Door voortdurende ontwikkelingen op het gebied van de geneeskunde en de farmacologie lijkt de recente trend in het voordeel te zijn voor het gebruik van medicinale marihuana als methode om pijn en spierkrampen te bestrijden van mensen die lijden aan multiple sclerose en andere ziekten en aandoeningen die ernstige spasmen veroorzaken.

Een populaire woordvoerder voor het gebruik van medicinale marihuana om symptomen van multiple sclerose te bestrijden is de Amerikaanse talk show gastheer Montel Williams, die in 1990 werd gediagnosticeerd met de ziekte. De heer Williams is een groot voorstander van het gebruik van cannabis als een levensvatbaar alternatief voor de traditionele medicatie in verband met het beheersen van de schadelijke effecten van de ziekte op het menselijk lichaam.

Medisch onderzoek naar medicinale marihuana en spasmen

Medische onderzoekers in Israël bestudeerden de effecten van verschillende chemische componenten in cannabis op een aantal medische aandoeningen. Ze isoleerden belangrijke componenten in een poging om THC en CBD te synthetiseren.

Een recente studie gepubliceerd door het Journal of Neuroimmune Pharmacology meldt dat sommige stoffen die van nature in cannabis voorkomen hersenbeschadigingen en ruggenmergontsteking verminderen. Tot dusver zijn de proeven alleen uitgevoerd op dieren, maar de resultaten voor mensen die lijden aan ernstige spierkrampen zijn bemoedigend. Verdere testen zullen onthullen hoeveel verlichting marihuana kan bieden voor patiënten van ernstige spasmen en multiple sclerose.

Klinische studies in de Amerikaanse staat Californië hebben resultaten opgeleverd die het medisch nut van het gebruik van cannabis voor vermindering van spasmen ondersteunen, aldus het Center for Medicinal Cannabis Research van de University of California, San Diego.

Anekdotisch bewijs van patiënten die ervoor gekozen hebben om medische marihuana te gebruiken om symptomen zoals ernstige pijn, spiertrillingen en spasmen te verlichten zijn positief van karakter. Patiënten die gebruik maken van medicinale marihuana lijken in meerderheid te geloven dat ze er medische wel bij varen. Ze melden dat het de kwaliteit van hun leven verbetert.

Multiple Sclerosis and cannabis

Wat is MS en wat voor invloed heeft het op het lichaam?

Multiple sclerose is in beginsel een ontstekingsziekte waarbij het lichaam het immuunsysteem  gebruikt om het zenuwstelsel aan te tasten. Er liggen vele problemen ten grondslag aan deze ziekte, met symptomen zoals spiertrekkingen of krampen, zwakheid in een of meer ledematen, pijn in verschillende delen van het lichaam, elektrische schok-achtige sensaties, spiertrillingen en vermoeidheid. De pijn en spierkrampen kunnen met de tijd toenemen, wat leidt tot een verslechtering van de aandoening. Patiënten zeggen dat hun hele leven negatief beïnvloed wordt door de ziekte.

Wat is de standaardbehandeling voor MS?

De typische behandeling van ernstige spasmen is met ontstekingsremmers, pijnstillers, spierontspanners, anti-angst medicatie en, in sommige gevallen, botulinum toxine. Deze medicijnen worden voorgeschreven om de pijn te verlichten en de spasmen te verminderen, zodat de patiënt min of meer een normaal leven kan leiden. In veel gevallen zijn deze verzachtende middelen niet effectief en vaak hebben ze ernstige bijwerkingen. Een meer natuurlijke therapie, deep tissue massage, kan extra hulp te bieden, maar in het algemeen krijgen de patiënten op de traditionele manier geen controle over de symptomen.

Is medicinale marihuana een optie voor MS-patienten?

In veel landen schrijven artsen al bestanddelen van marihuana voor als manier om hulp te bieden aan patiënten met multipele sclerose. Als verder onderzoek is afgerond, zou medicinale marihuana spoedig een algemeen voor te schrijven optie zijn voor verlichting van pijn en spasmen zoals die optreden bij slachtoffers van MS en andere soortgelijke ziekten en aandoeningen.

Het kiezen voor cannabis om pijn, spierkrampen en trillingen te verminderen kan een haalbare optie zijn voor patiënten die een andere aanpak wensen te volgen dan behandeling met de standaardmedicijnen die hun arts voorschrijft.

Medische Disclaimer:De informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies.

Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.