5 EXTRA GRATIS zaden voor de eerste 100 die met code 22HMK5 afrekenen

De verscheidenheid aan cannabisproducten verzekert dat het roken en consumeren van concentraten nooit saai of repetitief wordt. Moderne technologie heeft een nieuwe klasse extracten opgeleverd, waaronder opvallende producten, zoals wax en shatter.

Old-school concentraten, zoals hasj, blijven echter onverminderd populair. Feitelijk is dit een homogene massa van trichomen — de structuren die cannabinoïden en terpenen aanmaken. Traditioneel gezien, maakt men hasj door gedroogde en geknipte cannabistoppen tussen de handen te rollen. De hars blijft aan de handen kleven en vormt uiteindelijk een balletje. Dit type hasj levert een euforische en intense high op. Je kunt het vaak vinden in dispensaria, coffeeshops en cannabisclubs.

Dry sift-hasj is een andere vorm van dit tijdloze product. De kracht is hetzelfde, maar de bereiding nogal anders. Hieronder bekijken we de essentie van dry sift-hasj, wat trichomen zijn en hoe je dit krachtige concentraat maakt.

WAT IS DRY SIFT-HASJ?

Dry sift-hasj is vergelijkbaar met traditionele hasj. Het belangrijkste verschil zit 'm in de bereiding van het product. Zoals de naam al suggereert, is het gemaakt met een techniek die we "droog zeven" noemen.

Dry sift-hasj is vergelijkbaar met kief. De meeste blowers kennen deze substantie als het poeder dat zich ophoopt onderin de grinder. Dit fijne laagje stof — dat al snel een dikke laag kan worden — bestaat uit trichomen. Deze structuren komen los tijdens het vermalen en scheiden zich van het plantaardig materiaal als ze door het fijne gaas vallen.

Het proces om dry sift-hasj te maken is vrijwel identiek. Hasj-makers doen dit echter meestal op een grotere schaal, zodat ze aanzienlijke hoeveelheden verkrijgen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DRY SIFT-HASJ?

Dry sift-hasj is een flexibel cannabisconcentraat. Blowers kunnen het bijvoorbeeld in joints, spliffs en blunts sprenkelen voor wat extra kracht. Je kunt het echter ook met een bong of vaporizer nuttigen.

Je kunt dry sift-hasj verwerken in bijna alle vormen van cannabis die je kunt roken of eten. Wil je met wiet kokkerellen? Dan kun je het concentraat decarboxyleren en gebruiken voor sterke edibles. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek allerlei combinaties met je favoriete consumptiewijzen. Wees je er wel bewust van dat het toevoegen ervan de kracht geweldig verhoogt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DRY SIFT-HASJ?

INZICHT IN VERSCHILLENDE SOORTEN TRICHOMEN

Zoals we eerder al stelden, is dry sift-hasj een massa van trichomen. Deze paddenstoelvormige structuren zijn minuscule chemische fabriekjes, die de toppen en bladeren van cannabisplanten bedekken. Met het blote oog lijken ze een laag poedersuiker over de cannabistoppen te vormen. Macrofotografie en microscopie hebben echter hun prachtige, juweelachtige eigenschappen van dichtbij zichtbaar gemaakt.

Trichomen maken een stroperige hars aan, boordevol secundaire metabolieten, zoals cannabinoïden en terpenen. In de natuur beschermt deze hars de plant tegen insectenplagen en hittestress. Nadat de planten geoogst en gedroogd zijn, komen de trichomen gemakkelijk los. Wanneer je genoeg trichomen verzamelt, heb je in feite dry sift-hasj. Toch bestaat dergelijke hasj niet alleen uit “trichomen”. Het is meer een verzamelnaam voor verschillende soorten harsklieren.

Geavanceerde microscopische technieken bieden een fascinerend kijkje in de wiettop. Met dergelijke instrumenten hebben onderzoekers drie soorten glandulaire trichomen ontdekt: bolvormige, sessiele en gesteelde.

Bolvormige trichomen zijn de kleinste van de 3 soorten en maken een beperkte hoeveelheid metabolieten aan.

Sessiele trichomen hebben een bolvormige kop die zich bevindt op een korte steel. Dit kopje bevat een schijf met secretorische cellen en opslagholtes die metabolieten bevatten.

Gesteelde trichomen hebben een bolvormige kop die op een langere steel zit. Ze zitten hoger boven het weefseloppervlak dan hun sessiele tegenhangers. Gesteelde trichomen ontwikkelen zich op de bloem uit sessiele precursoren zodra de toppen beginnen te verschijnen.

Het is nog niet wetenschappelijk vastgesteld of het ene type trichoom andere soorten metabolieten aanmaakt dan het andere type.

Nu je bekend bent met de biologische complexiteit van dry sift-hasj, is het tijd om te leren hoe je het maakt!

HOE MAAK JE DRY SIFT-HASJ?

Weet je nog dat we het hadden over het verzamelen van dry sift-hasj in het kief-compartiment van een grinder? Dat is een prima manier om je eigen voorraad te maken, die geen extra investering vereist. Het nadeel is de hoeveelheid. Je zult veel toppen moeten vermalen en zelfs dan is de oogst slechts voldoende voor misschien 1 of 2 joints.

Wil je dit opschalen? Overweeg dan om een zeefbox aan te schaffen of te maken.

Een zeefbox functioneert als het gaasrooster en het kief-compartiment van een grinder. Het is alleen veel groter. Een zeefbox is een houten of kunststof bak met groot gaas van 100 micrometer aan de bovenkant.

HOE MAAK JE DRY SIFT-HASJ?

Hasjproducenten kunnen er ook voor kiezen om diverse zeefboxen te gebruiken die steeds kleinere formaten gazen bevatten. Dit helpt om de trichoomkoppen boordevol metabolieten te scheiden van de stelen en andere kleine deeltjes plantaardig materiaal. Zo krijg je uiteindelijk een nog hoogwaardiger product.

Het maken van dry sift-hasj is niet moeilijk. Plaats simpelweg een handvol goed gedroogde toppen op de zeef van de zeefbox. Het helpt ook om ze van tevoren ongeveer 4 maanden te laten curen. Dit is in feite een langdurig droogproces en helpt om de optimale vochtbalans te bereiken. Teveel vocht leidt tot het ontstaan van schimmel. Te weinig zorgt er echter voor dat de rook van je dry sift-hasj scherp is.

Schud de doos krachtig heen en weer. Je ziet vanzelf een dunne laag trichomen ontstaan op de bodem van de opvangbak. Herhaal dit met de rest van het materiaal, tot je over een substantiële hoeveelheid beschikt.

Hasj-makers hebben vaak meer succes wanneer ze hun plantaardig materiaal in een koudere omgeving verwerken. Dit zorgt ervoor dat de toppen en trichomen solide en droog blijven en voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken. Zet de airconditioning dus aan voordat je je wiet gaat zeven.

Zeef de verzamelde trichomen door fijner gaas, wanneer je de puurste hasj als mogelijk wilt krijgen. Probeer ze vervolgens door gaas van 70 micron te filteren.

Nu je dry sift-hasj hebt, is het tijd om het goed te bewaren. Vergeet echter niet om eerst wat te testen!

HET PERSEN EN BEWAREN VAN DRY SIFT-HASJ

Nu je je dry sift-hasj verzameld hebt, is het tijd om het op te bergen. Sommige hasj-makers kiezen ervoor om het in poedervorm te bewaren. Zo kun je het gemakkelijk in blunts en bongs sprenkelen.

Anderen kiezen ervoor om hun dry sift-hasj in munten of blokken te persen. Dit samenpersen is een betere optie als je het product langere tijd wilt bewaren. Alleen de buitenste laag wordt zo blootgesteld aan zuurstof, terwijl de binnenkant vers en beschermd blijft. De gemakkelijkste manier om hasj te persen, is met een pollenpers. Vul de pers met hasj en schroef deze stevig aan.

Welke vorm je ook kiest, je dry sift-hasj dien je in een luchtdicht bakje in de koelkast te bewaren. Zo behoud je de ideale consistentie en vertraag je het degradatieproces.

LAATSTE CONTROLES EN ESSENTIËLE TIPS

Controleer de staat van je voorraad elke keer als je er wat van pakt. De kou in de koelkast zou het echter goed moeten houden. De belangrijkste factor die de kwaliteit bepaalt, is de voorbereiding van de toppen. Zorg dat deze droog, schimmelvrij en fatsoenlijk gecured zijn.

Vergeet niet om je toppen in koude omstandigheden te zeven! Soms nemen hasj-makers hun zeefbox en plantaardig materiaal zelfs mee naar buiten nadat het gesneeuwd heeft. Dit houdt de trichomen in topkwaliteit en voorkomt dat alles samenklontert en te kleverig wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.