By Luke Sumpter


Sommige mensen kunnen wiet kweken in een kweektent, zelfgebouwde kweekruimte, tuinkas of direct in de tuin. Anderen hebben die luxe niet. Als discretie belangrijk is, kiezen deze kwekers vaak voor een guerrillakweek, het 'in het wild' kweken van wietplanten. Ze gebruiken dan bijvoorbeeld open plekken in het bos, afgelegen weilanden, velden en soms zelfs verlaten tuinen en tuinkassen. Er zijn ook kwekers die nog een stap verder gaan en wiet op de meest onwaarschijnlijke, soms zeer gewaagde plekken kweken!

Hieronder ontdek je de vijf meest creatieve plekken waar mensen wiet hebben gekweekt. Het is zeker niet aan te raden om dit na te doen, maar misschien kan het je wel inspiratie bieden.

Guerrilla growing

Wat heb je nodig om wiet te kweken?

Er is geen tekort aan informatie over het kweken van wiet en daarom zie je al snel door de bomen het bos niet meer! Gelukkig heb je niet veel nodig om een goede oogst te behalen; wietzaadjes of stekken, hoogwaardige potgrond en een aantal potten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je planten genoeg voeding, licht en water krijgen om te groeien en te gedijen.

Als je het zo bekijkt, is het kweken van wiet helemaal niet zo ingewikkeld! Met een aantal handige hulpmiddelen kun je bijna overal kweken. Omdat je maar weinig nodig hebt om een fatsoenlijk resultaat te behalen, kun je de plant zelfs op minder ideale plekken kweken. Dat is natuurlijk goed nieuws als kweken in een kweekruimte of tuin simpelweg geen optie is.

De 5 meest creatieve plekken om wiet te kweken

Wil je je wiet op een discrete manier kweken en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees snel verder, want we bespreken een aantal van de meest creatieve kweeklocaties die slimme kwekers in het verleden hebben gebruikt. We stipten het al even aan, maar we raden niet aan dit zelf te proberen vanwege het enorme risico dat ermee gepaard gaat. Toch zijn de voorbeelden leuk om te lezen, en misschien bedenk je als gevolg hiervan ook een briljant plan!

  • Bunker uit de Koude Oorlog

Van alle geheime locaties om wiet te kweken, is een bunker uit de Koude Oorlog zeker de meest ongebruikelijke. Hoewel het nog best lastig is om zo'n bunker te vinden, is het een aantal innovatieve kwekers gelukt om op deze verbazingwekkende plek te kweken.

In november 2013 ontdekten politieagenten in het VK namelijk een wietplantage in de Drakelow Tunnels net buiten Kidderminster. Er stonden 400 planten in waarvan de waarde op zo'n 750.000 euro werd geschat. Het netwerk van tunnels was eigenlijk bedoeld als hoofdkwartier voor lokale regeringsleiders in het geval van een nucleaire aanval tijdens de Koude Oorlog. Het lijkt misschien onmogelijk om wiet te kweken op zo'n donkere, verborgen plek. Maar de kwekers creëerden een geheime kweekruimte met hydroponics, verwarming, kweeklampen en ventilatie.

Bunker cannabis growing
  • Naast een politiebureau

Wietplanten kweken naast een politiebureau lijkt een domme zet. Maar volgens de woorden van Pippin uit Lord of the Rings: "Hoe dichter bij het onheil, hoe verder weg van gevaar". Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar er valt iets te zeggen voor een strategie om het onverwachte te doen terwijl je probeert onopgemerkt te blijven. Een dergelijke locatie maakt het naar binnen en buiten brengen van apparatuur erg riskant, maar een aantal kwekers hebben een poging gewaagd.

Kwekers in Plymouth, Engeland zetten namelijk achter het plaatselijke politiebureau een wietplantage op. Aan het plezier kwam een eind toen agenten de locatie in april 2015 ontdekten, waarbij ze 146 planten met een geschatte waarde van 70.000 euro in beslag namen. Ook vonden ze gedroogde wiet met een waarde van zo'n 35.000 euro en een aantal kweeklampen. Het is duidelijk dat dit plan jammerlijk faalde, maar wie weet hoeveel kwekers ervoor gekozen hebben om in de buurt van de autoriteiten te kweken?

  • Verlaten kerk

Er zijn ook kwekers die het aandurfden om wiet in een verlaten kerk te kweken. Een bekend voorbeeld vinden we in Costa Rica, waar kwekers fanatiek aan de slag gingen in een onlangs gesloten evangelische kerk. Ze lieten het uithangbord echter hangen, om de indruk te wekken dat de kerk nog steeds werd gebruikt. Helaas gingen ze de fout in bij het beheersen van de geur. Dit leidde tot een inval van de politie, die 225 wietplanten en 8 kilo gedroogde en verpakte wiet aantrof.

Een verlaten kerk lijkt een ideale plek voor een geheime kweek, maar we raden niet aan dat je het probeert. Allereerst trekken deze gebouwen vaak toeristen en andere bezoekers aan die er met je oogst vandoor kunnen gaan of je kweekactiviteiten bij de politie melden. Daarnaast zijn verlaten kerken vaak beschermde gebouwen die op de monumentenlijst staan. Als je per ongeluk schade aanricht tijdens het kweken, zijn de consequenties groter dan gepakt worden voor het kweken van een paar planten.

Church cannabis growing
  • Voormalige spoortunnel

Een verlaten spoorwegtunnel is donker, vochtig en tochtig. Echt een plek om de kriebels van te krijgen als je er doorheen wandelt. Oftewel: het is niet de meest uitnodigende plek om je wiet te kweken. Maar vanwege het onaantrekkelijke karakter verklein je ook de kans om gepakt te worden, tenzij de politie natuurlijk ook van donkere, griezelige grotten houdt. Het is een creatieve en discrete omgeving, maar er is wel een groot probleem: naast dat het er donker is, is er vaak geen elektriciteit. Om je kweeklampen te laten branden, heb je dan een lawaaierige en dure generator nodig. En dat komt de clandestiene aard van je project natuurlijk niet ten goede.

Maar is het onmogelijk? Nee hoor! Een groepje kwekers in Wales kreeg het in december 2012 voor elkaar. Vier mannen richtten een bedrijf op om legaal paddenstoelen te kweken, maar bouwden vijf grote geheime kweekruimtes in de niet meer gebruikte Faenol-tunnels, gelegen onder het Menai Business Park in Bangor. Hun operatie bracht naar schatting omgerekend 1,7 tot 2,3 miljoen euro per jaar op voordat ze opgedoekt werden.

Railways cannabis growing
  • Landhuis

De landhuizen op het platteland zijn licht, luchtig, ruim en schilderachtig. Daarmee zijn ze het tegenovergestelde van buiten gebruik gestelde spoortunnels. Mocht je het geluk hebben om op een leegstaand, pittoresk, afgelegen landhuis te stuiten, dan beschik je over talloze kamers en een grote tuin om wietplanten te kweken. Mogelijk tref je er zelfs verlaten tuinkassen en andere tuinbenodigdheden aan. Een groepje Britse kwekers had mazzel en vond zo'n locatie. In een Grade-II monumentaal landhuis in het graafschap Cumbria zetten ze een massale wietplantage op, met een geschatte omzet van ruim 6 miljoen euro. Als het om landhuizen gaat, moet je beseffen dat ze misschien verborgen lijken, maar dat urban explorers en nieuwsgierige wandelaars deze plekken ook graag bezoeken.

Abandones mansion cannabis growing

Kweek je wiet eens op een creatieve plek

Je snapt het; bij het kweken van wiet hoef je je niet te beperken tot geheime kweekruimtes in je huis of verborgen hoekjes in je tuin! Er zijn eindeloos veel opties voor guerrillakwekers, van afgelegen stukken land tot verlaten gebouwen en oude tunnels. Toch raden we het niet aan om op de bovenstaande locaties te kweken, want de wietkwekers die het probeerden, liepen tegen de lamp en kwamen daardoor in zware problemen. Laat je in plaats daarvan inspireren om je groene horizon te verruimen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.