De Internationale Cannabis Business Conference is het geesteskind van Alex Rogers. Rogers, een Amerikaan die ervaring heeft met wonen in Duitsland, organiseert nu canna-bedrijfsconferenties in sommige van de grootse legaliserende markten.

In de sfeer van andere cannabisconferenties die eerder gehouden zijn, brengt ICBC prominenten uit de legaliserende cannabiswereld samen vanuit een legaal en beleidsperspectief. Ook laat het topverkopers hun producten presenteren. Het wordt momenteel gehouden in de Verenigde Staten en Canada. Sinds 2017 vindt het nu ook in Duitsland plaats.

In de tweede week van april hield ICBC de eerste conferentie in Duitsland. Er was een grote opkomst. Het tweedaagse evenement begon de nacht ervoor. In het Maritim Proart Hotel – een centraal conferentiehotel om de hoek van de rivier – werden een receptie en een feest georganiseerd.

Voor de overige twee dagen was het evenement een waas aan speeches, gecombineerd met gesprekken met standhouders. En er werd nog veel meer genetwerkt en onderling uitgewisseld. Het enthousiasme was groot. Toppers uit de internationale industrie waren aanwezig. Niemand zou die kans voorbij laten gaan.

ICBC Conferentiecentrum Berlijn

WIE WAREN ER

Sprekers op de conferentie waren onder andere beleidsmakers en politici. Ook waren er Duitse dokters en activisten aanwezig. Veel van hen pleiten al minstens een decennium voor hervorming.

Daarnaast waren er interessante bedrijfspresentaties. Vanuit de Duitsers waren deze dit jaar om voor de hand liggende redenen niet zo sterk. Amerikanen en Canadezen waren zich er ook enorm van bewust dat dit een hele andere markt zal zijn. Zij die ergens anders verkopen aan zowel recreatieve als medicinale gebruikers hebben hun aanpak hier aangepast aan dat doel.

Wat heel helder was, is dat de Duitse markt duidelijk enorm gereguleerd zal worden. Het staat ook zeer open voor ondernemingsgerichte inspanningen van het soort dat gepromoot en aangemoedigd wordt door conferenties zoals ICBC.

Het lijkt erop dat ook de Duitse regering dit ook ziet. Ondanks het feit dat de meest gerenommeerde drugsexpert, dr. Ingo Michels, niet op kwam dagen om te spreken. Michels, een voormalig minister van het ministerie van gezondheid, had blijkbaar een tandartsafspraak die op hetzelfde moment gepland stond. Op de ochtend van zijn afwezigheid werd echter de eerste aankondiging van het voorstel tot binnenlandse kweek publiekelijk vrijgegeven. Het was duidelijk dat hij geen zin had om overladen te worden met vragen. Of erger. Veel Duitsers die de conferentie bijwoonden, deden dat omdat ze wilden begrijpen hoe ze de industrie binnen kunnen gaan als kwekers.

Toen het nieuws over de inhoud van het voorstel echter binnendruppelde, was er een zekere troosteloze somberheid voelbaar, die echter niet lang duurde. Iedereen op de conferentie beseft dat er werk bij komt kijken om de Duitse markt te openen. Het zal ook om een hoge mate van internationale competitie vragen. Op dit moment betekent dat waarschijnlijk dat vooral Canadese firma’s hier voordeel bij zullen hebben. Toch zijn er ook een aantal Amerikaanse firma’s die hier kansen in zien.

De meeste mensen beseften ook dat evenementen zoals de ICBC-conferentie ook de beste manier zijn om gelijkgestemden te ontmoeten.

Kortom, de ICBC lijkt op weg te zijn om zichzelf te manifesteren als een van de top internationale bedrijfsevenementen in het land, met cannabis als de hoofdfocus.

ICBC Berlijnse conferentie pers kamer

VERKOPERS OP DE CONFERENTIE

Verkopers kwamen van de VS, Canada en uit heel Duitsland. Sommige van de bekendste merken in de wereldwijde industrie waren aanwezig, zoals Duitse vape-fabrikant Storz and Bickel en de distributeur van een Duitse top-extractor – Root Sciences. Andere aanwezigen waren onder andere sponsors Open.vape en kweeklampbedrijf Heliospectra.

Ook cannabismedia waren in grote getalen aanwezig op de conferentie. Van de Duitse en Amerikaanse media waren onder andere Weedmaps, Leafly en mediaconglomeraat Agentur Sowjet van de partij. Ook Freedom Leaf was aanwezig, de nieuwe publicatie van voormalige High Times-redacteur Steve Bloom. Dit is om verschillende redenen belangrijk. De conferentie zelf ontving nationale Duitse persaandacht.

Het is duidelijk dat de marihuana-medianiche, die de laatste paar vrijwel overal opduikt, alleen maar zal uitbreiden. Voor starters is dit de beste manier om gebruikers te bereiken en te informeren. Met een zware focus op educatie van patiënten en dokters in deze markt. Dus met andere woorden, verwacht dat cannamedia hier sterk zal blijven.

ICBC Conference Center Berlijn Meeting Cannabis sector

WAAROM JE ZOU MOETEN GAAN

ICBC is een professionele conferentie. Momenteel is het vooral interessant voor mensen die ofwel in de legaliserende canna-industrie werkzaam zijn, of deze willen betreden. Het valt te verwachten dat dit ook de komende jaren het geval zal zijn. Vooral in Duitsland. Op dit moment kunnen activisten makkelijk de overstap maken tot zakenlieden. Net als in de Verenigde Staten en Canada begint de industrie zich hier uit te breiden. Dat bleek heel duidelijk uit de conferentie. Verwacht maar dat dit zo verder zal gaan.

Ook als je alleen “gewoon geïnteresseerd” bent in de industrie of recreatieve aspiraties hebt, is ICBC een belangrijk evenement. Als gevolg is het ook heel duidelijk dat de Duitse overheid de ICBC als een belangrijk evenement beschouwd. Het brengt mensen samen die nodig zijn om een binnenlandse industrie op te zetten.

Op dit moment is er niks beters te bedenken.

Dus: plan nu al voor volgend jaar. ICBC is duidelijk waar je moet zijn als je een plek in de Duitse industrie wil bemachtigen. En ook als je er gewoon meer over wil weten en de hervormingen wil steunen.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.