By Luke Sumpter


Emoji's zijn handig om een bericht emotie en betekenis te geven. En inmiddels hebben deze visuele hints ook hun weg naar de wietwereld gevonden. Blowers hebben allerlei emoji's tot hun beschikking waarmee ze hun voorliefde voor wiet over kunnen brengen, zowel subtiel als overduidelijk. Hieronder ontdek je de beste wietemoji's om je gesprekken met een vleugje cannabis te verrijken.

De opkomst van wiet-gerelateerde emoji's

Emoji's lijken voor sommigen misschien een gimmick. Toch helpen ze ons ook echt om beter te communiceren. Deze pictogrammen van gezichten, objecten en symbolen voorzien, zoals hun naam al suggereert, anders karakterloze berichten van emotie en expressie.

Het gebrek aan lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en toon bij geschreven berichten kan leiden tot een verkeerde interpretatie van wat de schrijver bedoelt. De toevoeging van een smiley, een zwaaiende hand, rollende ogen of zelfs een middelvinger kan eventuele onduidelijkheid echter wegnemen. Deze vrolijke en kleurrijke plaatjes zijn daarbij de geëvolueerde versie van emoticons, pictogrammen van leestekens, bijvoorbeeld :).

Als je weleens door de emoji's op je telefoon hebt gescrold, is het je waarschijnlijk ook opgevallen dat onverholen plaatjes van wiet ontbreken. Dat klopt; er zitten geen wietbladeren, bongs, blunts of toppen tussen. Er bestaan echter wel subtielere opties die blowers dagelijks gebruiken om hun boodschap over te brengen.

Deze emoji's zijn overgenomen door wietliefhebbers om hun liefde voor wiet te tonen, ook als de oorspronkelijke bedoeling ervan niet cannabis-gerelateerd is. De meeste apparaten beschikken bijvoorbeeld wel over zaailingen, bomen, rookwolken, vlammen en rare grijnzen. En die worden door wietliefhebbers allemaal gebruikt om met elkaar te communiceren, waarbij ze eigenlijk dienen als een soort codetaal, bijvoorbeeld om te vragen of iemand high wil worden.

Wat zijn de beste wietemoji's?

Maar wat zijn nu de populairste wiet-gerelateerde emoji's? Hieronder tonen we je de beste emoji's om te verwijzen naar verschillende aspecten van de cannabiscultuur, variërend van de plant zelf tot vapen, roken en gewoon high zijn.

  • Wiet

Helaas bestaat er geen emoji van een wietblad, nog niet tenminste. Terwijl we wachten tot wiet verder geaccepteerd is, hebben blowers wel een aantal andere opties om op terug te vallen. Zo gebruiken veel mensen de emoji van de dennenboom wanneer ze naar het kweken van cannabis verwijzen. Wanneer iemand een vriend of vriendin informeert naar zijn of haar planten, komt deze boom goed van pas als een indirecte manier om een mogelijk verboden kweekhobby te bespreken.

Maar je bent niet beperkt tot bomen. In bepaalde kringen en chatgroepen gebruikt men ook wel het esdoornblad als het over wiet gaat. Hoewel het een andere kleur heeft dan een wietblad (en enkele bladvingers te weinig), heeft het er wel iets van weg. Wil je je vrienden laten weten dat je zin hebt om te blowen? Gebruik dan het esdoornblad!

De emoji van de zaailing domineert op social media, met name op Instagram, als het over wiet gaat. Je komt hem tegen bij posts van prachtige planten, soms geplaatst naast de kruid-emoji, wat ook een geschikte optie is voor berichten met betrekking tot cannabis.

Om het even samen te vatten, zijn dit de beste emoji's om de wietplant weer te geven:

? Dennenboom ? Esdoornblad
? Zaailing ? Kruid
Wat zijn de beste wietemoji's?
  • Edibles / vapen

Edibles en vapen zijn twee totaal verschillende manieren om wiet te gebruiken. Eerstgenoemde resulteert in langdurige highs die hard inslaan. Het laatste biedt echter een lichtere ervaring die je makkelijker onder controle houdt.

Wanneer je onder de sectie voedsel van je emoji-bibliotheek kijkt, zie je veel verschillende snacks, van hartige producten tot zoete lekkernijen. Wietchefs kunnen cannabinoïden vrijwel overal in verwerken. THC-rijke spacecakes zijn natuurlijk wel bekend. Wat je echter kiest, hangt af van de edibles die jij en je vrienden het liefst gebruiken. De opties zijn onder andere:

? Taart ? IJs
? Sorbet ? Chocolade
? Muffins ? Pannenkoeken
? Koekjes

Om je punt wat duidelijker te maken, kun je naast deze emoji's ook een esdoornblad of kruid-emoji plaatsen.

Maar hoe zit het dan met vapen? Je hebt daar wat minder opties voor, maar nog genoeg om duidelijk te maken wat je bedoelt. De meest voor de hand liggende keuzes zijn:

? Rookwolk ? Raket

  • Roken

Hoewel roken niet de gezondste manier is om high te worden, zijn nog altijd veel wietgebruikers er dol op. Het ritueel van wiet vermalen, cones draaien en een joint aansteken, leent zich uitstekend voor sociale situaties. Sommige gebruikers houden ook van het scherpe gevoel in de keel. Maar welke emoji's kun je gebruiken om te laten weten dat je zin hebt in een trek? Deze werken het beste:

? Rookwolk ? Sigaret
? Vlam ? Knijpende hand
⏰ Klok (tijd om stoned te worden) ? Bom
? OK-handje (met wat fantasie lijkt het alsof de hand zorgvuldig een joint vasthoudt)
  • High / stoned

Een vriend heeft je zojuist een bericht gestuurd om te vragen hoe het met je gaat. Je hebt net een enorme joint soldaat gemaakt en kan eigenlijk niet onder woorden brengen hoe je je voelt. Dan komen emoji's goed van pas! De volgende keuzes zijn geschikte en grappige manieren om je veranderde bewustzijnstoestand te beschrijven:

? Raket ✈️ Vliegtuig
? Helikopter ? Gezicht met sterren als ogen
? Maf gezicht met uitstekende tong ? Gezicht met vinger voor de mond
? Duizelig gezicht ? Alien
? Sterrenstelsel ? Vlam

Waar kun je meer wietemoji's vinden?

Verschillende besturingssystemen en apps hebben verschillende emoji's. Je kunt op Apple-apparaten dus andere pictogrammen dan op Android devices vinden. Daarnaast hebben diverse apps, zoals WhatsApp, ook unieke opties die je nergens anders kunt vinden. Zoek je echt een duidelijke manier om over wiet te communiceren? Dan kun je een cannabisemoji-app downloaden in de Google Play store of zelfs een cannabis-emoji-toetsenbord voor Android of iOS installeren. Hoef je je kweekhobby en favoriete bezigheid niet geheim te houden? Dan kun je activiteiten en plannen met deze technologische hulpmiddelen een stuk directer mededelen!

Hopelijk hoeven we niet lang meer te wachten totdat wietemoji's mainstream worden. Naarmate de legalisatie van wiet zich verder voortzet, zal het vast niet lang meer duren tot we ook stonede emoji's, emoji's met rode ogen en andere wietemoji's kunnen gebruiken.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.