By Max Sargent


Alle processen hebben een delicaat begin en bij wiet is dat de zaadkieming. Met hoogwaardige zaden en een geschikt kweekmedium verloopt deze fase meestal vrij succesvol, maar er is altijd iets dat je kunt doen om te helpen. Hier nemen we een kijkje naar onze Cannabis Seed Booster, een speciaal samengesteld hulpmiddel dat is ontworpen om enkele kiemingsproblemen te overwinnen. Deze unieke mix van aminozuren, mineralen, vitamines en organische stoffen bevordert de groei, activeert oude zaden en helpt zaailingen gedijen tijdens deze kwetsbare fase van de groeicyclus.

Cannabis seed germination

Uitdagingen bij het kiemen van cannabiszaden

Cannabisteelt kan al vanaf het begin worden belemmerd door diverse kiemingsproblemen. Telers ondervinden vaak problemen zoals lage kiempercentages, vooral bij oudere zaden die mogelijk helemaal niet ontkiemen. Daarnaast kunnen zaailingen langzaam groeien of een slechte gezondheid vertonen, wat hun ontwikkeling en productiviteit ernstig beïnvloedt. Deze problemen ontstaan door suboptimale kiemomstandigheden of inherente zwakheden in de zaden zelf. De gevolgen van deze vroege problemen zijn langdurig en kunnen resulteren in een minder robuuste plant die vatbaarder is voor ziektes en minder oogst oplevert.

Hoewel sommige problemen in de zaden zelf zitten, bijvoorbeeld als ze te oud zijn, van lage kwaliteit of al besmet, zijn veel van de problemen tijdens de kieming te wijten aan de omgeving. De twee belangrijkste factoren om in gedachten te houden zijn vochtigheid en temperatuur. Wietzaden hebben een hoge luchtvochtigheid van rond de 90–95% en een temperatuur van ongeveer 22–25 °C nodig voor optimale kieming.

De Cannabis Seed Booster is niet bedoeld om deze factoren te wijzigen, maar om de samenstelling van je kweekmedium te optimaliseren. Dit verbetert het kiempercentage en de kiemsnelheid, en helpt zelfs oudere zaden uit een langdurige rusttoestand te ontwaken.

Cannabis Seed Booster: wat is het en hoe helpt het?

De Cannabis Seed Booster van Royal Queen Seeds is een zelfontwikkelde formule die is ontworpen om de kiemfase van cannabis te verbeteren. Het bevat een mix van mono-siliciumzuur, fulvinezuur, aminozuren, vitamines en essentiële mineralen die samen een gunstige omgeving creëren voor zaadkieming.

Mono-siliciumzuur versterkt bijvoorbeeld de celwanden, waardoor zaailingen veerkrachtiger worden, terwijl fulvinezuur de opname van voedingsstoffen verbetert — een cruciale factor in de vroege stadia van de plantontwikkeling. Aminozuren en vitamines dienen als bouwstenen en katalysatoren voor vitale fysiologische functies. Deze uitgebreide ondersteuningsstrategie verhoogt het kiempercentage, versnelt de wortelontwikkeling en geeft wietplanten een sterkere, vitalere start.

Onze formule bevat ook zink, koper en borium, die wortelhormonen activeren en zorgen voor snellere en sterkere groei. Dit betekent dat er geen synthetische hormonen aan dit product zijn toegevoegd, waardoor het beter is voor je kweekmedium en minder schadelijk voor het microbioom van de aarde.

Voordelen van het gebruik van RQS Cannabis Seed Booster

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van onze Cannabis Seed Booster, en deze hebben niet alleen betrekking op de kiemperiode. Geef je wietzaadjes een sterke start, dan zal dat het hele groeiproces ten goede komen. Hier zijn de voordelen van het gebruik van de Cannabis Seed Booster formule:

 • Beschermt zaden tegen infectie
 • Kan worden gebruikt met alle substraten
 • Geschikt voor alle soorten bewateringssystemen
 • Helpt oude zaden te activeren
 • Versnelt de wortelvorming
 • Verhoogt het kiempercentage
 • Verbetert snelle opname van voedingsstoffen door de wortels
 • Stimuleert metabolische en enzymatische activiteit in het zaad
 • Bevordert de groei van zaailingen en stimuleert uiteindelijk de topontwikkeling
Cannabis Seed Booster

Hoe gebruik je Cannabis Seed Booster

De RQS Cannabis Seed Booster is heel eenvoudig te gebruiken en moet vroeg in de cyclus worden toegepast, net als gewone meststoffen. Volg de onderstaande stappen om het te gebruiken:

 1. Voeg 40 druppels (1,5 ml) Seed Booster toe aan 1 liter water op kamertemperatuur.
 2. Plaats de zaden in je gekozen kweekmedium of kiemomgeving.
 3. Gebruik de oplossing om het medium te bewateren en de zaden te bevochtigen.
 4. Herhaal indien nodig om ervoor te zorgen dat de zaden vochtig blijven totdat ze ontkiemen.
 5. Blijf het gebruiken totdat de eerste echte set bladeren verschijnt.
 6. Na kieming niet opnieuw bewateren totdat de bovenste laag van het medium is opgedroogd; anders kunnen de wortels verdrinken.
 7. Stop met gebruik zodra de eerste echte set bladeren verschijnt.
How to use Cannabis Seed Booster

Hoe bewaar je Cannabis Seed Booster

Bewaar de Seed Booster op een koele, donkere plaats boven de 10 °C. Buiten bereik van kinderen houden. Goed schudden voor gebruik en binnen vier maanden na opening gebruiken. Ongeopend heeft het een houdbaarheid van twee jaar vanaf de productiedatum.

Veiligheidsmaatregelen

Het hanteren en bewaren van de Cannabis Seed Booster vereist aandacht voor veiligheid. Volg de richtlijnen van de fabrikant om mogelijke risico's te vermijden. Gebruik bij het aanbrengen van het product geschikte beschermingsmiddelen om direct contact met de huid of inademing te voorkomen.

Compatibiliteit van Cannabis Seed Booster met verschillende kiemmethoden

Of je nu gebruik maakt van een Starter Kit, Soil Plugs, direct zaait in het uiteindelijke kweekmedium of voor de methode van de natte keukenrol gaat; de Seed Booster verbetert de effectiviteit van deze technieken. De formule ondersteunt de verschillende behoeften van wietzaadjes die in verschillende omgevingen worden gekiemd en zorgt voor een krachtige vroege groei, ongeacht de gebruikte strategie.

Cannabis Seed Booster: voor een sterke start

De RQS Cannabis Seed Booster optimaliseert de kieming en geeft zaailingen de sterkste start in hun leven. Deze zorgvuldig samengestelde formule helpt de basis te leggen voor consistent grote en hoogwaardige oogsten. De componenten verbeteren ook de bodemgezondheid in de loop van de tijd, waardoor een cyclus van vruchtbaarheid en productiviteit ontstaat.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.