By Luke Sholl

Royal Bluematic is een autoflowering cannabissoort die in bijna veertig jaar tot ontwikkeling is gekomen. Onze autoflowering kruising barstensvol smaak is een mix van Blueberry en ruderalis genetica. Ze is geperfectioneerd door de zeer bedreven veredelaars van Royal Queen Seeds.

Van oorsprong is de fotoperiode Blueberry soort een combinatie van verschillende soorten uit Thailand en Afghanistan die kwekers in de Verenigde Staten aan het eind van de jaren 70 begonnen te kruisen. In dezelfde tijd werd er door cannabisliefhebbers geëxperimenteerd met een geheimzinnige soort cannabis uit Rusland. In tegenstelling tot fotoperiode soorten kwam deze ruderalis automatisch tot bloei. Ze is dan ook niet afhankelijk van een licht/donker lichtregime. Vanuit Blueberry ontstond een hele familie van Blue kruisingen die na verloop van tijd internationale cannabiskampioenen zouden worden. Jammer genoeg was ruderalis niet in de wieg gelegd om in de voetsporen van dit succes te treden. Tenminste, niet direct.

AFKOMST: DE MOEIZAME WEG NAAR WERELDSUCCES

Halverwege de jaren 80 staakten praktisch alle beroemde zadenbanken hun pogingen tot het ontwikkelen van gekruiste autoflowering cannabissoorten en werd ruderalis bestempeld als waardeloze wiet. Bij de eerste proeven om sativa-dominante fotoperiode cannabis, zoals Haze, te kruisen met verschillende soorten ruderalis waren de resultaten teleurstellend. De nieuwe nakomelingen hadden totaal geen sterke effecten en gingen niet automatisch tot bloei over.

Vergeet niet dat het binnen kweken van cannabis tot aan het begin van de jaren 90 een nieuwigheid was. Kwekers die met kunstlicht werkten hadden slechts de beschikking over Northern Lights en enkele Skunk hybrides. Nederlandse kwekers waren op de goede weg met het ontwikkelen van indica/sativa kruisingen. Ze slaagden er inderdaad in om de bloeiperiode te verkorten. Maar de allerbeste soorten wiet bleven fotoperiode cannabissoorten.

Royal Bluematic Blueberry Autoflowering Variëteit

In het begin van deze eeuw werden Lowryder en daaruit verkregen gekruiste soorten ingezet om de ruderalis soort nieuw leven in te blazen. Echter, het lage THC-gehalte, de toppen vol blaadjes en scherpe smaak bleven de cannabisliefhebbers doen terugdeinzen. Fotoperiode cannabissoorten bleven de markt domineren, maar er was een aantal micro-kwekers die zich bezighielden met ruderalis. Pas sinds een jaar of tien is autoflowering cannabis zo betrouwbaar dat aan de kwaliteitseisen van meester kwekers kan worden voldaan.

RQS heeft zich altijd vastgebeten in het herontwikkelen en uitbreiden van veredelingstechnieken voor het ontwikkelen van buitengewone kruisingen. Via strenge selectieprocedures en zorgvuldige professionele veredelingstechnieken zijn we erin geslaagd een geweldige autoflowering kruising te ontwikkelen. Deze bevat namelijk de meest gewenste eigenschappen van beide ouders. Royal Bluematic heeft de oorspronkelijke aroma's en smaken van Blueberry, maar dan in een compacte autoflowering vorm. Ook heeft ze nog steeds een niet te evenaren high tot gevolg.

Royal Bluematic Blueberry Variatie In Zelfbloeiende Bloeiperiode

EIGENSCHAPPEN: EEN STOERE SMURFIN

De toppen die Royal Bluematic produceert, zijn een klasse apart. Slechts drie tot vier weken na de ontkieming haasten de planten zich al om te kunnen gaan bloeien. Als je haar binnen kweekt, raden we aan haar tot de oogst aan een 18/6 lichtregime te onderwerpen. We zijn erin geslaagd de "uitstrekkende" gewoonte van fotoperiode indica's te elimineren. Onze dame groeit namelijk eerder breeduit in een gezond tempo en kan snel geoogst worden. Omdat Royal Bluematic zo snel overgaat tot de bloeiperiode blijft ze laag. Alle levenskracht van de plant richt zich op het ontwikkelen van een solide hoofdcola. Ook krijgt ze enkele zijtakken die barstensvol toppen zitten. De planten worden over het algemeen niet hoger dan 50-75cm. Daarmee is Royal Bluematic fantastisch voor micro-kwekers, maar ook voor kwekers die werken met de SOG techniek.

Gerelateerd Artikel

Hoe krijg je paarse wiet?

De bloeiperiode duurt slechts vijf tot zes weken nadat je geconstateerd hebt dat de pre-bloei is aangebroken. Aan het einde van de bloeifase komt het vaak voor dat, met name in koudere streken, de toppen een blauwachtige kleur beginnen te vertonen. De compacte toppen die er ijzig uitzien met paarsblauwe kleurschakeringen en die vol zitten met hars hoeven na de oogst niet veel getrimd te worden. De geur van verse bosvruchten komt je tegemoet zodra je de kweekruimte betreedt. De sinsemilla Smurfin is na ongeveer 65-70 dagen klaar om geoogst te worden. Halveer, of gebruik een kwart van de voorgeschreven hoeveelheid voedingsstoffen. Vervolg dit met een grondige spoeling voor het beschermen en maximaliseren van de smaak.

Balkonkwekers zijn ook bijzonder te spreken over deze strain want ze kunnen haar vanaf de vroege lente tot de herfst helemaal tot haar recht laten komen. Royal Bluematic kan een oogst opleveren van wel 120g/plant, maar wordt zelfs tijdens een kort kweekseizoen in de zomer zelden hoger dan 1m.

EFFECTEN: VERTROETELEND LEKKERE ZOETE TOPPEN

Een ontspannen, aangename high die niet al te verpletterend is of tot gedwongen bankhangen leidt, is uitstekend voor een chille rooksessie. Bovendien is de zoete blueberry smaak met een vleugje citrus zijdezacht, trek na trek. Pas wel op dat je niet te veel meststoffen gebruikt; dat heeft een negatief effect op de smaak. Spoel de aarde rijkelijk door voordat je gaat oogsten. Als je de toppen van Royal Blueberry goed laat uitharden, levert dat je fantastische wiet op die werkelijk zo goed smaakt als dat ze eruitziet. Fruitige aroma's en likkebaardend lekkere smaken zijn echter niet het enige wat ze heeft te bieden. Beginnende en gevorderde kwekers weten namelijk ook het hoge THC-gehalte van 14% zeer te waarderen. Fantastische blauwachtige toppen van een autoflowering topper.

Buy Royal Bluematic Autoflowering Cannabis

Vanwege haar grotendeels Indica genetica heeft Royal Bluematic een zacht, ontspannend stoned effect. De smaak is ongeveer zoals die van onze Blue Mistic: een zachte geur en bosbessenachtige smaak.

Buy Royal Bluematic
 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.