By Luke Sumpter


Royal Skywalker... May The Force Be With You! Geen Star Wars-fan, maar wel cannabisliefhebber? Dan zal deze sterke cultivar je alsnog de ruimte in schieten en ervoor zorgen dat je met rode oogjes terug op aarde komt. Het indica-dominante karakter van deze hybride resulteert in compacte en productieve planten. Haar fytochemische profiel bestaat uit veel THC en ontspannende terpenen. Ze genereert daarmee een fysieke high die de spieren ontspant en de geest naar andere dimensies voert.

Royal Skywalker: in de voetsporen van Skywalker OG, Blueberry en Mazar

Je hebt vast weleens van de beroemde Skywalker OG gehoord. Bij Royal Queen Seeds gaven we onze eigen draai aan deze bekende cultivar. Terwijl het origineel neigt naar de indica-kant van het genetische spectrum, is onze Royal Skywalker wat meer uitgebalanceerd. En daarvoor waren supergoede genetica nodig!

Ons breeder-team selecteerde Blueberry als eerste ouder. Je komt Blueberry overal in de cannabiswereld tegen. Net toen deze soort beroemd begon te worden, diende ze als de basis voor talloze andere succesvolle hybriden. Zo heeft ze vele andere soorten met haar smakelijke terpenen verrijkt. Thai en Purple Thai zijn de ouders van deze top strain. Blueberry won de prijs in de categorie 'Beste Indica' op de High Times Cannabis Cup in 2000 en blijft cannabisgebruikers met haar stonede terpenen en hoge THC-gehalte nog altijd verbazen.

Onze breeders wilden echter geen kopie van Blueberry, maar een unieke soort creëren. Daarom kozen ze voor Mazar als de tweede ouder. Dit is ook een populaire indica-dominante hybride en komt voort uit landrasgenen uit het noorden van Afghanistan. Ondanks haar indica-dominante aard kan ze onder optimale omstandigheden toch nog respectabele hoogten bereiken. Mazar biedt een zeer stonede high, ideaal voor een middagje op de bank.

Na het kruisen van deze twee legendarische soorten werd Royal Skywalker geboren. Deze soort heeft een genetisch profiel van 60% indica en 40% sativa. Haar dichte toppen zitten boordevol THC en fruitige terpenen. Nu je bekend bent met de achtergrond van Royal Skywalker, laten we eens wat dieper in haar kenmerken duiken!

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Skywalker

Smaak, aroma en effect van Royal Skywalker

Bosbessen. Citrus. Peper. Dit zijn de aroma's die je kunt verwachten als je Royal Skywalker in je kweektent, kas of tuin hebt staan. Maar deze bijzondere soort biedt nog meer. Je smaakpapillen worden bij elke hijs ook volop verwend met deze tonen. Maar hoe kan het dat Royal Skywalker deze aangename geuren en smaken heeft? Het geheim zit 'm in haar terpenenprofiel.

Zoals je misschien wel weet, worden terpenen in de trichomen van wietplanten geproduceerd, net zoals cannabinoïden. Terpenen zijn aromatische koolwaterstoffen, en afhankelijk van hun samenstelling en concentratie verspreiden ze specifieke aroma's. De bolvormige en compacte toppen van Royal Skywalker produceren vooral veel van de volgende drie terpenen: myrceen, linalool en bèta-caryofylleen.

Myrceen voegt kruidige, aardse en muskusachtige aroma's en smaken aan de toppen van Royal Skywalker toe. In de natuur vind je deze terpeen in hop, citroengras en mango's. Myrceen laat deze soort niet alleen lekker smaken, maar heeft ook invloed op de effecten; het draagt samen met THC bij aan het stonede effect van Royal Skywalker.

Linalool is ook een van de meest voorkomende terpenen in Royal Skywalker. Deze monoterpeen zit tevens in basilicum, lavendel en rozen, en verspreidt intense zoete, citrusachtige en kruidige aroma's. Interessant detail is dat linalool werkt als een cannabimimeticum, wat betekent dat het de effecten van cannabisverbindingen nabootst, denk bijvoorbeeld aan THC. Linalool bindt zich ook aan CB1-receptoren[1], dezelfde receptoren waar THC aan bindt (en waardoor de stof psychoactieve effecten bewerkstelligt).

Bèta-caryofylleen is de laatste van het trio terpenen in Royal Skywalker. Dit fascinerende molecuul is een sesquiterpeen en een cannabinoïde die ook in veel andere planten voorkomt. Zo komt het voor in zwarte peper, kruidnagel, kaneel en oregano. Bèta-caryofylleen bindt zich aan de CB2-receptoren van het endocannabinoïdesysteem (ECS) en heeft een fysiek en rustgevend effect.

Zoals aangestipt, bevat Royal Skywalker ook superveel THC. In deze topper zit maar liefst 25% van deze psychoactieve cannabinoïde. Deze grote hoeveelheid THC zorgt voor een snelwerkende en intense high. Kom je net kijken in de wereld van de wiet? Dan moet je dus een beetje op je hoede zijn met Royal Skywalker. Maar ook als je veel ervaring hebt, raden we je aan om rustig aan te doen. Deze hoeveelheid THC werkt samen met de drie hierboven genoemde terpenen om een zeer stoned fysiek effect teweeg te brengen. Kijk er niet van op als je een couchlock krijgt. Royal Skywalker is ook ideaal voor kampeertrips, tijdens een wandeling door het bos, of tijdens een avondje gamen of film kijken. Als je helemaal los wilt gaan, maak er dan heerlijke edibles of extracten van.

Flavours, Aromas, and Effects of Royal Skywalker

Royal Skywalker kweken: veelzijdige, productieve planten

Royal Skywalker groeit vrijwel overal goed en reageert prima op verschillende kweekmethoden. Of je nu de voorkeur geeft aan een snelle kweek met synthetische voedingsstoffen, of liever kiest voor de duurzame optie om levende grond te creëren met organisch materiaal, ze stelt niet teleur. En omdat Royal Skywalker van korte zomers houdt, is ze ook een geweldige optie voor kwekers in Nederland.

Binnen groeit Royal Skywalker uit tot een hoogte van tussen de 80 en 130cm. Dit betekent dat je deze soort ook kunt kweken in een kleine kweektent of zelfs een omgebouwde doos om je kweek zo onopvallend mogelijk te houden. Pas zowel mainlining als low stress training toe om de planten zo klein mogelijk te houden. Trakteer Royal Skywalker daarbij op een constante toevoer van voedingsstoffen. Combineer dit met een goed lichtsysteem en je kunt na een bloeiperiode van negen tot tien weken zo’n 600g/m² verwachten.

Je kunt dit resultaat op verschillende manieren bereiken, bijvoorbeeld met aarde, maar ook prima met een hydrocultuur. Sommige telers verplanten Royal Skywalker ook wel naar een rijker groeimedium en geven per stadium verschillende voedingsstoffen. Andere binnenkwekers kiezen voor een kweekmethode met levende grond. Gebruik hierbij grote potten en houd de bodem op peil middels mulch, wormenpoep en bat guano. Deze aanpak heeft echter ook zo zijn nadelen. Zo is het risico op plagen groter. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om aan ongediertebestrijding te doen, denk aan horren of vliegenvangers. Je kunt ook nuttige roofzuchtige insectensoorten in je kweektent uitzetten, mits je er geen problemen mee hebt om deze in huis te hebben.

Hoe zit het bij een buitenkweek? Wees gerust, Royal Skywalker presteert ook geweldig in deze omgeving. De planten groeien hier uit tot zo’n 200cm en vormen een groot, boomachtig bladerdak boordevol toppen. Ze zijn perfect voor korte zomers en leveren rond oktober tot 600g per plant op. Ook hier heb je genoeg opties wat kweekmethoden betreft. Van grote potten tot het direct in de grond planten van je zaden, je kunt rekenen op gezonde en productieve planten.

Bepaal je aanpak op basis van het klimaat waarin je woont. Verplant zaailingen naar een plek waar ze minstens acht uur per dag direct zonlicht krijgen. Woon je op een plek met veel wind, zet ze dan, indien mogelijk, op een relatief beschutte plek. Telers in warme klimaten doen er goed aan om mulch met bodembedekkers in te slaan, bijvoorbeeld pompoen. Voeg daar druppelirrigatie aan toe en je planten zijn voorbereid op de heftigste hittegolven!

Als je in een koelere regio kweekt, zaai dan zo vroeg mogelijk (binnen). Verplant ze, indien mogelijk, naar bedden of potten in een geventileerde kas of polytunnel. Het gebruik van dode mulch zorgt zowel aan het begin als aan het einde van het seizoen voor een isolerend effect.

Royal Skywalker reageert ook zeer goed op kunstmest. Wil je echter een levende bodem die elk seizoen beter wordt, dan raden we een aanpak zonder grondbewerking en met biologische voeding aan. Breng aan het begin van het seizoen verse compost aan en vul dit waar nodig aan met KNF-oplossingen. Het opzetten van een kleine 'wormenboerderij' kan je planten en grond daarnaast het hele seizoen van wormenpoep voorzien.

Wat plaagbestrijding betreft, kun je Royal Skywalker beschermen door haar tussen gezelschapsplanten te planten. Zaai basilicum, bonen, goudsbloem, munt en lavendel in de buurt om ongedierte af te schrikken. Deze planten trekken bovendien nuttige insecten aan en zijn ook nog in de keuken te gebruiken!

Royal Skywalker: lanceer jezelf de kosmos in

Een joint draaien met Royal Skywalker is als plaatsnemen in de cockpit van de Millennium Falcon. Een hijs nemen is als het indrukken van de hyperdrive button, en jezelf als een echte Jedi de kosmos in lanceren. Deze wiet windt er geen doekjes om. Een hoog THC-gehalte en een cocktail van stonede terpenen maken dat het effect onmiddellijk opkomt. Geniet van een intense, stonede en euforische high, maar ga wel altijd voorzichtig met deze soort om. Ze heeft daarbij niet alleen aantrekkelijke effecten, maar is ook een ware favoriet onder telers van verschillende niveaus. Bovendien reageert ze zowel binnen als buiten goed op verschillende kweekmethoden, van biologisch tot synthetisch. Kortom, Royal Skywalker is een waar cannabis-juweeltje en een geweldige moderne klassieker!

External Resources:
  1. Cannabis sativa terpenes are cannabimimetic and selectively enhance cannabinoid activity | Scientific Reports https://www.nature.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.