CANNABIS BESCHERMEN TEGEN DE WIND

Wind is zowel je vriend als je vijand. Bewegende lucht biedt enerzijds verschillende voordelen voor cannabisplanten. Zo helpt het bij de voortdurende gasuitwisselingen bij de bladmondjes. Daarnaast zorgt een stevige bries ervoor dat planten bewegen en buigen. Dit leidt tot nuttige microverwondingen in de steel en stengels. De plant reageert hierop met meer krachtige groei en wordt sterker omdat ze extra weefsel ontwikkelt ter versterking.

Als cannabisplanten anderzijds te maken krijgen met sterke windstoten en storm, kunnen ze zware schade oplopen. De planten kunnen zelfs ontwortelen of omvallen. Ook kunnen takken en stelen volledig worden afgerukt. Bladeren kunnen daarbij tot flarden worden geblazen en vette, centrale, bloeiende cola's kunnen onherstelbare schade oplopen.

Dit soort hartverscheurende gebeurtenissen kun je echter voorkomen. Het is daarbij heel makkelijk en goedkoop om je planten te beschermen en te versterken. Bij het verzorgen van je heerlijke cannabisplanten is het altijd slim op het ergste voorbereid te zijn en te hopen op het beste. Als je deze simpele tips volgt, kun je ervan uitgaan dat je wiet bestand is tegen de wind, behalve misschien tegen een zware cycloon.

WAT KUN JE DOEN?

  • We ontraden je om je cannabisplanten stevig vast te maken. Een beetje flexibiliteit zorgt ervoor dat de plant natuurlijk kan bewegen. Zo voorkom je dat je wiet weggeblazen wordt met een paal of hekwerk.
  • Plant je cannabisplanten in de buurt van een hek of andere planten die de wind kunnen vangen. Rijen met bomen of heggen zijn een prachtige verdediging. Vermijd ook een overvolle wiettuin. De plantengroei kan namelijk worden belemmerd als de wortels moeten strijden om voedingsstoffen.

Wind Vangen

  • Maak je eigen windscherm. Goede oplossingen zijn bijvoorbeeld een schaduwdoek, bamboe matten of een in de winkel gekocht tuinscherm dat je met haringen in de grond zet. Doeken hebben echter vaker de neiging te fungeren als zeil. Als ze loskomen, kunnen ze dan ook behoorlijk wat schade aanrichten.
  • Bind ook geen planten stevig vast aan één stok. Als het flink waait, kan een plant daarbij knakken. Zet dus twee of drie stokken rond de cannabisplant en gebruik flexibel materiaal om te binden. Vermijd dun ijzerdraad of touw, omdat planten hierdoor kunnen breken. Een dik touw of oude fietsband is ideaal. Hiermee kunnen de planten nog voldoende bewegen en hun voordeel doen met de wind.

Vermijd Windschade Bij Het Kweken Van Cannabis

  • Top en trim planten. Een struikachtige plant buigt en beweegt minder.
  • Maak een kooi van gaas (geen kippengaas, want die maaswijdte is te klein). Bevestig deze aan de grond met tentharingen. Top de planten en leid de groeiende takken door het gaas. Deze opzet kan alleen worden verwoest door een hevige storm. Verwijder overtollig bladmateriaal om het bladerdak aan de randen van de kooi te bevorderen.

Vermijd Windschade Bij Het Kweken Van Cannabis

  • Maak je gebruik van gezelschapsplanten? Plaats dan klaver en alfalfa onder de cannabisplanten. Hiermee ontstaat een dichte mat die voorkomt dat de wortels eruit worden gerukt. Twee rijen mais kunnen ook fungeren als prachtige windvanger en leveren bovendien een voedzame maaltijd als het oogstmoment gekomen is. Houd je van DMT? Phalaris wordt groot genoeg om te fungeren als windscherm voor kleinere cannabisplanten en heeft geen invasief wortelstelsel.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.