By Steven Voser

Granddaddy Purple staat ook wel bekend als 'GDP', 'Granddaddy Purps', 'Granddaddy Purple Kush' of simpelweg 'Purple' en is een spectaculaire, populaire paarse wietsoort. Ze vindt haar oorsprong aan de Amerikaanse westkust, waar ze in 2003 is gecreëerd, en heeft inmiddels een legendarische status dankzij haar prachtige kleur, heerlijke aroma’s en onverslaanbare effecten. Zoek je een soort met een sterk effect, dan is Granddaddy Purple echt iets voor jou!


Achtergrond en genen van Granddaddy Purple

Granddaddy Purple is gecommercialiseerd door Ken Estes, die zichzelf als "vader, filantroop en ondernemer" omschrijft. Er gaan verschillende verhalen rond over de oorsprong en genen van GDP, maar Estes heeft in enkele interviews aangegeven dat zijn Purple het nageslacht is van Afghani-, Buddha- en Thai-soorten die via veteranen die vochten in de Vietnamoorlog in Amerika terechtkwamen.

Deze Aziatische soorten werden zorgvuldig in leven gehouden door veteranen, breeders en kwekers in Humboldt County. Estes vermoedt daarbij dat ze na verloop van tijd zijn gekruist met de destijds populaire sativa strains Acapulco/Colombian Gold en Panama Red. En hier vloeide uiteindelijk de legendarische Skunk uit voort. Estes beweert dat zijn unieke Purple-variëteit een nakomeling is van een Skunk-soort die door de inheemse bevolking al meer dan twintig jaar werd gebruikt. Estes zou bevriend zijn geraakt met deze lokale gemeenschap, die hem uiteindelijk met deze strain kennis liet maken.

Grandaddy Purple Cannabis Strain
Grandaddy Purple Cannabis Strain

Nu, twintig jaar later, wordt Granddaddy Purple nog steeds als een echte Californische klassieker gezien. Ze heeft talloze prijzen gewonnen op verschillende Amerikaanse Cannabis Cups. Zo werd ze op de High Times Cannabis Cup 2015 in Denver als 'Beste Indica' uitgeroepen. Tot op de dag van vandaag is GDP een van de populairste soorten ooit. Zowel recreatieve gebruikers als holistische gebruikers zijn er dol op!

Granddaddy Purple
23_genetic background_1 Purple Urkle x Big Bud
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 25% Indica 75%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Fysiek Ontspannend, Slaperig

Koop Granddaddy Purple

Aroma's en smaken van Granddaddy Purple

Veel gebruikers omschrijven het aroma van Granddaddy Purple als rijk en bessen- en druivenachtig. Estes beweert zelfs dat de strain "paars ruikt... ik dacht altijd dat paars een kleur was, maar nu denk ik dat het een geur is!". Hij verwijst hiermee waarschijnlijk naar wat velen als een geur van jasmijn en rozen zouden bestempelen, met vleugjes chocolade en muskus.

De meestvoorkomende terpenen in Granddaddy Purple zijn:

 • Myrceen (muskus en kruiden)
 • Pineen (verse dennennaalden)
 • Caryofylleen (peper, pittige specerijen)
Taste Grandaddy Purple Strain
Taste Grandaddy Purple Strain

Effecten van Granddaddy Purple

Granddaddy Purple staat bekend om haar sterke effecten. Hoewel ze slechts zo'n 17% THC bevat, biedt de strain een intense stone die je binnen enkele minuten zowel fysiek als mentaal voelt opkomen. Meestal ervaar je een opbeurende cerebrale high en een ontspannend lichamelijk effect. Ideaal voor een avondje Netflix, maar ook als je lekker muziek wilt luisteren of de sterrenhemel wilt bewonderen.

Hoewel de wietervaring voor iedereen weer anders is, staat de high van GDP voornamelijk bekend als:

 • Ontspannend
 • Opbeurend
 • Eetlustopwekkend
 • Slaperig makend
Effects Grandaddy Purple Strain
Effects Grandaddy Purple Strain

Granddaddy Purple is echter niet alleen populair onder recreatieve gebruikers, maar ook onder holistische wietgebruikers die spanningen en eetlustproblemen aan willen pakken.

Granddaddy Purple kan echter ook enkele ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals:

 • Droge ogen
 • Droge mond
 • Duizeligheid

Granddaddy Purple heeft vooral zeer sterke fysieke effecten. Je kunt dan ook snel lusteloos van deze soort worden, en het kan lastig worden om van de bank af te komen. Houd daar dus rekening mee voordat je deze wiet probeert. Veel gebruikers raden aan om GDP 's avonds te gebruiken, of in ieder geval op een moment waarop je geen verplichtingen hebt. Op die manier kun je ongehinderd van de intense fysieke stone genieten!

Hoe gemakkelijk is Granddaddy Purple te kweken?

Volgens Estes houdt deze soort van koele en droge omstandigheden, waarschijnlijk vanwege de indicagenen. Daarnaast zegt hij dat GDP niet de allergrootste oogsten oplevert. De planten hebben de neiging om klein te blijven, met een dichte groei en weinig takken. Net als bij andere compacte indica-soorten moet je bij het kweken van Granddaddy Purple oppassen voor een hoge luchtvochtigheid, omdat dit snel ongedierte en ziekteverwekkers aantrekt.

Enkele tips om Granddaddy Purple thuis te kweken:

 • Zorg voor een lage temperatuur, vooral tijdens de late bloeifase
 • Zorg voor voldoende koele lucht in je tent of tuin

Nakomelingen van Granddaddy Purple: check deze strains

Bij Royal Queen Seeds zijn we groot fan van paarse wiet. Daarom hebben we deze iconische soort ook voor een aantal eigen unieke Purple soorten gebruikt. Bekijk ze hieronder en fleur je kweekruimte of tuin op met opvallende paarse planten!

 • Purple Punch Automatic: ons paradepaardje staat bekend om haar gedurfde aroma, dichte topstructuur en ongelooflijke harsproductie. Als je op zoek bent naar een simpele, snelle paarse autoflower om wat kleur en geur aan je tuin toe te voegen, zoek dan niet verder!
 • Legendary OG Punch: deze vurige indica combineert de genen van Legendary OG en Purple Punch. Ze genereert daarmee een sterke, fysieke stone en ontspant je in slechts een paar minuten.

Legendary OG Punch
23_genetic background_1 Legend Og x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Legendary OG Punch

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.