Met de recente wetgeving die de legalisering van marihuana heeft omringd, zijn er veel vraagtekens gezet wat betreft de medische gevolgen die deze drug eigenlijk heeft. Met de grote hoeveelheid medische onderzoeken omtrent marihuana die al zijn uitgevoerd, is aangetoond dat het helpt bij een verscheidenheid aan medische aandoeningen, variërend van kankerpatiënten die een chemotherapie ondergaan, tot Hiv-patiënten die te maken hebben met een levenslange strijd tegen een wrede ziekte. Als u nog steeds twijfelt over de positieve effecten die marihuana kan hebben als medische behandeling, is hier ter overwegen wat meer informatie.

Pijnstillend
Voor sommige HIV-patiënten bestaat het dagelijkse regime uit het nemen van handenvol pillen waarvan ze hopen de pijn te kunnen reguleren. Veel van deze medicijnen bevatten opiaten die schadelijk kunnen zijn voor bepaalde organen in het lichaam. Terwijl deze medicijnen behulpzaam kunnen zijn tegen een aantal symptomen lijken ze evenwel niet zo goed te werken als het vervangingsmiddel marihuana.

Ronald J. Ellis, M.D., Ph.D. is een hoogleraar in de neuro-wetenschap aan de University of California San Diego School of Medicine. Dr. Ellis onderzocht 28 patiënten die werden behandeld met behulp van recepten, meestal opiaten, en de resultaten ten aanzien van pijnstilling. Hij vond een afname van 30 procent in pijn bij het roken van marihuana in vergelijking met een placebo. Wanneer de marihuana werd gecombineerd met de voorgeschreven medicatie waren voordelen voor de pijnvermindering nog groter.
Cannabis and Aids/HIVVerbeterd immuunsysteem
Er gaan tal van grappen rond over het krijgen van eetlust na het roken van marihuana. Echter, deze stereotype opvatting is nog helemaal zo'n slechte zaak voor Hiv-patiënten. Verwijzend naar de genoemde medicijnen in de vorige paragraaf hebben veel van die medicijnen negatieve gevolgen voor de eetlust van Hiv-patiënten. Bovendien is het immuunsysteem in zijn geheel verzwakt door Hiv, waardoor het dus moeilijker is om een gezond gewicht te bereiken en vast te houden.

Lynn Zimmer, Ph D. is arts en de schrijver van Marijuana Myths, Marijuana Facts; een boek dat veel voorkomende misvattingen over het gebruik van cannabis voor medische doeleinden onder de loep neemt. Toen hij de effecten van marihuana op Hiv-patiënten onderzocht, vond hij dat marihuana niet onveilig leek te zijn voor Hiv-patiënten, vooral niet en aanzien van CD4- en CD8-cellen. Deze RNA-niveau's zorgen ervoor dat de patiënten gemiddeld twee kilo of meer aankomen bij klinische proeven.

Positieve vooruitzichten
Erachter komen dat je Hiv-positief bent is waarschijnlijk iets waarvan je alleen de pijn kunt bevatten als het je het daadwerkelijk voelt. Dat je je hele levensstijl moet veranderen, nieuwe medische behandelingen moet ondergaan, en je naasten moet inlichten zijn taken die niet eenvoudig zijn en kunnen leiden tot veel frustratie en zelfs depressie. Hoewel marihuana niet alle problemen permanent kan genezen, moet beslist gezegd worden dat het positieve effecten heeft op iemands stemming en zijn kijk op de dingen. Cannabisproducten, in al hun verscheidenheid, vormen inmiddels een belangrijke industrie; het is geteeld, getest en verwerkt op verschillende manieren. Zelfs als je niet wilt roken is er eetbare cannabis te krijgen. En er is, afhankelijk van het type high wat u zoekt, door zijn sativa- of indica-mix, cannabis die invloed heeft heeft op uw stemming. In plaats van de verdovende en vertroebelende effecten van opiaten en andere drugs, kan marihuana nieuw leven geven aan een HIV-patiënt.
stop the war on drugs start treating people!
Marihuana heeft jaren van discutabele hervormingen achter de rug. Maar nu de onderzoeken steeds geavanceerder worden en wetenschappers meer naar de effecten kijken, blijkt cannabis een levensreddende plant in plaats van een delinquentie-remmende drug. Als u een Hiv-patiënt bent die niet helemaal tevreden is met uw huidige medische voorschriften, overweeg dan het toevoegen van marihuana aan uw behandeling.

Kweek je eigen medicinale cannabis

Medische Disclaimer:
De informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies. Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.