By Luke Sumpter

Het is vaak lastig om te kiezen welke wietsoort je gaat kweken. Er zijn zoveel verschillende soorten, dat je niet zomaar even een cultivar uitkiest. Nee, aan zo’n beslissing gaan uren van onderzoek en vergelijking vooraf.

Moet je kiezen voor die cultivar met een hoog gehalte THC? Wacht, wat biedt die milde variëteit met CBD? Of die soort bomvol terpenen, waarvan je een snoepsmaak in je mond krijgt?

Om jou te helpen bij dit keuzeproces hebben wij een archief samengesteld van uitgebreide verslagen van onze ervaringen. Bij Royal Queen Seeds weten we best wel iets over wiet en vinden we het heerlijk om onze eigen genetica grondig te proeven!

Hieronder nemen we je mee in onze ervaring met het roken van de toppen van Royal Creamatic. Bekijk onze uitgebreide analyse en ontdek of deze soort in jouw kweekruimte of tuin thuishoort.

We gaan ook in op de genetische herkomst van deze variëteit en leggen uit wat je kunt verwachten als je haar kweekt.

Waar Ligt de Oorsprong van Royal Creamatic?

Royal Creamatic stamt af van heerlijke soorten. Onze deskundige veredelaars hebben een prikkelend terpenenprofiel gecombineerd met de weerbaarheid en snelheid van Cannabis ruderalis.

Als basis voor het veredelingsproject selecteerden ze Cream Caramel als ouderplant. Zoals de naam al doet vermoeden, levert deze smakelijke cultivar toppen boordevol suikerzoete terpenen op. Ze stamt af van de net zo lekkere ouderplanten BlueBlack, Maple Leaf Indica en White Rhino. Deze combinatie zorgde voor indica-genetica, heerlijke terpenen en een korte bloeitijd. Daarmee is een van de smakelijkste wietsoorten ontstaan die er zijn.

Naast alle positieve kenmerken van hierboven, selecteerden onze veredelaars Cream Caramel ook vanwege haar prettige effect. Ze geeft een sterke body high die de spieren verzacht en het lichaam rust en euforie brengt.

Na het nemen van een monster van Cream Caramel en het spelen met de genetica, realiseerden ze zich dat er weinig ruimte voor verbetering was. De onberispelijke smaak en bevredigende high voldeden al aan hun wensen. Wel beseften ze dat de plant nog een stuk makkelijker te kweken moest zijn en toegankelijker moest worden voor beginners.

Dus met dat in gedachten kruisten ze deze heerlijke wietsoort met een betrouwbare Cannabis ruderalis-variëteit. Na meerdere generaties te hebben gekruist, ontstond een snelbloeiende en resistente autoflower die binnen enkele weken een goede opbrengst opleverde.

Royal Creamatic bevat 60% indica, 10% sativa en 30% ruderalis-genetica.

Royal Creamatic
23_genetic background_1 Cream Caramel x Ruderalis
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 15%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 115-165 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 12 - 13 after sprouting
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend

Koop Royal Creamatic

Royal Creamatic Biedt een Heerlijke Rookervaring

Beginnende rokers denken misschien dat alle wiet hetzelfde smaakt. Maar het duurt vaak niet lang tot ze ontdekken hoeveel aromatische variaties diverse terpenenprofielen wel niet te bieden hebben. Natuurlijk zijn er wietsoorten die vergelijkbaar smaken, maar de verschillende categorieën verschillen behoorlijk van elkaar.

Bij Royal Queen Seeds hebben we in de loop der jaren behoorlijk wat wiet gerookt. Met die ervaring op zak kunnen we zonder aarzelen zeggen dat Royal Creamatic een terpenenprofiel heeft dat je maar zelden tegenkomt.

Toen wij deze wiet voor het eerst rookten, viel de verleidelijke geur ons als eerste op. Op het moment dat we de toppen uit de voorraadpot haalden, roken we de sterke geuren van zoetigheid en kruiden.

Deze sterke geur vonden we erg prettig en we werden nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond. Iedereen kreeg een top in handen om deze van dichtbij te bekijken. Ons kweekteam had deze toppen deskundig gesnoeid, waardoor ze er netjes en compact uitzagen.

Elke top bevatte een dikke laag hars boordevol cannabinoïden, een overvloed aan trichomen en stipjes van roodoranje stampers. De suikerblaadjes en bloemblaadjes vormden een donkergroen schildersdoek dat bijna neigde naar het paarse spectrum.

Royal Creamatic Biedt een Heerlijke Rookervaring

Vervolgens vermaalden we de toppen tot een fijn poeder met behulp van metalen grinders met drie kamers. Daardoor konden we een deel van de trichomen opvangen voor later. We gebruikten natuurlijk henneppapier voor het rollen van joints van gelijke grootte, zodat we allemaal een vergelijkbaar effect zouden ervaren.

Toen we de joints aanstaken en de eerste trek namen, waren we het er allemaal over eens dat de smaak van zoetigheid, suiker en snoep de boventoon voerde. Na het aansteken vloeide het zoete aroma over het topje van de tong, waarna de toppen een snel, maar mild effect gaven.

Na nog een paar trekken merkten we allemaal dat we ontspannen waren geworden. De toppen van Royal Creamatic bevatten 15% THC en een gemiddeld gehalte CBD. Dit gebalanceerde cannabinoïden-profiel geeft een subtiele high die de stemming verbetert, zonder dat je paranoïde of angstig wordt.

Zelfs na het roken van een halve joint voelden we ons nog steeds volledig functioneel, productief en relatief helder in het hoofd. De high geeft wel een gevoel van euforie en een betere stemming, maar zonder dat je geest wordt overweldigd. Door het gehalte cannabidiol vlakt de piek van de high wat af en kun je deze met gemak onder controle houden.

Een hoog gehalte van de terpenen caryofylleen en myrceen werkt in synergie met de THC, wat zorgt voor een mild verdovend effect waardoor je lichaam zwaar en ontspannen aanvoelt. Een klein percentage limoneen zorgt dat je geest helder genoeg blijft, zodat je niet te vroeg in slaap valt.

Hoe Moet Je Royal Creamatic Kweken?

Zowel beginnende als ervaren kwekers zullen het een genot vinden om deze makkelijke variëteit te kweken.

Royal Creamatic heeft robuuste genen die geschikt zijn voor de meeste kweekomstandigheden. De plant tolereert kou en temperatuurschommelingen, maar behaalt het beste resultaat in een consistent warme omgeving.

De planten worden zelden groter dan 100cm, waarmee ze ideaal zijn voor verborgen binnenkweek en geheime guerrillakweek buiten. Als je ze binnen kweekt, worden ze maximaal 80cm hoog. Wanneer je echter kleinere potten gebruikt, is dit slechts 60cm. Reken op een lonende opbrengst van 400-450g/m².

Planten die je buiten kweekt, doen het zowel goed in potten als in bakken en groeien met name snel in kassen en polytunnels. Zaai gezelschapsplanten, zoals duizendblad en dille, vlakbij als buffer tegen insectenplagen.

Reken erop dat je planten zo’n 80-100cm groot worden en maximaal 165g/plant opleveren. Deze snelle soort is ongeveer 10-12 weken na het ontkiemen van de zaden klaar voor de oogst.

Royal Creamatic: Samengevat

Royal Creamatic biedt een heerlijke smaak van suiker, snoep en zoetigheid bij elke trek die je neemt. Haar prachtige toppen produceren een gemiddeld gehalte THC en CBD, waarmee ze een functionele en heldere high biedt die je hoofd niet overweldigt. De plant is makkelijk te kweken, smaakt geweldig en biedt een indica-achtige high zonder dat ze hierin te ver doorslaat.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.