Ik was dan ook blij te zien dat de lui van Royal Queen Seeds dit ook hebben onderkend. Inspelend op de vraag naar een snellere opbrengst, zijn ze erin geslaagd de wachttijd op deze cannabissoort waar zo reikhalzend naar wordt uitgezien, aanzienlijk te verkorten. Het bedrijf kreeg dit voor elkaar door Amnesia Haze, van Amsterdamse allure, te kruisen met een Skunk-variëteit, en vervolgens enkele van hun eigen zelfbloeiende soorten aan de mix toe te voegen.

De Amnesia Haze – opgenomen in Royal Queen Seeds’ top 10 van beste gefeminiseerde marihuanasoorten – zag het licht in Nederland, toen een Amerikaanse emigrant besloot om bestaande hybriden die al jaren her en der opdoken, te kruisen met een mannelijke plant uit klassieke haze-zaden. De combinatie bleek een publiekstrekker als het ging om de langdurige en fysiek ontspannende roes, maar liet telers die popelden om de proef op de som te nemen, vier maanden wachten tot het spul was volgroeid en dan nog eens een paar weken aan droogtijd, voor ze eindelijk hun eerste joint konden draaien.

Afknapper
Maar geen nood; Royal Queen Seeds, die zich kan beroemen op selecties waaronder winnaars van de Highlife Cup en High Times Cannabis Cup-onderscheidingen, wist hoe dit probleem moest worden aangepakt. Door deze populaire maar traag groeiende soort te combineren met soorten die veel sneller rijpen, wist dit sympathieke zaadbedrijf uiteindelijk een zelfbloeiend type wiet te creëren dat smaakt en rookt als een echte haze, maar dat al na 10 à 12 weken kan worden geoogst.

Om kort te gaan, er zit veel minder tijd tussen het moment dat je je zaden ontvangt en de dag waarop je het spul ook echt kunt roken. Voor mensen zoals ik, die het zonder groene vingers moeten stellen maar daarom nog wel houden van een fijne, effectieve wiet met een frisse smaak, is dit groot nieuws!

Sterker nog, met een groeihoogte van 60 à 100 centimeter, kan Royal Haze Automatic worden geteeld in veel kleinere ruimtes dan een standaard haze-variëteit – een zeer belangrijk gegeven voor diegenen van ons die slechts over beperkte kweekruimte beschikken. En zoals het spreekwoord luidt: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd! Eén van deze plantjes kan maar liefst 180 gram bewerkte, gedroogde toppen opleveren, goed voor een relaxte trip waarbij je je zult moeten vastklampen aan het gras(s) om te voorkomen dat je wegzweeft van de Aarde in een geurige rookwolk. Als daarmee niet volledig is afgerekend met de factor ‘afknapper’ voor dit cannabisproduct, dan weet ik het niet meer.

Als nieuweling in de wietteelt-scene, ben ik behoorlijk enthousiast over dit specifieke lid van the royal family, zeker weten. Een beetje rook van onbekende herkomst opzuigen, van een of andere gast die in jouw buurt het groene spul uitvent, is één ding. Maar zo’n prachtproduct met je eigen handen verbouwen, dat is pas echt lonend. Vooral als je het verschil proeft in kwaliteit tussen wat je van zo’n dealertje krijgt en de cannabis die je zelf verzorgd en geoogst hebt – en dat in de helft van de tijd die je gewoonlijk moet wachten op de fantastische effecten van de haze-soorten, die we allemaal hebben leren kennen en liefhebben.

Als je altijd al je eigen chronic hebt willen kweken, maar werd afgeschrikt door de verrichtingen, de tijd en de ruimte die nodig zijn om een succesvolle oogst te genereren, dan raad ik je aan om Royal Haze Automatic eens te proberen. Goeie teelt!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.