Blue Cheese is misschien wel het toppunt van smaak in de wereld van cannabis. Deze cultivar ontstond uit enkele van de meest terpeenrijke soorten op de planeet. Sinds haar opkomst heeft ze vele smaakpapillen rijkelijk verwend. Blue Cheese is er eentje die je niet mag missen. Dat geldt zeker voor connaisseurs en verzamelaars van zaden.

WANNEER LEGENDES SAMENKOMEN: DE GENETISCHE SAMENSTELLING VAN BLUE CHEESE

Wietveredelaars doen er altijd alles aan om iets nieuws op de markt te brengen. Met precies die mindset kwam Blue Cheese tot leven. Veel veredelaars steken moeite in de jacht naar maximale THC-gehaltes en afgestemde cannabinoïdeprofielen; anderen focussen zich op smaak. Uit die laatste groep kwam Blue Cheese tot stand.

Haar makers wilden een cultivar creëren met een exotisch terpeen-profiel en ongeëvenaarde smaak. Ze konden slechts twee soorten bedenken die dit konden leveren: Blueberry en Cheese.

Blueberry is een van de bekendste soorten die er bestaan. Deze indica-dominante titaan heeft een THC-gehalte van maar liefst 25%. Met haar creatieve, verdovende high en therapeutische effecten behoort ze tot het rijk van de iconische cultivars. Blueberry werd in de jaren ’70 gecreëerd door de beroemde veredelaar DJ short, ook wel bekend als de “Willy Wonka van wiet”. De aromatische soort veroverde al snel de wereldwijde cannabisscene en sleepte zelfs een award in de wacht als “Beste Indica” op de High Times Cannabis Cup van 2000.

Cheese is een old-school soort uit het Verenigd Koninkrijk. Ook dit is een heerlijke indica-dominante variëteit en tevens de perfecte aanvulling op Blueberry. Deze plant is beroemd om haar sterke geur van kaas en rijke, romige smaak. Cheese levert een stemmingsverbeterende, euforische high en staat erom bekend een sterke eetkick op te wekken. Deze legende is een kruising van Afghaanse, Mexicaanse en Colombiaanse landrassen.

De combinatie van deze 2 formidabele cultivars resulteerde in een van de smaakvolste soorten ooit. Blue Cheese was geboren.

Blue Cheese Royal Queen Seeds

Blue Cheese

Blue Cheese

Genetic background Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 100 - 160 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 19% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 140 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally

Buy Blue Cheese

EEN KRUIDIG TROOSTDEKENTJE: DE EFFECTEN VAN BLUE CHEESE

De effecten van Blue Cheese kun je vergelijken met het gevoel alsof iemand je complete lichaam in een warm, pluizig dekentje wikkelt. Kort na het inhaleren van de rook of damp van deze indica-dominante soort, trekt er een gevoel van opluchting door je lijf. Spanning verdwijnt, zorgen blijken plotseling nietszeggend en je krijgt aandacht voor het grotere geheel. Je voelt je niet langer beperkt tot je taken en baan, maar maakt deel uit van een oneindige kosmische dans.

Een THC-gehalte van 19% zorgt ervoor dat deze effecten uren aan kunnen houden. Zo’n euforische toestand is ideaal voor rustige avonden met goede vrienden. Blue Cheese komt het best tot haar recht tijdens het chillen rond een kampvuur en het staren naar de sterrenhemel.

Blue Cheese is ook geassocieerd met diverse therapeutische effecten. Naar verluidt, zorgt de soort voor tijdelijke verlichting van pijn en depressie en helpt ze tegen een gebrek aan eetlust.

EEN TORNADO VAN TERPENEN: DE SMAAK VAN BLUE CHEESE

Het terpeen-profiel van Blue Cheese is zo divers dat het de zintuigen kan verwarren. Ze speelt een spelletje touwtrekken met je smaakpapillen, waarbij je tong het touw vormt. Na inhalering komen vleugjes van cheddarkaas en aarde naar voren. Deze sensaties maken al vlug plaats voor een zoete nasmaak van bosbessen en andere bosvruchten.

SNELLE BLOEI: DE TEELT VAN BLUE CHEESE

Blue Cheese is een eenvoudige soort om te kweken en een goede variëteit voor beginners. Ze is robuust, vergevingsgezind bij kleine foutjes en gedijt het best in een mild klimaat. Kwekers kunnen zowel binnen als buiten bevredigende resultaten behalen.

Binnenplanten worden maximaal 160cm hoog, leveren tot 550g/m² op en hebben een vlugge bloeitijd van 7-8 weken. Buiten worden de planten niet hoger dan 2m. Daarbij genereren ze 500-550g/plant en zijn ze eind september klaar voor het oogsten en drogen.

BLUE CHEESE: EEN EXOTISCHE SOORT VOOR BEGINNERS

Blue Cheese was voorbestemd om groots te worden. De sterke genen van deze soort garandeerden vanaf het begin succes. Met een ongelofelijke smaak, aangename high en korte bloeitijd, voldoet ze werkelijk aan alles. Blue Cheese is een uitstekende keuze voor zowel beginners als veteranen. Deze delicatesse stelt je niet teleur.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.