By Luke Sumpter

Sherbet Queen ziet er net zo lekker uit als ze smaakt. Haar donkergroene toppen zijn bespetterd met appetijtelijke lichtgele bloeiharen en bestrooid met een suikerachtige coating van trichomen. Het terpenenprofiel en hoge gehalte THC maken haar een degelijke, aangename kruising voor een ontspannen avondje in je eentje of terwijl je filosofeert met je vrienden.

SHERBET QUEEN: GENETISCHE ACHTERGROND

Hoe ons veredelteam het voor elkaar kreeg om zo'n heerlijke soort te ontwikkelen? Om te beginnen, kozen ze voor bijzonder smakelijk genetisch materiaal. Allereerst werd Sunset Sherbet gekozen, omdat deze soort barstensvol limoneen zit, het terpeen dat verantwoordelijk is voor de smaak van citrusvruchten. Het team kruiste deze verrukkelijke strain met Pink Panties, een ontspannende indica-kruising, afkomstig van Kush-genen.

Na meerdere generaties kruisen en smaaktests verkreeg het team een stabiel fenotype van Sherbet Queen, opgebouwd uit 85% indica- en slechts 15% sativa-genen. De veredelde soort is genetisch bijzonder stabiel wat betreft smaak en uiterlijk. Ook vervrouwelijkten we de strain, zodat je niet door mannetjes verrast wordt.

HOE KWEEK JE SHERBET QUEEN?

Sherbet Queen groeit als een typische indica-plant. Ze heeft een struikachtig, compact bladerdek, rijkelijk voorzien van toppen. Omdat ze niet al te groot wordt, is ze ook geschikt voor telers met een kleinere kweekruimte. Bovendien is ze hierdoor makkelijk te verbergen in je tuin voor nieuwsgierige buren.

Binnenplanten worden 80-120cm hoog. Heb je genoeg ruimte, laat haar dan haar gang gaan en een indrukwekkend en productief bladerdek ontwikkelen. Als je haar onder de duim wilt houden, top haar dan vroeg en pas LST toe om haar laag en makkelijk te managen te houden. Wanneer je overschakelt op een 12/12-lichtregime spurt ze in slechts 7-9 weken door de bloei. Zorg ervoor dat je droogruimte genoeg plaats biedt aan een oogstgewicht van 450–525g/m².

Buitenplanten worden met 140-180cm een tikkeltje hoger. Deze geven de voorkeur aan een warmer klimaat en groeien ook prima in een (tunnel)kas. Zorg wel voor adequate luchtcirculatie tijdens een eventuele hittegolf of bij een hoge luchtvochtigheidsgraad om warmtestress en schimmelvorming te voorkomen. Reken in oktober op een aangenaam oogstgewicht van 450-500g/plant.

Sherbet Queen by Royal Queen Seeds

Sherbet Queen
23_genetic background_1 Pink Panties x Sunset Sherbet
33_Yield indoors_1 450 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 24 %
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 85%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend, Slaperig, Zwaar

Koop Sherbet Queen

SHERBET QUEEN: SMAAK EN EFFECT

De kleurrijke toppen van Sherbet Queen zien er dan wel onschuldig uit, maar laat je door haar uiterlijk niet op het verkeerde been zetten. Wees tijdens het roken niet te inhalig: met 24% THC heb je aan een paar trekken per keer genoeg. Omdat ze overheersend indica is, verwent ze je lichaam met een warm dekentje van ontspanning. Je krijgt niets productiefs meer gedaan en wilt de rest van je leven blijven chillen. Regel vooraf wel iets te eten en vooral ook te drinken, want je krijgt gegarandeerd een droge mond.

Gedurende de bloeipiek, raakt je kweekruimte gevuld met het heerlijke aroma van specerijen, peper en citroen. Als je de wonderschone toppen eindelijk mag roken, strelen deze je verhemelte met zoete en fruitige smaken.

SHERBET QUEEN: EEN INDICA MET EEN ONGEKENDE SMAAK

Sherbet Queen genereert een zuivere, indica-achtige ervaring: de high verlamt je lichaam, waarna je in de bank verdwijnt en je hersenen in het hier en nu belanden. Deze soort stelt nooit teleur tijdens een rustig avondje blowen met vrienden. Geniet van haar torenhoge gehalte THC in combinatie met zoete en fruitige terpenen waardoor je gedachten niet te veel afdwalen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.