By Miguel Ordoñez


Elke fan van wiet heeft wel een favoriete plek om veilig te roken: een plek waar de tijd langzamer verstrijkt en waar je in je eentje, met een speciaal persoon of met een paar goede vrienden heerlijk kunt genieten. Oftewel, een plek waar je je helemaal thuis voelt.

In dit artikel vind je de beste plaatsen om wiet te roken, naar muziek te luisteren en het leven langzaam aan je voorbij te laten gaan. Misschien heb je weleens op een van deze plekken een jointje gerookt. En dat was vast heel fijn en gedenkwaardig!

De plaatsen die we in dit artikel noemen, zijn leuk en (vaak) veilig, dus maak je geen zorgen. Sommige locaties vereisen wel wat voorzorg en planning, maar het is het meer dan waard!

De beste en veiligste plaatsen om buiten wiet te roken

 • In het bos

Zo nu en dan is het goed om echt even één te zijn met de natuur en te genieten van het buitenleven, bijvoorbeeld door te wandelen in het bos of te kamperen. Tegen de tijd dat het avond wordt, bekruipt je een gevoel van zowel kwetsbaarheid als opwinding.

Deze ervaring kun je echter met een beetje ganja naar een nog hoger niveau tillen! Draai een joint en geniet ervan met je vrienden als je samen met ze rond een kampvuur zit en muziek maakt. Of geniet van het geluid van de wildernis terwijl je een psychotroop avontuur tegemoet gaat. Een ervaring die je altijd bij zal blijven!

 • In het park

Een park is een plek waar je troost kunt vinden. Het is een plek waar mensen samenkomen om te genieten van de dag met hun familie, en waar kinderen zorgeloos kunnen rondrennen en zichzelf kunnen zijn.

Maar het is ook een plek waar liefhebbers van wiet van een fijne rooksessie kunnen genieten. Waarom ook niet? Rechts van je zijn mensen aan het chillen en links een paar kinderen aan het spelen. Het is een en al gezelligheid. Met als kers op de taart, een heerlijke buzz!

Rook echter niet als er kleine kinderen in de buurt zijn. Anders gaat deze plek letterlijk en figuurlijk stinken.

In het park

 • Op het strand

Het strand heeft altijd iets rustgevends. Je vergeet even de hitte van de zon en geniet van de zandkorrels tussen je tenen, het geluid van de golven en het zeebriesje.

Vervolgens steek je een joint op. Je neemt langzaam een trekje, ademt uit en geniet van een licht gevoel. Vervolgens richt je je weer op de sereniteit van het strand. Je leven dat normaal gesproken snel aan je voorbijgaat, gaat nu een stuk langzamer, waardoor je helemaal van het moment kunt genieten. Wat is hier nou niet geweldig aan?

Op het strand
 • Het dak van een gebouw

Voor veel personen is het dak van een gebouw een plek om even aan het normale leven te ontsnappen. Alsof je je bevindt op de Fortress of Solitude van Superman. Hier kun je even alleen zijn met je gedachten en van het prachtige uitzicht over de stad genieten. Als je bovendien op het juiste moment boven bent, kun je de feloranje hemel van de ondergaande zon aanschouwen.

Maar weet je wat dat uitzicht nog mooier maakt? Een klein beetje wiet! Ten eerste hoef je je niet al te veel zorgen te maken over het feit dat je gepakt wordt, als dat überhaupt al een zorg is. Bovendien worden dingen extra funky als je high bent terwijl je je ergens hogerop bevindt.

Mocht je last hebben van hoogtevrees, dan is deze plaats wellicht geen veilige plek voor jou. Maar heb je hier geen last van; geniet dan maar lekker en let een beetje op waar je loopt.

 • Op een brug

Wanneer was de laatste keer dat je op een brug stond om een jointje te roken, terwijl je van het geweldige uitzicht genoot? We vermoeden dat je dit nog nooit hebt gedaan, aangezien velen een brug niet beschouwen als een plek waar je even lekker kunt ontspannen.

Dit is echter iets wat je op z'n minst één keer in je leven moet proberen. Loop naar een nabijgelegen brug, steek een joint op en geniet van het prachtige uitzicht, zoals een meertje of een stedelijke jungle als je je op een brug in een stad bevindt. Wat het uitzicht ook is, dit is een ervaring die je nog lang bij zal blijven.

Op een brug
 • In een reuzenrad

Waarschijnlijk heb je dit al in veel romantische films voorbij zien komen: een jongen en een meisje gaan voor het eerst met elkaar daten, en belanden met z'n tweeën in een reuzenrad. In sommige films is dit ook de plek waar ze elkaar voor het eerst kussen.

Desalniettemin hoeft een ritje in het reuzenrad niet altijd een romantische ervaring te zijn. Er zijn ook momenten waarop je je gewoon op de top van de wereld wilt bevinden... en je vervolgens nog een stukje 'higher' wilt voelen met je favoriete soort!

Een ander voordeel van deze plek is dat de kans dat je gepakt wordt erg klein is. Wel is het hiervoor belangrijk dat je eerst genoeg loskomt van de grond voordat je joint je in hogere sferen brengt.

Net als op een brug, is high worden in een reuzenrad echt iets wat je minimaal één keer zou moeten proberen. Geweldig om later aan je kleinkinderen te vertellen als ze groot genoeg zijn!

 • Bij het zwembad

Een van de verkwikkendste dingen in het leven is aan de rand van een zwembad van de zon genieten. Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als jij het wel heerlijk vindt, dan is het een uiterst bevredigende manier om die luie zomermiddagen door te komen.

Nu is het gebruikelijk om tegen de hitte een koud drankje binnen handbereik te hebben. Voor de een is dat een ijskoude pul bier en voor de ander een groot glas met aardbeienlimonade. Maar weet je wat deze ervaring echt compleet maakt? Een goed gedraaide joint.

Natuurlijk moet je je wel aan de regels houden van de plaats waar je je bevindt. Zo mag je waarschijnlijk geen joint opsteken als je bij het zwembad van een hotel ligt. Maar als je in je eigen vertrouwde achtertuin bent, kun je gewoon je gang gaan! En als je op een later moment een duik wilt nemen, doe dat dan vooral en geniet van extra toffe sensaties.

Bij het zwembad
 • In een auto

Als het gaat om de auto als een van de beste plaatsen om wiet te roken, zijn er drie mogelijkheden. Een daarvan is hotboxen in een geparkeerde auto. Als je het type bent dat wel wat aandurft met ganja, dan krijg je hiervan waarschijnlijk een enorme kick. Dit is overigens ook fantastisch om met vrienden te doen.

De tweede mogelijkheid is vergelijkbaar met de eerste, maar deze keer spaar je je longen door de ramen van de auto open te zetten. Het fijne hieraan is, is dat je ook kunt genieten van het uitzicht.

Mogelijkheid nummer 3 is roken tijdens een lange rit. Een van de passagiers steekt een joint op en geeft deze aan een andere passagier door. We raden het wel af de bestuurder te laten deelnemen. De andere passagiers kunnen echter heerlijk genieten van de wereld die aan hen voorbijtrekt. Dit is gegarandeerd een ultieme ervaring als je op doorreis bent naar een mooie bestemming.

 • Op een festival

Een joint opsteken en aan iemand anders doorgeven is een van de meest Hollywoodachtige clichés die je op een festival kunt doen. Maar dat doet niets af aan de leuke en gedenkwaardige avond die je met je vrienden beleeft!

Wat roken op een festival zo leuk maakt, is de fijne sfeer die er heerst. De bezoekers zijn vaak in opperbeste stemming en genieten allemaal van hetzelfde. En zelfs als er sprake is van een moshpit en het wat rumoerig wordt, heeft iedereen het nog steeds naar zijn zin.

Een andere reden waarom wiet en festivals zo goed samengaan, heeft te maken met het sluiten van vriendschappen. De kans is groot dat je mensen tegen het lijf loopt die net als jij houden van wiet en met wie je een joint kunt delen. Aan het eind van de avond wissel je nummers uit om nog een keer op een vrijdagavond gezellig samen te roken.

Op een festival
 • Tijdens vuurwerk

Wie houdt er nu niet van een extravagante vuurwerkshow? Ongeacht of je erbij bent of het van een afstand ziet vanuit het raam; de prachtige kleuren laten je meteen stoppen met datgene wat je aan het doen bent. Zelfs voor jonge kinderen is het geweldig.

Iedereen die weleens wiet heeft gerookt, weet hoe een psychotrope kick alles wat visueel is kan versterken. Vooral met de zintuiglijke prikkels die een vuurwerkshow met zich meebrengt, kun je rekenen op een fantastische ervaring wanneer je tegelijkertijd een joint rookt.

Steek dus eens een jointje op als je van vuurwerk geniet. Geef de joint vervolgens door en deel de ervaring met de mensen om je heen. Geniet samen van de nachtelijke hemel en verwonder je over wat je ziet.

Tijdens vuurwerk

Hoe je een goede plek vindt om te roken

Misschien heb je nog andere plaatsen in gedachten die nog niet op deze lijst staan. Of misschien vraag je je af wat voor locatie het beste bij jouw voorkeuren past. Met andere woorden, hoe vind je een voor jou goede plek om te roken? En hoe weet je of je de juiste hebt gevonden? Hieronder vind je een paar stappen die je helpen om deze vragen te beantwoorden!

Ga op onderzoek uit

Er is een reden waarom we deze stap als eerste noemen. Met 'onderzoek' bedoelen we dat je een gebied eerst verkent om in te schatten of er een kans op problemen kan ontstaan. Is het bijvoorbeeld een plek waar je niet mag roken? En is het gebruik van wiet hier überhaupt legaal?

Dit zijn vragen waar je eerst antwoord op moet krijgen voordat je verder kunt gaan.

Pas op voor andere personen

Voortbordurend op de vorige stap, is het belangrijk dat je kijkt of er ook andere mensen in de buurt zijn. Let er met name op of andere personen al voor jou op deze plaats zijn geweest.

Als je sporen vindt van papier, as, of zelfs van wiet, dan is dat een duidelijk teken dat andere blowers deze plek ook hebben bezocht. En aangezien iemand anders al gedaan heeft wat jij van plan bent te doen, is het waarschijnlijk een prima locatie om te roken.

Blijf er een tijdje

We gaan er even van uit dat je een vrij afgelegen plek hebt gevonden om te roken. Zo lopen er waarschijnlijk niet al te veel mensen rond, en, ook belangrijk, heeft het als het goed is ook een prachtig uitzicht. De volgende stap is nu: maak de plek van jou.

Raak vertrouwd met de omgeving door er wat tijd door te brengen. Let er ook op of er andere mensen langskomen: en dan vooral jonge kinderen of oudere mensen.

Probeer een vluchtroute te vinden

Niet alle rookplekken zijn gelijk. Op sommige locaties kun je in een lastige situatie terechtkomen als er iets misgaat.

Als je bijvoorbeeld rookt op een plek waar het gebruik van wiet niet wordt getolereerd, dan kun je beter maar voor een uitweg zorgen. Handig voor het geval er plotseling handhavers langskomen.

Geniet van je high

Nu is het tijd om de plek daadwerkelijk uit te testen! Steek in je eentje of samen met een vriend een joint op. Leun naar achteren, ontspan, lach, en geniet van het kostbare moment.

Als je je thuis voelt op deze nieuwe plek, dan weet je dat je de juiste locatie hebt gevonden!

Keer terug naar de realiteit

Als je high bent, komt er ook weer een tijd dat het goed is om weer terug te keren naar de realiteit. Nog beter is het als je dit met een glimlach op je gezicht kunt doen. Je weet dat je de perfecte rookplek hebt gevonden als je high kunt worden en vervolgens eenvoudig terug kunt keren naar de realiteit.

Verander regelmatig van plaats

Als je eenmaal een veilige rookplek hebt gevonden en hier van talloze sessies genoten hebt, dan wordt het ook weer tijd om op zoek te gaan naar een andere plek. Of nog beter; zoek een tweede plaats waar je veilig kunt roken. Zo kun je afwisselen.

Het liefst wil je dat alleen jij en je naasten deze plek kennen. En wanneer de oude locatie niet meer goed voelt, dan heb je altijd nog een alternatief waar je naartoe kunt gaan.

Hoe je je rookervaring thuis optimaliseert

Zoals het spreekwoord al goed verwoordt: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuis is de plek waar je je waarschijnlijk het comfortabelst voelt om een jointje te roken. Maar niet alle ruimten in het huis zijn hiervoor geschikt. Laten we hier eens naar gaan kijken.

 • Binnenplaats of terras

Dit is waarschijnlijk de beste omgeving als je thuis wilt roken. De plek bevindt zich namelijk buiten en is waarschijnlijk goed belucht en rustig. Bovendien is een terras vaak zo gelegen dat je er een mooi uitzicht hebt. En dat voegt veel aan je rookervaring toe.

 • Bank

Deze is wat tricky. Het is inderdaad heerlijk om te genieten van een high als je op de bank ligt. Als je echter even niet oplet of in slaap valt, heb je kans dat er brand uitbreekt.

Dus als je ervoor kiest om op de bank te roken, doe het dan voorzichtig!

 • Bad

Roken in bad is een hele ervaring. Stel je maar eens voor dat je onder een laag bubbels ligt terwijl je lichaam en geest langzaam opstijgen. Heerlijk na een lange en intensieve dag op kantoor!

 • (Niet) in je slaapkamer

Idealiter is je slaapkamer een plek waar je je fijn voelt en waar je tot rust kunt komen. Roken in je kamer is echter niet alleen slecht voor de lucht, maar zorgt op de langere termijn ook voor een onaangename geur. Verder is het goed om in beweging te komen en niet de hele dag in bed te blijven liggen.

 • Garage

Als je kinderen hebt of nog bij je ouders woont, heb je misschien niet de vrijheid om te roken waar je wilt. Maar wellicht is de garage wel een haalbare, discrete plek, tenzij je deze tot fitnessruimte hebt omgebouwd. En je moet het niet erg vinden om tussen roestig gereedschap en dozen met spullen te staan die je maar één keer per jaar gebruikt!

 • Op het dak

Het dak is vergelijkbaar met een tuin of binnenplaats. Het is een open ruimte waar je alleen kunt zijn met je gedachten, terwijl je van je favoriete soort geniet. Afhankelijk van de bereikbaarheid van het dak en de mate van zichtbaarheid voor de buitenwereld, is deze plek ideaal voor wat broodnodige rust, zonder gestoord te worden door nieuwsgierige mensen.

 • In een kast (hotboxing)

Als je een stap verder wilt gaan, dan is hotboxing ideaal. We hebben deze optie al eerder even kort benoemd. Het komt erop neer dat je ervoor zorgt dat alle uitgeademde rook niet uit een kleine en afgesloten ruimte kan ontsnappen. Dit maakt je rooksessie niet alleen discreter, maar ook behoorlijk intens!

Voor hotboxing is een kast een goede locatie. Een kast is echter alleen geschikt als de ruimte groot genoeg is en er geen kleren in hangen. Hoewel deze plek misschien niet ideaal is, kun je wel proberen er een aangename ruimte van te maken voor als je snel je behoefte naar een joint wilt bevredigen. Leg bijvoorbeeld een deken op de grond, zet een Bluetooth-speaker neer en geniet van je eigen heiligdom.

Wis je sporen uit na het roken

Of je nu je rookplek buiten verlaat, uit een auto stapt na het hotboxen, of uit je wazige kast stapt; te allen tijde wil je voorkomen dat die geur om je heen blijft hangen. Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende manieren om de geur te verbergen en te verminderen, zoals je voorraad goed bewaren en een geurneutralisator aanschaffen. Het loont dan ook zeker de moeite om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden!

Trek na je sessie in ieder geval schone kleren aan. Zorg er daarnaast voor dat je je handen wast en je tanden poetst. Dan rest ons alleen nog te zeggen: veel rookplezier toegewenst!

DisclaimerHet is geen geheim dat we als mens een enorme impact op de aarde hebben. Hoewel blowen ons vaak wat dichter bij de natuur brengt, kan het er ook voor zorgen dat we per ongeluk (of opzettelijk) bijdragen aan een slechter milieu.

Bij Royal Queen Seeds moedigen we je aan om geen sporen achter te laten. Of je nu in het bos kampeert, op het strand ligt of in het park gaat barbecueën: ruim altijd je afval op.

Houd ook rekening met brandgevaar. Gooi nooit brandende as in het droge gras.

Stay Cultivated.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.