma helemaal is uitgevoerd. Kortom, medische marihuana heeft veel voordelen voor kankerpatiënten.

Medische DisclaimerDe informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies.

Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.