🇺🇸 USA, We are coming soon ⏤ 🌱 Be the first to know

By Arielle Friedman

Heb je je wel eens afgevraagd wat er mogelijk is om je cannabisplanten wat zoeter te maken? Probeer het met honing.

Het blijkt dat honing een nuttige rol speelt bij het kweken van cannabis. En dat op tweeërlei manieren: het is te gebruiken als wortelstimulator voor stekjes, maar ook als meststof. We gaan deze beide toepassingen onderzoeken. Zorg er bij het kopen van honing voor dat je 100% zuivere honing kiest zonder glucosestroop. Aan dat laatste hebben je cannabisplanten geen behoefte.

HONING GEBRUIKEN ALS WORTELSTIMULATOR

We spreken van klonen als je stekjes van een plant neemt waar je verliefd op bent, om een genetisch identieke kopie te produceren. Klonen is nuttig als je een strain hebt waar je echt van houdt of een omgeving die perfect is voor een bepaald genenprofiel.

Om stekjes echte planten te laten worden, moeten ze gestimuleerd worden met een wortelhormoon. Planten produceren dit zelf, dus als je een stekje neemt en in een glas schoon water zet, krijgt het vanzelf worteltjes. Als je de kans op succes echter wilt verhogen en het wortelen wilt bevorderen, overweeg dan een exogeen wortelhormoon.

Auxines zijn het meest algemene wortelhormoon. Indool-3-azijnzuur is een plantenhormoon dat de plant zelf aanmaakt. De meeste commerciële wortelstimulators bevatten geen indool-3-azijnzuur, maar een synthetisch wortelhormoon, zoals indool-3-boterzuur of 1-naftaleenazijnzuur. Deze werken goed, maar zijn beperkt houdbaar en veel kwekers gruwelen van chemische middelen op hun planten.

Soil Honey Cannabis

Voor mensen die de boel graag biologisch willen houden, is het mogelijk honing te gebruiken als natuurlijke wortelstimulator. Het is tevens een nuttig additief als je wél een synthetisch wortelhormoon gebruikt en een biologische booster wilt toevoegen. Honing heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen, dus het beschermt de wortels tegen infecties. Sommige kwekers veronderstellen dat er speciale enzymen in zitten die de wortelgroei stimuleren. Honing bederft niet snel, dus als je een speciaal potje voor in je tuin koopt, is het jaren te gebruiken.

Honing gebruik je als wortelstimulator door de "wond" van je stekje erin te dopen en het plantje in een kweekmedium te plaatsen. Je ziet dat de wortels zich na 7-14 dagen beginnen te vormen.

HONING ALS MESTSTOF GEBRUIKEN

Zodra je plant is volgroeid, is het mogelijk haar weer te verwennen met honing - ditmaal in de bodem. Planten hebben op zich geen behoefte aan glucose, ze produceren het namelijk zelf door fotosynthese. De microflora in de bodem is echter wel met honing te verrijken. Aarde zit vol met nuttige bacteriën en schimmels en van een beetje honing ontwikkelen ze zich gunstig. Los 5-15ml honing op in ongeveer 4l water en bewater je planten hiermee. Zorg ervoor dat je de bodem geen "overdosis" geeft, want dat heeft een averechtse uitwerking en veroorzaakt schade. Sommige kwekers stellen hun eigen biologische meststof samen met honing, aminozuren, melk, yucca-extract, vulkanische as, en Quillaja saponaria-extract.

Cannabis profiteert van honing en gelukkigerwijs profiteert honing ook van cannabis - tuinders rapporteren dat pollen van hennep een waardevolle bron is voor bijen. Bovendien zijn honing en wiet te combineren in een excellente tinctuur. Het lijkt erop dat de twee goed samengaan en daar profiteert iedereen van.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.