30% Korting op Zaden met Code RQS3

By Luke Sumpter

De zomerperiode biedt mensen die in koudere streken wonen de kans om buiten tijd door te brengen in de weelderige schoonheid van de natuur. Ze kunnen eindelijk uit hun dak gaan tijdens een openlucht muziekfestival of een trektocht ondernemen door het bos. Anderen genieten simpelweg van een mooie zonsondergang. Van deze tijd van het jaar moet je maximaal profiteren. Het maakt niet uit wat je deze zomer gaat ondernemen, maar de kans bestaat dat je na het lezen van dit artikel op de een of andere manier van cannabis wilt genieten.

Zoals de meeste cannabisgebruikers wel weten, is hun favoriete kruid een onderscheidende en complexe plant met een strain voor bijna elke gelegenheid. De zomer is een tijd van inspannende activiteiten en evenementen. Sativa strains zijn zeer geschikt voor dat soort gelegenheden. Ze veroorzaken een verkwikkende en cerebrale high die creativiteit opwekt en de concentratie verbetert.

Toch is de zomer niet alleen geschikt om te fuiven. Het is ook een goede tijd om in een hangmat te hangen voor een middagdutje. Hierbij zijn juist indica strains meer geschikt die kalmerende golven van ontspanning door je lichaam transporteren.

Hier volgen de top 10 strains om in het zomerseizoen te roken.

Cannabis Roken Op Zomertijd

GREEN GELATO

Het lijkt wel of de genetische ingenieurs achter deze creatie erop uit waren om expres een strain te ontwerpen die geschikt is voor de zomerzon. Green Gelato is het resultaat van een kruisveredeling van de strains Sunset Sherbet en Thin Mint GSC. Ze is op alle gebieden een sativa-dominante strain. De high die ze veroorzaakt, is euforisch, inspirerend, creatief en ook ontspannend. Ze promoot een ontspannen en kalm humeur bij gebruikers. Bovendien haalt ze de scherpe kantjes af van stress, pijn en depressies.

Green Gelato is een fantastisch rokertje voor zomerse avonturen op je surfplank, skates of met je wandelschoenen aan. Ze boost je stemming en energie waar het maar kan. Passend bij de zomerthema's zijn haar doordringende geuren en smaken van zoetheid en citrus. Daarmee gaat ze goed samen met een frisse fruit smoothie in de zon.

Green Gelato

Green Gelato

Green Gelato

Genetic background Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
Yield indoor 500 - 700 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 45% Sativa, 55% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 750 - 800 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect Physical, clear high
 

Buy Green Gelato

 

PINEAPPLE KUSH

Alleen al van de naam van deze strain loopt het water je in de mond. Ze veroorzaakt geheid enorme vreetbuien. Pineapple Kush is het kind van Pineapple en OG Kush; een veredelingsproject dat een zware indica-dominante variëteit heeft gecreëerd. Deze strain bestaat voor 80% uit indica genetica. Pineapple Kush heeft haar naam grotendeels verkregen vanwege haar verbluffende fruitige tropische ananassmaak; een smaakprofiel dat goed samengaat met lichte zomermaaltijden of fruitige cocktails.

De high die ontstaat na het roken van een volgepropte bong of blunt met Pineapple Kush is voornamelijk lichaamsgericht. Ze ontspant de spieren en kalmeert de geest. Deze strain is een ideaal rokertje voor luie zomermiddagen en zomeravonden met vrienden waarbij je van lekker eten geniet. Haar toppen produceren aanzienlijke hoeveelheden THC; zo'n 18%.

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Pineapple Kush

Genetic background Pineapple x O.G. Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 180 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Pineapple Kush

 

FAT BANANA

Fat Banana is het resultaat van een grondig en selectief veredelingsprogramma met in de hoofdrol de genetica van de ouderstrains OG Kush en Chiquita Banana. Deze veredelingspogingen hebben geresulteerd in een strain die een ferme tik uitdeelt. Het THC-gehalte kan in sommige gevallen wel oplopen tot meer dan 25%. De indica-dominante Fat Banana, met zulke verwoestend hoge THC-gehaltes, veroorzaakt een waanzinnig sterke fysieke high waardoor gebruikers aan hun strandstoeltjes geplakt komen te zitten. Deze strain verdient een plekje in iedere stash voor de zomerdagen waarop je niks hoeft te doen behalve uitrusten, relaxen en lichaam en geest nieuw leven inblazen.

Fat Banana is een unieke strain die aantrekkelijk is voor cannabis connaisseurs en verzamelaars. Haar enorme hoeveelheden psychoactieve THC, gecombineerd met een uniek terpenen profiel van aarde en tropische vruchten, maken haar tot een buitenbeentje onder de strains.

Fat Banana

Fat Banana

Fat Banana

Genetic background Banana x OG Kush
Yield indoor 350 - 400 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 25% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 170 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Fat Banana

 

SOUR DIESEL

Staat surfen deze zomer op je programma? In dat geval gaat dat goed samen met Sour Diesel. Een tjokvolle vaporizer of bowl met deze toppen voordat je op je surfplank stapt, verbetert je concentratie en levert een golf adrenaline.

Als soort met een Californische achtergrond kun je er zeker van zijn dat ze vaak voor dit doel gebruikt is. Ze produceert een krachtig THC-gehalte van 19%. Het CBD-gehalte is gemiddeld en dat verzekert je van een kristalheldere head-high. Ze is ontsproten uit de ouderstrains Original Diesel, Northern Light, Shiva en Hawaiian. Sour Diesel heeft een krachtige kruidensmaak, aangevuld met zurige tonen.

Sour Diesel

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 475 - 525 g/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high
 

Buy Sour Diesel

 

HULKBERRY

Hulkberry is het alter ego van de superheld: een groen monster. Deze strain moet je echt in je strandtas meenemen als je wilt verdwijnen in het zand op het strand. Ook zeer geschikt als je high wilt worden op een tuinfeest. Hulkberry is gecreëerd in de bergen van Colorado door het veredelen van de ouderstrains OG Kush en Strawberry Diesel.

Samples van deze groene krachtpatser hebben een THC-gehalte aangetoond van maar liefst 27%. Daardoor worden zelfs de meest ervaren rokers gelanceerd naar de stratosfeer van hun geest. Deze krachtige high richt zich op je herseninhoud waar ze heldere, maar sterke sensaties ontketent. Ze is minder geschikt voor beginnende rokers. Dit rokertje doet het goed als je gaat kamperen en op een heldere zomeravond van de sterrenhemel wilt genieten.

Hulkberry

HulkBerry

HulkBerry

Genetic background OG Kush x Strawberry Diesel
Yield indoor 400 - 450 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 65% Sativa, 35% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Clear and energetic
 

Buy HulkBerry

AMNESIA HAZE

Veel rokers herkennen de naam van deze legendarische strain. De creatie is door een Amerikaanse expat veredeld. Deze strain veroorzaakt een nagenoeg psychedelisch effect; de high is intens en houdt lang aan.

Dankzij een THC-gehalte van 22% en sativa-dominante genetica is Amnesia Haze een ideaal rokertje voor muziekfestivals en buitenevenementen. Ze zorgt ervoor dat rokers hun schoenen uittrekken en hun lichaam in beweging brengen, al luisterend naar een gesyncopeerd reggaedeuntje. Haar citrusachtige smaken doen de smaakpapillen naar meer verlangen.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

ROYAL GORILLA AUTOFLOWERING

Autoflowering strains zijn meer beroemd vanwege de korte bloeiperiode en het kweekgemak dan hun kracht en THC-gehalte. Gorilla Autoflowering ontkracht dit stereotype echter met toppen die wel tot 20% THC kunnen bevatten. Deze indica-dominante kruising veroorzaakt bij stoners een fysieke high terwijl ze in het zomerzonnetje liggen te bakken.

Royal Gorilla Autoflowering is een perfect rokertje om tot rust te komen na een lange dag vol inspannende activiteiten. Het is een optimale keuze voor kampliederen en gesprekken rond een kampvuurtje. De dennen- en citrussmaken zijn goed te combineren met gegrilde steaks en geroosterde groenten.

Royal Gorilla Auto

Royal Gorilla Automatic

Royal Gorilla Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Gorilla x Cookies x Ruderalis
Yield indoor 325 - 400 g/m2
Height indoor 60 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 50% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 120 - 170 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 140 cm
Harvest time 8 - 10 weeks after germination
Effect Stoned, physically and mentally
 

Buy Royal Gorilla Automatic

 

SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze is een inspirerende en stimulerende sativa-dominante variëteit die overal herkend wordt dankzij haar terpenen profiel. Deze aromatische verbindingen dragen bij aan de frisse en doordringende aroma's van limoenen en citroenen en gaan samen met cannabinoïden die ontspannende, angstverminderende effecten induceren.

De high van Shining Silver Haze houdt doorgaans 3 uur aan en veroorzaakt aangename optimistische gevoelens en euforie. Dat mag ook wel met een THC-gehalte van maar liefst 21%. Deze krachtige head-high is uitermate geschikt om op vrolijke zomerdagen mee wakker te worden.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze Feminized

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 600 - 650 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 75% Sativa, 25% Indica
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Very high
 

Buy Shining Silver Haze

 

BLUE MYSTIC

Als er een eigenschap is waardoor Blue Mystic opvalt tussen andere strains is het wel haar zoete smaak. Het inhaleren van de rook van een bong met Blue Mystic kietelt je verhemelte en is eetlustopwekkend. Ze laat zich prettig combineren met een zoete zomercocktail of verfrissende fruitsalade.

Van haar verleidelijke smaak worden gebruikers knetterstoned zodra haar indica-dominante effecten losbarsten. Ze is het liefdeskind van Blueberry en Northern Light. Het THC-gehalte van Blue Mystic tikt de 18% aan; het CBD-gehalte is gemiddeld.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic

Genetic background Original Blue Mystic
Yield indoor 375 - 425 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 400 - 450 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Stoned
 

Buy Blue Mystic

 

ROYAL COOKIES AUTOFLOWERING

De laatste op onze lijst met zomerse strains is Royal Cookies Autoflowering. Deze eenvoudig te kweken en snelbloeiende indica-dominante strain produceert grote hoeveelheden THC. Ze is veredeld zodat gebruikers kunnen genieten van een sensatie die door het hele lijf te voelen is.

Als je Royal Cookies Autoflowering op een zomerse middag rookt, ervaar je direct euforische en ontspannende gevoelens. De zoete en aarde-achtige tonen masseren je smaakpapillen en je krijgt trek in vers geperst sap. Dit zijn de lekkerste Cookies die je ooit hebt geproefd.

Royal Cookies Auto

Royal Cookies Automatic

Royal Cookies Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Girl Scout Cookies x Ruderalis (auto thunderfuck bx2)
Yield indoor 325 - 450 g/m2
Height indoor 60 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 60% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 140 cm
Harvest time 8 - 10 weeks after germination
Effect Relaxed and Euphoric
 

Buy Royal Cookies Automatic