Ongetwijfeld zal de Duitse markt voor cannabis op veel manieren omschreven worden. Één feit zal daar met kop en schouders bovenuit steken. Federale hervorming vinden plaats. Het was niet Maarten Luther maar de zittende regering die het briefje aan de muur spijkerde. Deze oceaan van veranderingen vertegenwoordigd een ware revolutie. Dat gezegd hebbende, dit is Duitsland. Hervormingen gaan georganiseerd worden.

De federale overheid ziet in wat voor hoger doel cannabis hervorming eigenlijk dient. Net zoals in Mexico heeft het systeem van federale wetgeving erkend dat toegang tot goedkope cannabis een grondwettelijk recht is. De Duitse regering moet nu het heft in handen nemen of uit beeld verdwijnen. En cannabis is een manier waarop het kan winnen. Makkelijk. Er bestaat op dit moment geen enkele federale politicus in Duitsland die tegen de cannabis hervormingen is. Het oponthoud en het wachten zijn voorbij.

Cannabis-verordening Duitse regering

WAT BETEKENT DAT?

Feiten eerst. De Duitse regering heeft erkend dat cannabis een geneeskrachtige werking heeft. Dit betekent dat ze nu de bal gaan neerleggen bij de sociale gezondheidsinstellingen. Vanaf nu kan iedere arts een recept uitschrijven. En dat recept kan bij iedere apotheek ingeleverd worden.

Verwacht alleen niet dat artsen nu snel gaan voorschrijven.

De reden? Het proces is nog complex. Het is nog onduidelijk of patiënten nog steeds een verplicht bezoek aan hun arts moeten afleggen. Artsen dienen zich nog te voegen naar Duitse wetgeving voor recepten en apotheken. De financiering voor de verzekeringsvergoeding bestaat nu nog niet. Dat heeft voorlopig teveel voeten in de aarde. Dat weet de Duitse overheid ook dondersgoed.

Als gevolg daarvan schijnt er nu een uniek programma op stapel te staan. De overheid beweegt zich op alle fronten om patiënten en artsen aan zich te binden. Dat behelst tevens enkele verreikende campagnes van Bpharm. Dat is de regulerende instantie waar cannabis onder valt. Aanbiedingen voor legitiem werk, ook voor drugdealers, in een poging patiënten te werven vinden sinds Februari al plaats. Tevens is men op zoek naar artsen om andere artsen op te leiden.

Tor dusver heeft het er alle schijn van dat de overheid zelf geen patiënten heeft binnen gehengeld met zulke georganiseerde pogingen. Dat gaat echter waarschijnlijk veranderen. In een land, zo niet continent, waar het muggenziften de normaalste zaak van de wereld is is dit duidelijk de geijkte weg.

Zoals te voorspellen valt richt de aandacht zich momenteel op het "verslaving"-front, maar ook dat zal gaan veranderen. De mogelijkheid om per maand tot 125 gram onbewerkte toppen voor 10 euro te kunnen kopen zal de overgrote meerderheid patiënten op het gelegaliseerde pad brengen. De meeste zieke mensen hebben er geen zin in om zelf op grote schaal cannabis te moeten kweken. Dat kost veel tijd. Het is duur. En er is vakmanschap voor nodig, waarover de meeste mensen niet beschikken om zelf hun medicijnen te produceren.

Cannabis-verordening Duitse regering

WELKE SOORTEN ONDERWIJS KAN IK VERWACHTEN?

Hoewel veel mensen denken van niet, hebben de Duitsers best wel gevoel voor humor. Ze zijn tevens verzot op "educatieve" processen. Reken er maar alvast op dat hier vroeger of later stageplaatsen zullen worden gevestigd. De Duitse arbeiders handhaven nog immer een geplaveide weg naar bepaalde soorten arbeid. Er zijn veel soorten kansen op deze arbeidsmarkt die voor zowat elke Duitser aantrekkelijk zullen zijn. Wetenschap is er daar één van. Technische verwerking een andere. High-tech machinale verwerking is waar de Duitsers naar streven.

Ze hebben tevens een goed functionerend gezondheidssysteem waar ze trots op zijn. Als Duitsers deze drug in hun leven kunnen integreren als een manier om geld te besparen op zieke mensen gaan ze dat zeker doen.

Met andere woorden, als de Duitsers eenmaal hebben besloten om iets te doen, zien ze graag dat iedereen zich ervoor inzet hetzelfde te doen. Ze kunnen ongekende hoogten bereiken, wat Ausländer maar een beetje vreemd vinden. Een voorbeeld, om de publieke gezondheid en hygiëne te promoten heeft de Duitse overheid een website voor Syrische vluchtelingen opgezet waarin ze over veilige sex worden onderwezen (in drie talen). Je kunt dezelfde directheid betreffende cannabis verwachten.

Dat betekent dat er een grote vraag naar informatieve, en eenvoudig te begrijpen "how-to's" gericht op de Duitse markt zal zijn.

Voor dat soort zaken is hier een enorme markt. De Duitse cultuur is goed geschikt om deze plant te accepteren, zolang de juiste introductie wordt gegeven. Na het meer moderne stigma past een klein magisch kruid prima in de Duitse folklore. Het is een toverplant. Een sprookje van de Gebroeders Grimm wordt werkelijkheid.

Er zijn enkele zaken Duitser dan cannabis. Bier, brood en braadworst maak plaats. De Grote Groene C komt naar Deutschland.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.