By Max Sargent


De nieuwe Arizer Solo 2 is nu verkrijgbaar en, spoiler, hij is ongelooflijk. In deze review bespreken en beoordelen we de voornaamste functies. We gaan hem ook vergelijken met de nauw verwante Arizer Air 2 om te ontdekken of een van de twee beter is. Uiteindelijk hangt het natuurlijk van je eigen voorkeur af of je kiest voor de Arizer Solo 2 of de Air 2, omdat de belangrijkste eigenschappen in feite hetzelfde zijn.

Lees verder om te zien welke het best bij jou past, voordat je een keuze maakt!

Arizer Air 2 versus Solo 2: een snelle vergelijking

Voordat we de review inhoudelijk behandelen, geven we een snel overzicht van de belangrijkste kenmerken van beide vaporizers. Zo krijg je hopelijk een goed beeld van de voornaamste verschillen.

 • Arizer Solo 2

De Arizer Solo 2 is het nieuwste model van de populaire Arizer Solo. Het vermogen en de levensduur van de batterij zijn ongeëvenaard, maar daardoor is het apparaat wel groter.

 • Arizer Air 2

De interne functies van de Arizer Air 2 zijn vergelijkbaar met de Solo 2, maar het apparaat is kleiner en beter draagbaar. Als gevolg hiervan gaat de batterij minder lang mee en het opwarmen duurt iets langer.

Arizer Solo 2
Type Hybride (geleiding-convectie verwarming)
Maat 11.4 x 4.3 x 2.5 cm
Gewicht 210 gr
Temperatuur 50° C - 220°C
Opwarmen 30 seconden opwarmtijd; keramisch verwarmingselement
Vulkamer 0.2 g
Programmering Kan volume en helderheid aanpassen
Gebruik Ontworpen voor gebruik met droge kruiden
Overige
 • Tot 3 uur batterijduur
 • Laadt op via snellaadkabel (aangesloten op stopcontact)
 • Incrementele aanpassing van de temperatuur; 1 graad per keer
 • Bruikbaar tijdens het opladen
Arizer Air 2
Type Hybride (geleiding-convectie verwarming)
Maat 2,9 × 12, 2 cm
Gewicht

126 gr

Temperatuur 50° C - 220°C
Opwarmen Opwarmtijd tot 90 seconden
Vulkamer 0.2 g
Programmering Dezelfde aanpasbare functies als de Solo 2
Gebruik Ontworpen voor gebruik met droge kruiden
Overige
 • Batterijduur van 1,5 uur
 • Oplaadbare, verwisselbare batterij
 • Opgeladen via micro-USB
 • Kan niet worden gebruikt tijdens het opladen

Arizer Solo 2 Review

Je weet nu wat beide apparaten te bieden hebben, dus laten we ons eens verdiepen in de nieuwe Arizer Solo 2. 

1. Dampkwaliteit

De Arizer Solo 2 biedt een zeer hoogwaardige vape ervaring. Het keramische convectie-verwarmingssysteem zorgt voor een trage, gelijkmatige verhitting van jouw gekozen kruid. Daardoor krijg je niet alleen maximale smaak, maar gaat er ook niets van je kruid verloren door verbranding. Minder nauwkeurige apparaten warmen het kruid agressief op. Daardoor kan het aan de buitenkant verbranden, terwijl het binnenste verspild wordt. De Arizer Solo 2 heeft geen last van dit euvel.

En als dat nog niet goed genoeg is, kan het apparaat dit alles in slechts 30 seconden. Deze ongelooflijk snelle opwarmtijd is moeilijk te overtreffen, zeker gezien de kwaliteit van de damp.

 • Hoe verhoudt het zich tot de Air 2?

De Air 2 is een conductie-convectie hybride. Maar beide toestellen worden met de grootst mogelijke zorg geproduceerd, waardoor de kwaliteit van de damp vergelijkbaar is.

Waar ze het meest in verschillen, is hun opwarmtijd. Vergeleken met de Solo 2, kan de Air 2 er tot drie keer langer over doen om de gewenste temperatuur te bereiken, namelijk 60 tot 90 seconden. Toch is dit niet alleen maar negatief. Je beloning voor een beetje geduld bestaat uit ongelooflijk volle dampwolken. Of je dit verkiest boven snelheid, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

2. Temperatuurinstellingen

Dit is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de oorspronkelijke Solo. De temperatuur van de Solo 2 kun je tot de graad nauwkeurig aanpassen van 50°C tot 220°C. Met deze mate van controle krijg je een zeer persoonlijke vape ervaring. Bovendien is die veelzijdig, omdat je met verschillende temperaturen uiteenlopende effecten van je kruid kunt krijgen.

 • Hoe verhoudt het zich tot de Air 2?

Op dit gebied bestaat er geen verschil tussen de twee vaporizers. Beide toestellen hebben exact dezelfde instellingen. De Solo 2 bereikt de gewenste temperatuur echter wel aanzienlijk sneller.

3. Batterijduur

De Solo 2 heeft een werkelijk indrukwekkende batterijduur. Met een volle batterij kun je tot wel 3 uur lang vapen. Dit is echt bijzonder riant. Er kleven wel twee mogelijke nadelen aan. Allereerst het grotere formaat: de vape is wat omvangrijker dan de andere opties (waaronder de Air 2). Het tweede nadeel is dat het 3 uur duurt om hem volledig op te laden. Dit wordt enigszins gecompenseerd door de mogelijkheid om hem te gebruiken tijdens het opladen.

Om hem op te laden, moet je hem rechtstreeks op het stopcontact aansluiten.

Arizer Solo II vs Arizer Air II
 • Hoe verhoudt het zich tot de Air 2?

De levensduur van de batterij van de Air is 90 minuten. Dat is de helft van de Solo 2, maar het apparaat is ook kleiner. En dat niet alleen, want de oplaadtijd is ook veel korter, namelijk slechts 90 minuten. Dit is aanzienlijk minder dan de 3 uur die de Solo 2 erover doet. Maar je kunt de Solo 2 wel gebruiken tijdens het opladen, in tegenstelling tot de Air 2. Sommige mensen beschouwen dat als een enorm voordeel.

De Air 2 is oplaadbaar via micro-USB.

Arizer Solo II vs Arizer Air II

4. Gebruiksgemak

De Solo 2 is ongelooflijk makkelijk te gebruiken. Arizer heeft zich ten doel gesteld om een product te ontwikkelen dat niet opzichtig is of onnodige functies bevat. Het heeft een helder display, drie gebruiksvriendelijke knoppen en precies genoeg instellingen om de vape aan te passen en praktisch te benutten. Er zitten geen nutteloze toeters en bellen op. In dat opzicht is hij zo simpel in gebruik als je maar kunt wensen.

 • Hoe verhoudt het zich tot de Air 2?

De Air 2 is in feite identiek in dit opzicht. Hoewel het display er iets anders uitziet, is de functionaliteit hetzelfde.

5. Draagbaarheid

Ondanks dat de interne componenten van elektrische apparaten kleiner worden, lijken de apparaten zelf niet echt mee te veranderen. Dat is ook het geval met de Solo 2. De vape is eigenlijk net te groot voor je jaszak, waardoor je het apparaat niet zo gemakkelijk kunt wegstoppen en tevoorschijn halen als sommige andere vaporizers.

Daar zijn echter goede redenen voor. Arizer heeft de Solo 2 niet simpelweg om stilistische redenen groter gemaakt. Zoals vermeld, is de levensduur van de batterij met 3 uur heel indrukwekkend en warmt het apparaat op in slechts 30 seconden. Als je dit belangrijk vindt, is het grotere formaat iets wat je op de koop toeneemt. Maar mochten ongelooflijke draagbaarheid en discretie voor jou van groot belang zijn, dan is de Solo 2 misschien niet je eerste keuze.

Een van de voornaamste problemen, die overigens niet zijn voorbehouden aan de Solo 2 of Arizer producten in het algemeen, is het feit dat de mondstukken glazen opzetstukken zijn. Afhankelijk van je gebruik, kunnen deze opzetstukken kwetsbaar zijn en makkelijk breken, waardoor de vape onbruikbaar wordt. Toch kun je dit met een beetje zorgvuldigheid wel voorkomen.

 • Hoe verhoudt het zich tot de Air 2?

De Air 2 is kleiner dan de Solo 2, maar dit gaat ten koste van de opwarmtijd en batterijduur. Hoewel hij kleiner en beter draagbaar is, behoort deze nog steeds niet tot de kleinere vapes. Ook de glazen opzetstukken zijn even kwetsbaar als die van de Solo 2.

Arizer Air 2 versus Solo 2: het eindoordeel

Het is duidelijk lastig om hier tot een eindoordeel te komen. Als het om vapen gaat, staat de uiteindelijke dampkwaliteit op de eerste plaats. Wat dat betreft gaan de Air 2 en Solo 2 vrijwel gelijk op. Welke subtiele, verschillende kenmerken uiteindelijk de voorkeur hebben, hangt af van je persoonlijke wensen.

De Solo 2 wint voor wat betreft de batterijduur en de opwarmtijd, maar dit gaat ten koste van de draagbaarheid. Aan de andere kant is de Air 2 beter draagbaar, maar de batterij gaat maar half zo lang mee en het toestel doet er veel langer over om op temperatuur te komen.

Wat aanpassingsmogelijkheden en gebruiksgemak betreft, zijn ze vrijwel gelijk.

Arizer Solo 2: Voordelen
Batterij gaat tot 3 uur mee
Razendsnel opwarmen (30 seconden)
Kan gebruikt worden tijdens het opladen
Oplaadbare batterij
Arizer Solo 2: Nadelen
Niet-verwisselbare batterij
3 uur oplaadtijd
Moet opgeladen worden via het stopcontact
Groter dan andere opties

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.