Cannabis is een sterke, flexibele plant die zich praktisch overal aanpast en groeit. Denk daarbij aan de koude regio's van Noord-Rusland tot aan de tropisch warme en vochtige streken rond de evenaar.

Sommige kwekers hebben de beschikking over enorme pakhuizen waar ze torenhoge sativa's kweken. Anderen zijn in het bezit van flinke lappen vruchtbare grond om hun toppen te kweken. Niet iedereen verkeert echter in die gelukkige omstandigheden. Sommigen van ons moeten het doen met een klein appartement, doorgaans zonder balkonnetje of tuintje. Dat wil echter niet zeggen dat je niet in staat bent wiet te kweken.

CANNABIS IN DE VENSTERBANK KWEKEN: DE GRONDBEGINSELEN

Het is ook mogelijk om gezonde en productieve cannabisplanten in een vensterbank te kweken. Op deze locatie krijgen de planten redelijk wat natuurlijk licht en hoewel het er krap en klein is, is het toch een geschikte keus voor kwekers die geen andere mogelijkheden zien. Realiseer je echter wel dat wiet kweken in de vensterbank geen ideale oplossing is. Met name op het gebied van discretie. Als de zon onbelemmerd in staat is op je planten in de vensterbank te schijnen, bestaat de kans dat mensen er ook zicht op hebben. Een kweek op de vensterbank is dan ook vooral een optie in landen waar cannabis legaal is. Dat verlaagt de risico's. Als je echt geen andere uitweg ziet en je denkt dat het geen gedoe oplevert, probeer het dan zeker eens. Hieronder vind je een aantal adviezen over het opstarten van je kweek op de vensterbank en hoe je de best mogelijke opbrengst genereert.

KIES DE BESTE STANDPLAATS OM JE PLANTEN TE KWEKEN

Als er slechts één vensterbank aanwezig is in je huisje, heb je niet veel te kiezen. Zijn er echter meerdere vensterbanken in je huis te vinden, zet je planten dan op de vensterbank waar gedurende de dag het meeste zonlicht binnenvalt. Het best is eentje op het oosten of het zuiden. Vensterbanken op het westen zijn af te raden. Je planten krijgen daar te veel intens licht en drogen uit tijdens de middaghitte.

Als je tussen andere hoogbouw woont, waardoor het zonlicht een groot deel van de dag je appartement niet bereikt, is het de overweging waard een lamp in je vensterbank te hangen. Zo krijgen je planten toch voldoende licht. Maar dat trekt natuurlijk wel extra aandacht.

SELECTEER DE JUISTE POT

Nee, de strains die we aanbevelen, komen verderop pas aan de beurt. Je moet eerst potten kiezen die geschikt zijn voor je vensterbank. Vensterbanken zijn doorgaans niet al te breed. Kies dus een ranke pot die netjes in de vensterbank past. Als je voor een hoger exemplaar kiest, hebben je planten voldoende ruimte om een sterk wortelstelsel te ontwikkelen. Potten met een inhoudsmaat van 2 liter passen altijd wel op je vensterbank. Bovendien zijn ze groot genoeg voor het kweken van een flinke plant.

Uitdroging is het volgende waar je rekening mee zou moeten houden. Vaak bevindt zich onder de vensterbank een radiator en als je planten een dagdeel achter het warme venster staan, is dat soms zwaar belastend. Daarom is het selecteren van de juiste pot zeer belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld potten met waterreservoirs. Daarmee voorzie je de planten van voldoende water.

SELECTEER DE JUISTE POT

GEBRUIK VOEDINGSRIJKE POTGROND VOOR EEN GOEDE OPBRENGST

Je hebt potgrond en potgrond. Kies voor de beste grond die er te vinden is. Een kleine pot betekent dat je maar een beperkte hoeveelheid potgrond kunt gebruiken. Zorg er dus voor dat het vol zit met voedingsstoffen. De potgrond die je koopt, zou daarbij rijk, luchtig en donker van kleur moeten zijn. Modderige grond waar klei in zit, is ongeschikt. Het zou bovendien de nodige macrovoedingsstoffen moeten bevatten - stikstof, fosfor en kalium - en nuttige microvoedingsstoffen.

SELECTEER DE JUISTE STRAINS

Je hebt nu bijna alle spullen bij elkaar gezocht om te beginnen. Het enige wat nog vereist is, is de ideale strain. Autoflowering strains zijn het meest geschikt. Autoflowers worden niet al te hoog en zijn snel klaar voor de oogst. Ze staan dus niet lang in je vensterbank waar nieuwsgierige aagjes ze kunnen zien. Bovendien hoef je met autoflowers niets aan het lichtregime te veranderen voor de bloei. Tot slot zijn ze vaak opgebouwd uit geharde genen, waarmee ze ook voor beginnende kwekers makkelijk te onderhouden zijn. De volgende drie cannabisvariëteiten lenen zich bijzonder goed voor je vensterbank.

EASY BUD

Easy Bud maakt haar naam meer dan waar. Ze is een goede kandidate voor je vensterbank en raakt niet van slag in lastige omstandigheden. Deze indica-dominante tante is opgebouwd uit 55% indica-, 15% sativa- en 30% ruderalis-genen. Ze is het liefdeskind van de ouderplanten White Indica en een ruderalis-variëteit. Haar smaak- en geurprofiel kenmerkt zich door frisse citroenen en kruiden. De 12% THC die ze bevat, staat garant voor een subtiele, maar effectieve, ontspannende high. Ze is dan wel overwegend indica, maar om stress af te laten vloeien, is ze gerust overdag te roken.

Easy Bud blijft binnen, dus ook op je vensterbankje, met een hoogte van 50-60cm prettig hanteerbaar. In de ideale omstandigheden produceert ze een opbrengst van 275–325g/m². Daar zou je met een kweek op de vensterbank echter niet op moeten rekenen. Het fijne is wel dat je snel in staat bent te oogsten. Deze explosieve dame sprint van zaad tot oogst in een luttele 8 weken.

Easy Bud

Easy Bud

Easy Bud Royal Queen Seeds

Genetic background White Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 55% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 110 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physical
 

Buy Easy Bud

 

ROYAL DWARF

Royal Dwarf is een klein, flexibel en razendsnel opdondertje en daarom bijzonder geschikt voor in de vensterbank. Ze is veredeld met behulp van het genetisch materiaal van Skunk en een ruderalis-variëteit. Omdat ze overwegend sativa-genen bevat, trakteert ze je op een motiverende en inspirerende high, waarbij de inhoud van je hersenpan in de juiste versnelling schiet. Met 13% THC komt de high echter niet aan als een sloopkogel en duurt deze niet al te lang. Als je haar rookt, blijven de zoetzure citrussmaken lang in je mond hangen.

Royal Dwarf valt met 40-70cm hoog niet erg op in je vensterbank, terwijl je toch op een leuke stash mag rekenen. Zaailingen die je in de vensterbank kweekt, zijn al na 8-9 weken klaar voor het oogstfeest.

Royal Dwarf

Royal Dwarf

Royal Dwarf Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk x Ruderalis
Yield indoor 150 - 200 g/m2
Height indoor 40 - 70 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 10% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 50 - 90 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physically stoned
 

Buy Royal Dwarf

 

QUICK ONE

Quick One is ook een strain de speciaal veredeld is om binnen een kort tijdsbestek een flinke oogst te genereren. Ongeduldige kwekers vinden haar een fantastische uitkomst. En omdat ze zo klein blijft, is het misschien wel mogelijk meerdere potten op je vensterbank te zetten. De effecten die Quick One voor je in petto heeft, zijn voornamelijk fysiek en loom van aard. Je stemming verbetert en je spieren ontspannen zich als nooit tevoren.

Quick One wordt onder ideale kweekomstandigheden 50-60cm hoog met een rendement van 275–325g/m². Dit betekent dat het in een vensterbank mogelijk is om 100g/m² te realiseren. Als je vanuit zaad kweekt, zijn de overheerlijke toppen na 8 weken te oogsten.

Quick One

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical
 

Buy Quick One

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.