By Miguel Ordoñez

Wij van Royal Queen Seeds hebben een zwak voor Kush soorten. In onze zoektocht naar de beste cannabis ter wereld blijkt Kush genetica keer op keer voor kwaliteit te staan. De planten zijn vernoemd naar het Hindoekoesj gebergte in Afghanistan, waar ze minstens 1300 jaar in het wild hebben gegroeid.

Door zaden van deze landrassen te breeden, is een diverse selectie geweldige variaties van Kush ontstaan. De soorten worden geprezen om hun ontspannende indica effecten en aardse dennenaroma’s. Ook zijn ze, ongeacht je kweekervaring, fantastisch makkelijk te kweken. Of je nu binnenshuis of buitenshuis kweekt, Kush mag niet ontbreken in je collectie. Hier is een lijst met de 10 beste Kush soorten uit de RQS catalogus, in willekeurige volgorde, die je onmiddellijk kunt gaan kweken!

Hindú Kush Mountains And Cannabis

1. OG Kush

Hoe kunnen we onze lijst beter beginnen dan met de klassieke OG Kush? Van deze “ocean-grown” legende bestaan over de hele wereld talloze versies. De soort is daarbij gebruikt om vele Kush hybrides te creëren. Deze oorspronkelijke klassieker heeft echter de ware x-factor. Het THC-gehalte van de soort kan namelijk op wel 26% liggen. Dit leidt tot een super ontspannende high die korte metten maakt met pijn, stress en symptomen van een depressie. Het rijke aroma van dennenhout is daarbij pittig met een subtiel vleugje citroen. Na de bloeitijd van 7-9 weken heeft de plant een vrij sterke geur en zie je OG Kush in al haar rijke, groene glorie. Breek wat toppen af en geniet van een moderne legende.

2. Candy Kush

Als er iets geweldig is aan het breeden van cannabis, dan is het wel het experimenteren met verschillende smaken. Terpenen zijn daarbij verantwoordelijk voor de specifieke smaak van een soort. Royal Queen Seeds houdt de ontwikkelingen in de industrie nauwlettend in de gaten. Wat Kush betreft, zijn we altijd op zoek naar fruitige, zoete of hartige soorten die onze aandacht trekken. Rookwaar met een specifiek smaakprofiel zorgt namelijk voor een zinnenstrelende ervaring. Zo heeft Candy Kush een zoete, bloemige suikerspin-smaak. Haar aroma is daarbij heerlijk om in te ademen en laat een rijke nasmaak achter. Candy Kush is vooral geschikt voor bij het dessert en niet alleen vanwege haar smaak; deze indica dominante cultivar creëert opbeurende sensaties, waarna ze je lichaam ontspant met een sussend, narcotisch effect.

3. Bubble Kush

Wie van zoete cannabis soorten houdt, moet de lekkere hybride Bubble Kush eens proberen. Ze is een kruising tussen OG Kush en Bubble Gum, die haar naam dankt aan haar specifieke smaak. Het zoete, muntachtige aroma gaat gepaard met een hele sterke lichamelijke stone. Het THC-gehalte van deze indica dominante krachtpatser ligt daarbij rond de 19%. Dat Bubble Kush ook sativa eigenschappen heeft, merk je aan de volledige lichamelijke buzz die ze opwekt. Ze bloeit daarbij binnen 7-8 weken en produceert toppen die een super chille avond beloven.

4. Pineapple Kush

Als je van tropische cannabis soorten houdt, dan zijn er verschillende Kush varianten om te overwegen. Stel dat je een van die freaks bent die een pizza graag belegt met ananas. In dat geval laat je je niet uit het veld slaan door een cannabis soort die naar ananas smaakt. Sterker nog, die zou wel eens je nieuwe favoriete plant kunnen worden. We hebben het natuurlijk over Pineapple Kush, een indica dominante hybride die haar smaak te danken heeft aan de Pineapple soort. De overheerlijke, zoete ananassmaak heeft ook een vleugje zure diesel, wat voor een uitgebalanceerd profiel zorgt. Het THC-gehalte kan daarbij oplopen tot 17%, voor een vrolijke, milde high.

5. Fat Banana

Ananas is niet de enige tropische fruitsoort met een cannabis-equivalent; wat dacht je van banaan? Chiquita Banana is gekruist met OG Kush om zo Fat Banana te creëren. Na 7-8 weken bloei trakteert de soort je daarbij op toppen met, hoe kan het anders, een geel tintje. Deze hebben een te gek THC-gehalte van boven de 25% en veroorzaken dus een high waar je u tegen zegt. Dat is dan ook waaraan je de Kush genetica herkent; een krachtige soort met een onvergetelijk aroma. Ze is bovendien een perfect uitgebalanceerde hybride; tijdens de zeer psychedelische ervaring merk je zowel indica als sativa eigenschappen.

6. Hulkberry

Bruce Banner soorten zijn vernoemd naar het iconische Marvel-personage dat transformeert tot de Incredible Hulk. Deze monstervarianten groeien uit tot levendig groene planten met een schokkend THC-gehalte. Onze HulkBerry brengt daarbij Kush-eigenschappen naar voren. Bij de soort merk je ook de invloed van de ouderplant Strawberry Diesel, waar ze haar zoete smaak van heeft. Door de toevoeging van OG Kush kan het THC-gehalte wel 28% bereiken! Dit zorgt voor een te gekke ervaring - misschien niet ideaal voor beginnende rokers.

7. Purple Queen

Sommige planten hebben paarsige tinten. Dit komt door natuurlijke chemicaliën, anthocyanen genaamd, die antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Ze komen voor in veel donkere fruitsoorten, zoals blauwe bessen. Paarse cannabis soorten hebben vergelijkbare eigenschappen. Purple Queen spant daarbij de kroon; voor deze soort zijn Purple Afghan landrassen gekruist met Hindoekoesj-genetica. Voor de aardigheid zijn er ook nog sativa landrassen vanuit Mexico, Colombia en Thailand aan toegevoegd. Het resultaat is een plant met een THC-gehalte van boven de 22% die een ongeëvenaarde, euforische sensatie opwekt.

8. Critical Kush

De indica Critical Mass geeft een kalmerende sensatie die het lichaam ontspant. Door deze cultivar te combineren met OG Kush is een sativa dominante hybride ontstaan die gebruikers het beste van beide werelden biedt. Critical Kush heeft daarbij een THC-gehalte van ongeveer 19% en een verhoogd CBD-gehalte. Dit creëert een verdovend effect dat slapeloosheid, pijn en zelfs spasmodische aandoeningen kan verlichten. Door de kalmerende sensatie en het pittige aroma van Critical Kush vormt ze een geweldige soort om na een lange werkdag van te genieten en biedt ze een van de meest aangename Kush ervaringen.

9. Royal Kush Automatic

Door de potentie, kracht en smaak van OG Kush te combineren met stevige ruderalis genetica, heeft Royal Kush Automatic een scherp skunk aroma en een supersnelle levenscyclus. Desalniettemin heeft deze autoflowering variant alle gewilde kwaliteiten van een fotoperiode Kush. Royal Kush Automatic is daarbij precies zo diepzinnig als haar naam doet vermoeden. Haar high dient zich geleidelijk aan en is verrassend dromerig en stimulerend tegelijkertijd. Volgens enthousiaste gebruikers wekt ze daarbij gegiechel, duizeligheid en een boeiende couchlock op. De soort groeit uit tot een donkere plant die ijzig is van de trichomen en produceert zeer respectabele opbrengsten voor een autoflower.

10. Special Kush

Special Kush dankt haar naam aan haar kenmerkendheid. De soort is niet beter te omschrijven dan met de term “speciaal”. Royal Queen Seeds heeft de puurste, sterkste Kush landrassen gecombineerd tot Special Kush, een plant van de nieuwste generatie. Ze is daarbij een makkelijk te kweken soort, ongeacht je kweekervaring. In een warme omgeving bloeit ze binnen 7-9 weken. De soort heeft alle aardse kwaliteiten die je zou verwachten van een krachtige Kush, maar dan met een vleugje zoetheid. Special Kush wordt vooral aangeraden voor mensen die willen ontspannen en behoefte hebben aan een goede nachtrust. Ze is de ware narcotische, indica dominante soort uit je fantasie. Slaap lekker!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.