By Luke Sumpter


Shogun - wat een beest van een plant! Maar deze nobele strain vereist meer aandacht dan de gemiddelde wietplant. Met haar struikachtige bladerdak heeft ze buiten een lang seizoen nodig om zich goed te ontwikkelen. Bovendien moet je haar regelmatig trainen. Ook haar ijzige cola's vragen behoorlijk wat tijd onder groeilampen of de zon om hun secondaire metabolieten (waaronder cannabinoïden, terpenen en flavonoïden) volledig te laten schitteren. Maar als je het geduld hebt, en je handen graag uit de mouwen steekt, zul je enorm beloond worden.

Shogun zal je toewijding waarderen met prachtige paarse toppen, een gigantisch oogstgewicht en THC-niveaus die zo hoog zijn dat zelfs doorgewinterde blowers er steil van achterover slaan. Ben je een ervaren kweker die een uitdaging niet uit de weg gaat, of een beginner die zijn vaardigheden wil verbeteren? Dan zal Shogun je helpen om nog groenere vingers te krijgen. Zo, je weet nu wat je te wachten staat. Laten we snel doorpakken en alle details van deze strain bespreken, dan kun je daarna de wietzaadjes gaan planten. Hieronder ontdek je meer over haar genetische achtergrond, geuren, smaken en effecten, maar ook hoe je haar binnen en buiten kweekt.

Genetische achtergrond van Shogun: nakomeling van Amnesia Haze en Gorilla Glue 4

Hoe is het onze breeders gelukt om een strain als Shogun te creëren? Nou, twee belangrijke dingen maakten dit mogelijk. Allereerst hebben onze breeders vele jaren ervaring met het kruisen en stabiliseren van de beste soorten op aarde. Ten tweede hebben ze uitstekende strains geselecteerd. Om te beginnen, moesten onze breeders besluiten wat ze precies met de nakomeling wilden bereiken. Hun doel: prachtige toppen, veel THC en een heldere, opwekkende high. Vervolgens was het tijd om te kijken welke soorten dat konden verwezenlijken. Amnesia Haze kwalificeerde zich al snel. Deze keuze was vrij gemakkelijk, dankzij haar bekroonde status, energieke effecten, hoge niveau van het terpeen myrceen om de scherpe randjes eraf te halen, en haar gehalte CBG. Deze opvolger van Zuid-Aziatische en Jamaicaanse landrassen pronkt bovendien met een uitstekende productiviteit.

Vervolgens moesten ze een manier vinden om meer kracht, smaak en productiviteit toe te voegen. Om dit doel te bereiken, viel de keuze voor de tweede ouder al snel op Gorilla Glue 4. Deze krachtpatser stamt af van de legendarische Chem’s Sister, Sour Dubb en Chocolate Diesel en dat is te zien. Met haar gigantische THC-gehalte en smakelijke terpenen behaalde ze in 2014 de overwinning op zowel de Michigan als Los Angeles Cannabis Cup. Na het kruisen van deze planten en het stabiliseren van het nageslacht, zag Shogun dan eindelijk het levenslicht. Deze kleurrijke, sterke en vruchtbare strain heeft een genetisch profiel van 70% sativa en 30% indica.

Shogun
23_genetic background_1 Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 – 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650-750 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

Smaak, geur en effect van Shogun

Met zulke geweldige ouders is het bijna onmogelijk teleur te stellen. Shogun heeft zelfs de beste eigenschappen van zowel Amnesia Haze als Gorilla Glue 4 weten te behouden. Laten we eens met haar terpenenprofiel beginnen. Als je een joint of vaporizer met deze wiet rookt, strelen bijna onmiddellijk vleugjes citrus, aarde en dennen je tong. Er zijn ook wat zoete elementen te bespeuren, maar met haar hartige en aardse smaken valt Shogun echt op in een wietzadenmarkt die vooral op fruitsmaken georiënteerd is. Deze smaak is het directe resultaat van de terpenen in haar voorouders. Amnesia Haze is verantwoordelijk voor het hoge niveau myrceen, een ontspannende terpeen met de smaken en geuren van aarde, kruiden en muskus. Gorilla Glue 4 heeft daarentegen flink wat bèta-caryofylleen aan haar nakomeling doorgegeven. Deze terpeen en cannabinoïde verzacht het lichaam en levert een prettige, peperige smaak en geur. Andere terpenen maken het feest compleet; vooral pineen speelt een belangrijke rol en verrijkt de rookervaring met een verfrissend tintje.

Hebben de verrukkelijke terpenen je nog niet overgehaald om deze strain te kweken? Dan ben je vast verkocht zodra je hoort welke cannabinoïden Shogun bevat. In deze sterke strain zit, houd je vast, maar liefst 25% THC. Natuurlijk is er een aantal eigenzinnige cultivars dat dit percentage overschrijdt. Maar dankzij deze waanzinnige THC-productie is Shogun alsnog een van de meest psychoactieve soorten van onze catalogus. Gecombineerd met de stimulerende terpenen, wekt deze bizarre hoeveelheid THC razendsnel een high op die je direct in je hoofd voelt. Het effect maakt je ogen groot (en rood), geeft je motivatie en biedt ruimte voor creatieve uitspattingen. Deze wiet is misschien wat te heftig voordat je naar je werk gaat, maar ideaal als je je kunstzinnig uit wilt leven of van je vrije tijd wilt genieten. Rook deze wiet bijvoorbeeld voor het wandelen, schilderen, schrijven of tuinieren en geniet van een laserscherpe focus!

Shogun kweken

Shogun vereist zeker wat aandacht en liefdevolle verzorging. Denk niet dat je een wietzaadje kunt planten om de plant vervolgens te negeren. Als je Shogun-cannabis wilt, dan moet je het verdienen! Laten we eerst eens bespreken wat haar eisen zijn als je buiten teelt. Om te beginnen, moet het groeiseizoen lang genoeg zijn en het klimaat redelijk warm. Woon je vrij noordelijk, dan zul je de kweek binnen moeten opstarten en gebruik moeten maken van het microklimaat in een kas of polytunnel. Als je nog geen tuinbedden met levende aarde hebt, kun je eerst met voedingsstoffen voor de vegetatieve fase en bloei aan haar behoeften voldoen. Maar Shogun laat zich van haar beste kant zien als je haar in levende grond zet, rijk aan organisch materiaal. Dek dit toe met een laag mulch om het bodemleven te voeden en de bodem vocht vast te laten houden. Als je dan ook nog rhizobacteriën en mycorrhiza-schimmels toevoegt, help je ziekteverwekkers af te wenden en de afbraak van organisch materiaal te versnellen. Uiteindelijk zal Shogun een hoogte van zo'n 190cm bereiken. Na een bloei van 9-11 weken oogst je daarbij ongeveer 650-750g/plant.

Ook binnen onder kunstlicht kan Shogun goed presteren. Als kweker heb je hier veel meer controle over de omgeving. Je kunt deze veeleisende wietplant tevreden houden door een hygrometer, ventilator en ontvochtiger te gebruiken om de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid binnen het ideale bereik te houden. Binnen bereikt Shogun een hoogte van 90-140cm, waardoor je haar prima in een kleine kweektent of zelfs een omgebouwd kastje kunt kweken. Dit is ook een van de redenen dat ze zo geliefd is onder kwekers met weinig ruimte of als discretie van belang is. Om haar formaat tot 90cm te beperken, kun je vroeg in de groeifase toppen. Benut ook LST om een gelijkmatig bladerdak te creëren. Aan het eind van de bloei kun je tot 550-600g/m² oogsten. De oogst bestaat daarbij uit een grote berg prachtige paars-groene toppen die staan te popelen om te worden gedroogd en gecured.

Shogun: een lonende test voor alle typen kwekers

Shogun zal je groene vingers op de proef stellen en als je ze nog niet hebt, dan helpt ze je ze wel te verkrijgen. Als je haar wilt kweken, moet je rekening houden met een behoorlijke eisenlijst: geef haar voldoende voeding, maak gebruik van trainingstechnieken en bescherm haar tegen kou. Je extra inzet zal uiteindelijk echter rijkelijk worden beloond. Als de toppen eenmaal rijpen, zal je blij zijn dat je Shogun een kans hebt gegeven. Wie is er tenslotte niet dol op het roken van paars-groene toppen met aardse smaken en superveel THC?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.