Wat komt er in je op als je nadenkt over manieren om ons kostbare, zelfgekweekte kruid te consumeren? Vaak een beeld van een zorgvuldig gedraaide joint, de esthetische uitstraling van een schone bong of de verleidelijke geur van versgebakken koekjes. Ondanks dat technische vooruitgang nieuwe manieren van consumptie heeft opgeleverd, zoals vaporizers met veel toeters en bellen, krachtige extracten en allerlei THC-geïnfuseerde edibles, zijn er nog steeds een aantal gerenommeerde old-school methoden om een langdurig en bevredigend effect te bereiken en een ervan is thee te infuseren met cannabis.

Voordat we paniekerig onze wiet door de grinder halen en er heet water overheen gieten, moeten we even kalmeren en rekening houden met het principe van decarboxylatie en ook even nadenken over de oplosbaarheid van cannabinoïden.

DE GESCHIEDENIS VAN CANNABIS THEE

Het concept van het demoniseren van cannabis en het verbieden als gevaarlijke drug, is een zeer recente constructie van de mens. Experts geloven dat diverse culturen al meer dan 12.000 jaar cannabis kweekten, wat het een van de oudste teeltgewassen maakt in de geschiedenis van de mensheid.

Historici identificeerden de Indiase cultuur als de eerste om cannabis in de vorm van thee te consumeren, hoewel bhang, de Indiase naam voor een uniek drankje/edible, compleet verschilt van onze verwachtingen als we denken aan een lekker kopje thee.

Traditionele bhang is een groen uitziende pasta, die in een tweede stap wordt omgezet in ceremoniële dranken en edibles. Indiërs maken het door de toppen, bladeren en zaden van de volwassen cannabisplant te pletten met een vijzel en een stamper en er kruiden, melk en ghee, de Indiase versie van geklaarde boter, doorheen te mengen.

Je hebt een punt als je zegt dat bhang pasta en drankjes als bhang lassie slechts beperkt overeenkomen met de thee die wij kennen, maar de meeste recepten om thee te infuseren met cannabis, werken volgens hetzelfde principe: Het binden van cannabinoïden aan een bepaalde vorm van vet en dan het daadwerkelijke drankje in een volgende stap te laten trekken.

De Jamaicaanse cultuur staat ook bekend om het brouwen van ganja thee, die absoluut verschilt van bhang. Jamaicanen gebruiken de bladeren van een jonge cannabisplant in plaats van de volwassen toppen en bladeren. Daarom heeft deze traditionele ganja thee een beperkte kracht, ook dankzij de vetvrije methode van brouwen, waarbij niets anders wordt gebruikt dan heet water.

DECARBOXYLATIE EN PROBLEMEN MET DE OPLOSBAARHEID VAN CANNABINOÏDEN

Als we doelen op een thee die een krachtig effect verzekert, moeten we het dus "Bhang stijl" doen in plaats van met de Jamaicaanse simpele methode. De reden hiervoor ligt in het principe van decarboxylatie en het feit dat cannabinoïden niet oplosbaar zijn in water.

Beschouw decarboxylatie als een proces dat cannabinoïden transformeert van hun zure en inactieve vorm, dus THCA en CBDA, in de gewenste stoffen THC en CBD. Decarboxylatie vindt automatisch plaats tijdens verbranding en wanneer mensen de cannabis verwarmen tijdens een bakproces.

Het is ook enorm belangrijk de cannabinoïden een kans te geven zich te binden aan vetten, vanwege een probleem met de oplosbaarheid, een van de redenen waarom Indiase bhang makers melk en geklaarde boter gebruiken.

Cannabutter

TWEE MANIEREN OM CANNABIS THEE TE ZETTEN

1. De cannaboter methode (simpel en handig)

Ingrediënten voor een kopje van 200ml:

• 1 theelepel cannaboter

• 1 kop kokend water

• 1-2 theezakjes

Een van de beste manieren om een kop thee te zetten met cannabis is gelijk een van de meest gemakkelijke, want alles wat je nodig hebt is een theelepel cannaboter. Als je zo gelukkig bent je eigen wiet te kunnen kweken, is het beste advies om na het oogsten een lading cannaboter te bereiden. Je kan je boter simpelweg in kleine porties verdelen, in plastic containers stoppen en ze in de vriezer stoppen om de versheid te bewaren. Door een voorraad cannaboter aan te leggen, heb je zelf de flexibiliteit om diverse gerechten en drankjes te voorzien van cannabis, wanneer je daar maar zin in hebt.

Het oplossen van boter in thee klinkt misschien vreemd, maar is absoluut de moeite waard! De decarboxylatie van de cannabinoïden vindt plaats tijdens het proces van het maken van cannabis boter, wat tijd kost want het hoge vetgehalte van de boter fungeert als dragend materiaal voor THC en CBD.

2. “Cannabis Thee Latte” (helemaal zelf gemaakt en geweldig voor sociale gebeurtenissen)

Ingrediënten voor 4 koppen van 200ml:

• 7g fijngemalen toppen of 14g knipresten (bijvoorkeur gedecarboxyleerd)

• 15g zachte boter (of 30ml voorverwarmde kokosolie)

• 400ml volle melk (of amandelmelk)

• 400ml water

• Thee bladeren en een metalen thee-ei

• 1 theelepel vanille extract, 4 eetlepels honing, snufje kaneel

Instructies:

1. Allereerst moeten we de cannabis een uur lang decarboxyleren in de oven op 105-110°C. Deze stap is niet verplicht, maar wel aan te raden om de hoogst mogelijke kracht te bereiken. Opmerking: De meeste ovens zijn niet enorm precies; het is dus cruciaal de temperaturen in de gaten te houden met een extra thermometer. Alles boven 115°C kan mogelijk meer kwaad doen dan goed! Diverse experts beweren dat 106°C de ideale temperatuur is voor 1 uur decarboxylatie.

2. Mix plantenmaterie, melk, vanille extract en boter (of kokosolie) zorgvuldig. Laat deze mix ongeveer een uur staan op kamertemperatuur.

3. Nu kan je de mix in een pan gieten, water toevoegen en je reeds gevulde thee-ei in het midden hangen. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten sudderen en doel op een lage tot gemiddelde temperatuur. Laat niets koken!

4. Giet je "thee latte" door een fijne zeef om alle plantenresten te verwijderen en breng op smaak met een eetlepel honing, een snufje kaneel en/of andere ingrediënten naar wens.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.