By Steven Voser


Zkittlez is een hybride strain die ontstaan is uit Grape Ape en Grapefruit. Ze is geliefd vanwege haar krachtige effecten en fruitige aroma en smaak, die doen denken aan het snoepje waarnaar ze is vernoemd. Zkittlez vindt haar oorsprong aan de westkust van de VS, waar ze meteen de harten van rokers én kwekers wist te veroveren. Inmiddels maken nieuwe Zkittlez-soorten, gekweekt door kwekers buiten de VS, deze gewilde soort eindelijk beschikbaar voor mensen in andere delen van de wereld.

Zkittlez: het oorsprongsverhaal

Zkittlez is een indica-dominante hybride die is ontstaan door Grape Ape, Grapefruit en een onbekende mysterieuze soort te kruisen. Dankzij deze genen heeft ze gedurfde fruitaroma's en effecten die een perfecte balans tussen mentale euforie en fysieke ontspanning vormen. Soms kunnen de planten ook subtiele paarse tinten aannemen, die aan Grape Ape doen denken.

De exacte oorsprong van de Zkittlez-soort varieert enigszins, afhankelijk van wie je ernaar vraagt. Sommigen beweren dat ze is ontwikkeld door Dying Breed Seeds, terwijl anderen zeggen dat ze tot stand is gekomen door een samenwerking van 3rd Gen Family en Terp Hogz (alle drie zijn gerenommeerde wietcollectieven uit Californië). Sommigen suggereren zelfs dat Zkittlez is gemaakt door alle drie de collectieven, aangezien het hoofd van Dying Breed Seeds (Shiloh Massive) oorspronkelijk lid van de 3rd Gen Family was.

Tegenwoordig is Zkittlez een handelsmerk van Tony Mendo, Erik Wiggins, JondoCino en Brandon Cashada, allemaal werkzaam bij Terp Hogz. Ondertussen beginnen steeds meer zadenbanken eigen variaties van Zkittlez te lanceren. Sommige met vergelijkbare, andere met minder vergelijkbare genen en eigenschappen.

Zkittlez Cannabis Strain
Zkittlez Cannabis Strain

Sinds haar creatie heeft Zkittlez talloze cannabis cups en prijzen gewonnen. Zo was ze de beste indica op de High Times Cannabis Cup 2015 in Michigan en won ze de eerste prijs op de Emerald Cup 2016 in Santa Rosa. Ze is ook gebruikt voor verschillende nieuwe kruisingen, zoals Runtz en White Runtz, die snoepzoetheid naar een nog hoger niveau tillen.

Effecten van Zkittlez

Zkittlez is een sterke soort met 15-25% THC die de geest stimuleert en het lichaam ontspant. De effecten komen meestal snel op en zorgen voor een subtiele druk op je slapen, gevolgd door een verwrongen perceptie van tijd en je omgeving. Naarmate dit pseudo-psychedelische effect toeneemt, kun je meer creatieve gedachten of focus krijgen. Ideaal dus om naar een interessante serie of film te kijken, naar muziek te luisteren of jezelf in bepaalde taken of klusjes te verliezen.

Naarmate de tijd verstrijkt, komen de meer fysieke effecten van Zkittlez op, waarbij een ontspannende stone elke spier ontspant. In dit stadium is het meestal slim om niets meer te doen en lekker te relaxen. Veel gebruikers houden ervan om 's middags van deze soort te genieten, zodat het ontspannende staartje van de high in de avond valt. Van Zkittlez is ook bekend dat ze de eetlust verhoogt en bij sommige mensen slaperigheid bevordert (vooral als je deze wiet 's avonds rookt).

De meest gemelde effecten van Zkittlez zijn:

 • Ontspannend
 • Sociaal makend
 • Focusverhogend
 • Eetlust verhogend
 • Slaperig makend

Zoals alle soorten met een hoog THC-gehalte kan ze echter ook enkele bijwerkingen veroorzaken:

 • Droge ogen en droge mond
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid
Zkittlez Cannabis Effects
Zkittlez Cannabis Effects

Aroma en smaak van Zkittlez

Zkittlez produceert stevige toppen die vaak donkergroen zijn (hoewel ze soms mooie paarse tinten hebben), met een dikke, ijzige laag trichomen vol met terpenen en THC. Zoals haar naam al doet vermoeden, is het aroma zoet en fruitig, net als Skittles-snoepjes. Bereid je voor op gedurfde aroma's van bessen vermengd met zure citrusondertonen. Adem de zoete, dikke rook in en Zkittlez streelt je tong met muskusachtige bessenaroma's en vleugjes druiven.

Volgens verschillende online bronnen zijn de meest dominante terpenen in Zkittlez:

 • Caryofylleen — een pittige terpeen die voorkomt in zwarte peper
 • Linalool — een bloemachtige terpeen, aanwezig in lavendel
 • Humuleen — een aardachtige, kruidige en licht pittige terpeen die voorkomt in hop
Zkittlez Cannabis Effects
Zkittlez Cannabis Effects

Is Zkittlez gemakkelijk te kweken?

Lange tijd was Zkittlez alleen beschikbaar als stek. Inmiddels bieden verschillende breeders en zadenbanken echter ook zaden van de soort aan. Dit heeft op zijn beurt de prijs verlaagd om toegang tot deze gewilde strain te krijgen. Hoewel elke plant weer anders is, is Zkittlez over het algemeen gemakkelijk te kweken en presteert ze zowel binnen als buiten goed. Als robuuste feminized fotoperiode cultivar is ze ook geschikt voor low- en high stress trainingsmethodes, zoals LST, ScrOG, topping en lollipopping.

De planten zijn vaak klein en compact, waardoor ze ideaal zijn voor binnen of kleine tenten.

Bronnen suggereren daarbij dat de soort een gemiddelde bloei heeft van ongeveer tien weken. Zoals gezegd, kunnen sommige planten zelfs paarse tinten krijgen, vooral als het wat koeler is. Uiteindelijk produceert Zkittlez bovengemiddelde oogsten, waar je haar ook hebt staan (ongeveer 500–700g/m² binnen en 400–600g/plant buiten).

Thuis Zkittlez kweken met Sweet ZZ van RQS

Wil je zelf proberen Zkittlez te kweken? Sweet ZZ van RQS zal al je zintuigen prikkelen met haar gedurfde fruitaroma's en -smaken, evenals haar uitgebalanceerde effecten. Trouw aan haar afkomst, werd Sweet ZZ ontwikkeld met Grape Ape en Grapefruit, wat in een 80% indica-dominante hybride resulteerde. Sweet ZZ blijft lekker compact en heeft slechts zeven tot negen weken nodig om te bloeien. Ze is daarmee de perfecte soort voor binnen. Als het tijd is om te oogsten, beloont ze je met grote, dichte toppen met rode stampers, een dikke laag trichomen en misschien zelfs wat paarse kleuren!

Sweet ZZ
23_genetic background_1 Grape Ape x Grapefruit
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Rustgevend, Stoned

Koop Sweet ZZ

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.