Cheese dankt haar naam aan haar geur – die is vergelijkbaar met een pikante kaas, vooral tijdens het groeien. Ze smaakt echter niet naar kaas, maar heeft integendeel een aangename, aardse smaak, waarvan gezegd wordt dat je die nog uren blijft proeven.

Hoewel ze een hybride is, ontstaan uit de zorgvuldige teelt van het herontdekte Skunk #1 door toegewijde kwekers in Londen, is Cheese hoofdzakelijk indica en de high die je van het roken krijgt, komt aardig overeen met een typische indica-high. De meeste gebruikers zeiden zich ontspannen, happy en hongerig te voelen.

Sommigen beweerden dat Cheese je niet aan je bank kluistert (couch-lock), maar dat lijkt eerder uitzondering dan regel te zijn – het rustgevende effect van indica zal makkelijker de overhand krijgen. De uitwerking van Cheese is meermaals omschreven als een volledig fysieke high die komt opzetten in golven van ontspanning, in tegenstelling tot een cerebrale, psychische high.

De meeste rokers bevelen het aan om te ontspannen aan het eind van de dag, maar vinden het niet geschikt voor overdag. Als gevolg van het hoge THC-gehalte, normaliter rond de 18 à 20 procent, is de high extreem krachtig en langdurig. Ondanks de dominantie van de indica, slaat de high van Cheese roken naar verluidt hard en snel toe. Onervaren rokers en rokers die voor het eerst Cheese gebruiken, doen er verstandig aan hoge doses te vermijden; als je er niet op bent voorbereid kan het hoge THC-gehalte tot paranoïde gevoelens leiden.

Medisch gezien, kan Cheese worden ingezet om een aantal uiteenlopende kwalen te behandelen. Vanwege haar kalmerende high is Cheese goed voor lijders aan angststoornissen, ADD/ADHD en PTSS. Zoals de meeste soorten is Cheese effectief in het verlichten van pijn, wat het tot een serieuze optie maakt voor wie last heeft van migraine.

Het is ook een prima keuze voor mensen die lijden aan slapeloosheid, want het is een soort die je zomaar van je sokken kan blazen. Veel mensen gaven aan een vreetkick te krijgen na het roken van Cheese, dus voor mensen die last hebben van gebrek aan eetlust, kan Cheese een uitkomst zijn.

Cheese heeft ook een aantal negatieve aspecten. Omdat het zo sterk is, voelden sommige gebruikers zich versuft na het roken, terwijl anderen gewag maakten van duizeligheid. Het is bekend dat Cheese bij overmatig gebruik gevoelens van paranoia kan oproepen, en enkele rokers maakten melding van hoofdpijn. Met soorten met een THC-gehalte dat zo hoog is als dat van Cheese dient voorzichtig te worden omgegaan en de doses dienen zorgvuldig te worden bepaald.

Voor telers is Cheese een populaire zij het problematische soort. Haar grootste nadeel is tegelijkertijd haar meest opvallende eigenschap: de sterke kaasgeur. Als ze binnenshuis wordt verbouwd, is een koolstoffilter een noodzakelijkheid om de stank binnen de perken te houden. Buiten zal de walm iedereen in de naaste omgeving attent maken op de plant. Deze groeit tot de aanzienlijke hoogte van 1,5 meter binnenshuis en 2,5 meter buitenshuis, wat inhoudt dat ze behoorlijk wat ruimte nodig heeft. Gemiddeld brengen de planten ongeveer 60 gram op, maar in bepaalde klimaten, kan dit oplopen tot 600 gram. Cheese kan al acht weken na het begin van de bloeiperiode worden geoogst; op dat moment oogsten levert de sterkste smaak op. Nog twee weken wachten zal echter resulteren in een sterker effect, maar ook in minder smaak, bij het roken.

Al met al is Cheese een fantastische soort. Ze is niet zonder reden over de hele wereld populair, en ze heeft zelfs een Cannabis Cup gewonnen. Haar status is welhaast legendarisch onder rokers en ze deelt rake klappen uit. Perfect voor als je wilt samensmelten met je bank.

Buy Royal Cheese

Het grootste probleem voor de kweker die graag zijn hobbie geheim wil houden is de geur die de Royal Cheese verspreid. Deze is zo sterk en intens dat een goede koolstoffilter essentsieel is om de enorme geur tegen te gaan.

Buy Royal Cheese

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.