By Luke Sumpter

Houd jij van indica-wiet? En ben je dol op zoete terpenen? Dan zul je op slag verliefd raken op Sweet ZZ! Deze bedwelmende soort biedt het lichaam een fysieke en therapeutische high. Hoge concentraties THC voeden dit intense effect. Elk trekje smaakt daarbij naar fruit en snoep, waardoor je echt naar meer verlangt.

Haar lange lijst met indrukwekkende eigenschappen eindigt niet bij de smaak en effecten. De soort is namelijk ook gemakkelijk te kweken en ontwikkelt zowel binnen als buiten een behoorlijk bladerdak. Kom hieronder meer te weten over deze fenomenale wiet.

SWEET ZZ: EEN GENETISCHE ANALYSE VAN ONZE VERSIE VAN ZKITTLEZ

Sweet ZZ stamt af van een familie met indica-dominante en sativa-dominante voorouders. De indica-kant komt echter naar voren in deze cultivar. Precies wat de veredelaars van Royal Queen Seeds voor ogen hadden.

Onze breeders popelden een indica te ontwikkelen die beter zou presteren dan andere soorten als het gaat om smaak. Eigenlijk wilden ze de legendarische soort Zkittlez opnieuw creëren en verbeteren. Om dit doel te bereiken, moesten ze op jacht naar vaardige ouders.

Allereerst moesten de breeders een soort kiezen voor de indica-dominante basis. Veel testen waren niet nodig voordat Grape Ape hiervoor werd gekozen. Deze rustgevende indica biedt een overweldigende lichamelijke high die helpt bij spanning en het humeur verbetert.

Grape Ape is afkomstig van een indrukwekkend geslacht van indica’s, waaronder Mendocino Purps en Afghani. Met haar aardachtige en peperige terpenen-profiel bleek ze een uitstekende kandidaat als krachtige indica met een aantrekkelijke smaak.

De grote paars-groene toppen van Grape Ape worden alom gerespecteerd in de cannabisgemeenschap. Daarbij won ze indrukwekkende prijzen, waaronder de eerste prijs in de categorie Concentraten op de High Times Medical Cup in 2011.

Grape Ape vormde een fantastische basis. De veredelaars wilden echter geen smaakprofiel dat al bestond, maar iets wat werkelijk indruk zou maken op de blower. Om de smaak naar een nog hoger niveau te tillen, kozen ze voor Grapefruit.

Grapefruit heeft een heerlijk terpenen-profiel dat zich kenmerkt door smaken van kruiden, peper en dennen. Amerikaanse breeders creëerden deze verrukkelijke soort in de bergen van Colorado met de ouder Cinderella 99.

Het sativa-dominante genetische profiel van Grapefruit overheerste niet na kruising met Grape Ape. Sweet ZZ erfde echter wel het volledige terpenen-profiel.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Genetic background Grape Ape x Grapefruit
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, relaxed
 

Buy Sweet ZZ

 

De breeders van Royal Queen Seeds experimenteerden een poos volop met deze twee ouders. Na meerdere kruisingen wist men een stabiel fenotype te verkrijgen. Het nageslacht — met de toepasselijke naam Sweet ZZ — bestaat voor 80% uit indica en voor 20% uit sativa.

KWEEK VAN SWEET ZZ

Sweet ZZ is uitermate productief. Ze heeft een dicht en bossig bladerdak en één centrale top die wordt geflankeerd door zijtakken met kleinere toppen. Kwekers kunnen de oogst echter vergroten door technieken toe te passen, zoals Low Stress Training.

Zowel binnen als buiten biedt Sweet ZZ een bevredigende opbrengst. De beste resultaten behaal je in warmere klimaten. Deze robuuste indica zal echter niet bezwijken bij blootstelling aan kou.

Sweet ZZ heeft lange toppen die doordrenkt zijn met psychoactieve hars. Ze zijn niet per se dun, maar ogen wel smal vanwege hun lengte.

Binnen kun je verwachten dat Sweet ZZ piekt op een hoogte van 140cm. Je kunt haar echter gemakkelijk bijsturen. Middels snoeien en training kun je de plant op een hoogte van slechts 80cm houden. Binnen leveren de planten 550–600g/m² op na een korte bloei van 7-9 weken.

Buitenplanten groeien uit tot een hogere piekhoogte van 2m. De sativagenen zijn dan ook nadrukkelijk zichtbaar wanneer Sweet ZZ voldoende ruimte krijgt. Wil je discreet werken? Dan kun je de plant met LST en toppen rond de 160cm houden. Bereid je eind september voor op een oogst van 500-550g/plant.

EFFECT VAN SWEET ZZ

De beginnende blower kan maar beter voorzichtig zijn met Sweet ZZ. De potentieel overweldigende indica-effecten — en een THC-gehalte van 22% — moet je echt serieus nemen. Ze kan zelfs ervaren blowers verrassen met haar mentale stone.

Rook deze toppen wanneer je een verzachtend en rustgevend effect zoekt. Je voelt de last van je schouders vallen vlak nadat de rook vol met terpenen je lippen kust.

Het vergt slechts enkele trekken om te ontspannen. Een paar hijsjes later voel je echter pas de volledige kracht van de bedwelmende effecten.

Sweet ZZ

Zoals je misschien al vermoedt, is dit niet echt een soort voor een wake n bake. Geniet in plaats daarvan ’s avonds na een lange werkdag van deze rustgevende toppen. Rook ze voordat je gaat slapen of met je blowende vrienden voor rustige gesprekken op een ontspannen avond.

Het hoge THC-gehalte van de soort is genoeg om de meeste stoners uit te schakelen. Een enkeling wil echter nog een stap verder gaan. Gebruik deze toppen in dat geval bijvoorbeeld voor het bakken van brownies of spacecake. Daarmee is het effect nog krachtiger.

SMAAK EN AROMA

Sweet ZZ kreeg de beste elementen mee van de terpenen-profielen van haar ouders. Elke trek overspoelt de smaakpapillen met een smaak van snoep, zoetigheid, dennen, aarde en peper.

Haar toppen bevatten hoge niveaus van de terpenen myrceen, pineen en caryofylleen. Deze terpenen zorgen voor aangename smaken, maar hebben ook rustgevende effecten.

SWEET ZZ: HOGE THC-GEHALTES, SMAAKVOLLE TERPENEN, TOPOPBRENGSTEN

De breeders van RQS bereikten helemaal hun doel met Sweet ZZ. De plant biedt een rustgevende indica-achtige high en een verleidelijk terpenen-profiel. Haar robuuste genen maken haar bovendien een goede fotoperiodieke soort voor beginners. En met haar enorme opbrengst loont het nog meer om Sweet ZZ te telen.

SWEET ZZ AUTOMATIC

Deze verbluffende soort is ook beschikbaar als autoflower. Sweet ZZ Automatic biedt de meeste bijzondere eigenschappen van het origineel, maar dan met een snellere bloei. De breeders creëerden deze krachtige soort door Sweet ZZ te kruisen met Diesel Auto.

Deze autoflower is simpel te kweken en daarmee ideaal voor beginners. Ze ontwikkelt daarbij compacte toppen, afgeladen met zoete, citrusachtige terpenen. Het psychoactieve effect is minder sterk dan het origineel en ze bevat rond de 18% THC. De indica-effecten houden wel urenlang aan en je kunt nog gewoon functioneren.

Sweet ZZ Automatic oogst je 8-9 weken na het planten van het zaadje al. Binnen bieden de planten een opbrengst van 350–400g/m² en worden ze 70-120cm hoog. Buitenplanten worden iets groter, namelijk 100-120cm, en trakteren je op 90-175g/plant.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Automatic

Sweet ZZ Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Sweet ZZ x Diesel Auto
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 35% Sativa, 60% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 90 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 8-9 weeks after sprouting
Effect Stoned
 

Buy Sweet ZZ Automatic

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.