5 EXTRA GRATIS zaden voor de eerste 100 die met code 22HMK5 afrekenen

Mensen beoordelen zaken vaak op hun uiterlijk. Gedurende duizenden jaren hebben we ons ontwikkeld tot wezens die snel beslissingen moeten nemen. Sinds het stenen tijdperk hebben we andere mensen, levensmiddelen en huizen op hun uiterlijk beoordeeld. Het is dan ook geen verrassing dat we tegenwoordig cannabis op dezelfde manier beschouwen.

De meeste consumenten worden beïnvloed door de kleurtinten van de cannabis bij het kiezen van een soort om te kopen. Het gevolg is dat kwekers en shops hun soorten aan schokkende of aantrekkelijke uiterlijkheden hebben aangepast, om de planten te laten opvallen in de wietbar.

In het afgelopen decennium zijn er nieuwe soorten verschenen met kleuren als blauw, paars, rood, oranje en zelfs zwart. Vandaag bekijken we hoe en waarom dit gebeurt.

Anthocyanine molecule kleur cannabis

ANTHOCYANEN - DE GEHEIME MOLECULEN

Er zijn verschillende methoden die telers gebruiken om de kleur van een cannabisplant te veranderen. Sommige veranderingen hebben invloed op de hele plant, terwijl andere alleen de toppen beïnvloeden. Sommige planten beginnen tinten te vertonen in een vroeg stadium, terwijl andere kleuren pas bij de oogst aan het licht komen.

Het belangrijkste concept om hierbij te begrijpen, is het woord "anthocyanen." Dit zijn een groep van meer dan 400 pigmentmoleculen die in veel vruchten, groenten en bloemen aanwezig zijn. Ze kunnen zich in verschillende kleuren manifesteren, afhankelijk van de pH-waarde waaraan ze blootgesteld worden. De moleculen veranderen de smaak of de geur van de plant niet. Het blijft gewoon je alledaagse wiet, afgezien van de kleur.

Chlorofyl, een belangrijk onderdeel van de fotosynthese, is verantwoordelijk voor de groene kleur van een plant. Bij de rijping begint de plant minder en minder van het dominante pigment te produceren. Het is dit moment waarop anthocyanen aan het licht komen in een verscheidenheid aan verschillende kleuren. Deze afname in de chlorofyl productie kan geactiveerd worden door verschillende factoren.

WAAROM STAAT DE POT AAN HET EINDE VAN DE REGENBOOG?

Net als bladeren in de herfst, vertoont cannabis verschillende kleuren wanneer de plant blootgesteld wordt aan kortere licht- en temperatuurcycli. Dit duidt op een seizoensverandering en de kweker kan deze makkelijk nabootsen in een kweekruimte binnenshuis.

Paarse, rode en blauwe tinten worden veroorzaakt door een daling in temperatuur. Dit gebeurt van nature in de herfst, als de chlorofyl productie stopt wanneer de dagen kouder worden.

Een van de belangrijkste veranderingen die je kunt doorvoeren om kleurvariatie aan te moedigen, is het aanpassen van de pH. Zure omstandigheden leveren rode tinten op, terwijl alkalische vloeistoffen blauwe tinten versterken. Als de productie van chlorofyl vertraagt aan het einde van de bloeifase, beginnen andere overheersende kleuren zich te vertonen. In het rode spectrum kun je de tinten geel en oranje zien. In het blauwe, krijg je meestal paarse kleuren. Dit komt doordat dit de meest voorkomende kleur in cannabisplanten is na de traditionele groene.

ALTERNATIEVE METHODEN

Naast de temperatuur en de pH-waarde, stimuleert het wijzigen van het licht spectrum van LED-lampen de productie van anthocyanen in de weefsels van de plant. Deze moleculen werken als een soort zonnebrandcrème voor de plant. Door stress te verhogen middels het gebruik van fellere verlichting bevorder je haar productie. Het is hier waar de meisjes van de dames gescheiden worden. Professionele kwekers zijn in staat voldoende stress voor de plant te creëren. Hierdoor krijgen de moleculen het equivalent van een gezond kleurtje. Niet zo ervaren kwekers veroorzaken echter waarschijnlijk huidkanker en een voedingsstoffentekort bij de plant.

Sommige tekortkomingen kunnen nuttig zijn, aangezien ze de plant niet daadwerkelijk doden. Een stikstoftekort bij cannabisplanten leidt tot een daling van chlorofyl. Hierdoor worden de cannabis bladeren geel. Een gebrek aan fosfor geeft je cannabisplant een donkergroene kleur met paarse aderen of zelfs lichtrode toppen. Toch wordt deze strategie niet aanbevolen, omdat het niet zo gezond voor de planten is en ook niet tot bevredigende resultaten leidt.

Paars cannabis bud entourage effect

KOMT KLEUR OVEREEN MET KRACHT?

In sommige zeldzame situaties ontwikkelen soorten genetica die zulke donkere kleuren bevatten dat de planten zwart lijken. Deze soorten zijn meestal Vietnamese landrassen. Dit zijn genetisch pure planten, die niet veranderd zijn door jaren van selectief kweken door de mens. Ze zijn van nature geëvolueerd tot sterke en zelfs psychedelische soorten. Zwarte cannabis staat bekend om het veroorzaken van sterke cerebrale highs met af en toe visioenen. Maar dit heeft niets te maken met de kleur.

Het associëren van kleur met een sterkere high is een algemene misvatting waar de meeste consumenten aan vasthouden bij het kopen van toppen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat kleur niet gelijk staat aan kwaliteit of kracht. Het enige wat je extra kunt krijgen, zijn antioxidanten. Deze komen voort uit de anthocyanen, maar zijn ook aanwezig in aardbeien en kersen. Ze hebben pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen, maar voor die doelen kun je beter rode vruchten eten dan wiet roken.

Niet gerelateerd aan grootte of harsproductie, komt het erop neer dat de kleur van de toppen een puur esthetische waarde heeft. Er is echter verder onderzoek nodig over hoe de aanwezigheid van anthocyanen een soort een extra "entourage effect" kan geven. Net als de tv-serie houdt het "entourage effect" hier in dat bepaalde bestanddelen in de cannabisplant in synergie zijn. Dit impliceert dat het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen.

Probeer de soort met de gekste kleur die je maar kunt vinden. Maar doe dit met de kennis dat, als de plant duurder blijkt te zijn, je in feite betaalt voor het uiterlijk. Je kunt cannabis nu beter beoordelen en een meer bewuste beslissing nemen bij het kopen van je volgende wiet met blauwe tinten.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.