By Luke Sumpter

Royal Cheese Fast Flowering maakt in een mum van tijd stevige en ijzige toppen aan. Met een bloei van slechts zes weken is dit een van de snelste fotoperiode soorten die verkrijgbaar is. Die indrukwekkende snelheid heeft veel telers die gewoonlijk voor autoflowers kiezen al overtuigd. Ze combineert geweldige productiviteit en een ontspannend indica-achtig effect met een korte en fijne kweektijd. Wat wil je nog meer?

ROYAL CHEESE FAST FLOWERING: GENETISCHE ANALYSE

Royal Cheese Fast Flowering heeft een evenwichtig genetisch profiel van 60% indicagenetica en 40% sativa. De soort is afkomstig van de Cheese-lijn en kent een rijke geschiedenis met veel impact op de hedendaagse cannabisteelt. Net als White Widow en Kush, is Cheese een van de soorten die cannabisliefhebbers over de hele wereld bewonderen en koesteren.

Cheese-genetica verscheen voor het eerst in het VK in 1988. Breeders haalden de Skunk #1-genetica hiervoor van overzees, nadat een Californische breeder, genaamd Sam “the Skunkman”, deze in Nederland had gebracht. Het team kreeg een zadenpakket uit ons land met een zeer "kazige" partij genen. Na het verfijnen van deze prettige eigenschap, werd Cheese al gauw in het hele land bekend. Het werd daarbij een van de populairste soorten om te roken en te kweken en dat is nog steeds het geval.

Breeders van over de hele wereld gebruiken nu Cheese-genetica als basis voor het creëren van nieuwe soorten. Het deskundige breeding-team van Royal Queen Seeds ontwikkelde zijn eigen feminized versie van deze klassieke soort, ideaal voor thuiskwekers die elke keer vette, vrouwelijke toppen willen oogsten.

Tijdens het veredelingsproces hebben we geprobeerd de focus vooral op één kenmerk te leggen: snelheid. Fotoperiode soorten leveren geweldige oogsten op, maar soms duurt hun bloei wel lang. Wij hebben de snelste soorten geselecteerd en gekruist en kwamen uit op een zeer snelle bloei van 6–8 weken.

HET KWEKEN VAN ROYAL CHEESE FAST FLOWERING

Royal Cheese Fast Flowering heeft sterke en duurzame genen. Ze is dan ook een goede soort voor mensen die elk seizoen een betrouwbare en consistente oogst willen binnenhalen. Bekijk haar stamboom en je komt al gauw landras-genetica tegen, zoals Afghani en Colombian Gold.

Deze voorouders overleefden onder zware omstandigheden en zijn dus zeer sterk. Ook Royal Cheese beschikt over deze indrukwekkende kenmerken. Ze groeit bijna overal en kan goed tegen temperatuurschommelingen, plagen en ziekteverwekkers.

Deze supersnelle planten maken relatief veel prachtige toppen aan, die compact, ijzig en kleurrijk zijn. Reken op een explosie van dieppaars, licht- en donkergroen en geel tijdens de latere fases van de bloei.

Als je van plan bent deze soort binnen te kweken, dan heb je veel controle over hoe bossig en groot ze wordt. Is je kweektent ruim genoeg? Dan kun je haar uit laten groeien tot een hoogte van 100cm en haar veel zijtakken laten ontwikkelen. Ze genereert daarbij één grote cola en diverse secundaire toppen. Reken op een oogst van 450–500g/m² na slechts 6–8 weken bloei.

Royal Cheese Fast Flowering

Royal Cheese (Fast Flowering)
23_genetic background_1 Old School Skunk x Afghani
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 200 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Royal Cheese (Fast Flowering)

Als je niet veel ruimte hebt, top en train je plant dan in een vroeg stadium om de hoogte te beperken tot 60cm. Met deze technieken krijg je ook een evenwichtiger en beter belucht bladerdak boordevol gelijkmatige toppen.

Buitenplanten kunnen het onder diverse omstandigheden goed doen, van de hitte van het Middellandse Zeegebied tot de koelere temperatuur van noordelijk Europa en Canada. Deze planten bereiken een hoogte van 130–200cm en produceren een lonende opbrengst van 550–600g/plant. Zorg dat je trim- en droogruimte aan het begin van oktober voorbereid is.

EFFECT, SMAAK EN AROMA VAN ROYAL CHEESE FAST FLOWERING

Het evenwichtige genetische profiel van Royal Cheese en de combinatie van unieke terpenen, zorgen voor een veelzijdige high. Doordat ze indica-dominant is, biedt ze een zware body stone, maar de aanwezige sativagenetica voegt een omarmende cerebrale buzz toe.

Haar harsrijke toppen maken gemiddeld 17% THC aan en een medium gehalte CBD. Daarmee is ze ook qua kracht evenwichtig. Ze brengt je geest niet naar een andere dimensie, maar stelt je absoluut niet teleur. Deze soort is daarbij perfect om overdag of ‘s nachts te roken bij spanning. Ze is echter ook geschikt voor het verbeteren van de stemming en het ontspannen van de geest.

Na elke trek die je neemt, merk je dat je lichaam losser wordt. Als je eenmaal een hele joint op hebt, balanceer je op het randje van euforie. De spieren ontspannen en de geest komt tot leven met creatieve ideeën en filosofische hersenspinsels. Rook deze soort met je beste vrienden en ga de diepte in met fascinerende theorieën.

Elke trek is doordrongen van een zoete, kazige en aardse smaak. Doordat er veel caryofylleen in deze soort zit, smaakt ze ook pittig. De terpeen limoneen zorgt echter voor een vleugje citrus en een enigszins stimulerend effect. Myrceen geeft de soort net wat extra met de smaak van aarde en ontspannende eigenschappen.

ROYAL CHEESE AUTOMATIC

Na deze wonderen van Royal Cheese, speelde ons team met het idee om een autoflowering versie te ontwikkelen. Het duurde niet lang totdat ze deze droom verwezenlijkten. Royal Cheese Automatic biedt de beste eigenschappen van haar voorgangers, maar dan in de vorm van een autoflower. De oorspronkelijke, heerlijke smaak en ontspannende high zijn nu verkrijgbaar in een makkelijk te kweken autoflowering variant.

Het team stuitte op goud na het kruisen van Royal Cheese met Royal Critical Automatic en een ruderalis-soort. Na wat stoeien met deze combinatie, ontstond een autoflowering replica van de oorspronkelijke soort.

Royal Cheese Automatic Royal Queen Seeds

Royal Cheese Auto
23_genetic background_1 Cheese x Royal Critical x Ruderalis
33_Yield indoors_1 425 - 475 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 15%
28_Type Blend_1 Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 160 - 210 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 120 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Royal Cheese Auto

Als je haar binnen kweekt, bereikt Royal Cheese Automatic een hoogte van 60–100cm en maakt ze een indrukwekkende 425–475g/m² aan. Deze supersnelle soort sprint in 9-10 weken van zaadje naar een volledig volwassen plant.

De high van deze soort lijkt op die van Royal Cheese, alleen dan wat milder. 15% THC zorgt voor een ontspannende high, waarbij de kans klein is dat je overweldigd raakt of niet meer kunt functioneren. Je kunt deze toppen dus prima ‘s ochtends roken en nog steeds, op een chille manier, productief zijn. Kazige en kruidige noten vergezellen dit rustgevende en aardende effect.

ROYAL CHEESE FAST FLOWERING: EEN FANTASTISCHE ALLROUNDER

Royal Cheese Fast Flowering beschikt over diverse indrukwekkende eigenschappen. Als een echte allrounder, biedt ze een geweldige smaak, een evenwichtige en milde high, goede opbrengst en een korte bloei. Zaai deze zaden in de lente en je hebt je voorraad in no time aangevuld met aardse en ontspannende toppen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.