By Arielle Friedman

Wie heugt zich niet de stiekeme tijd dat je eau de cologne gebruikte en onder de douche sprong om de wietgeur te verbloemen? Het lijkt erop dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. De nieuwste rage van de schoonheids- en wellnessindustrie is cannabisparfum. Maar het lijkt in de verste verte niet op de lucht van Skunk en dampende joints van weleer.

Cannabisparfum verspreidt meer subtiele geuren. Het is een geur die is opgebouwd uit bloemachtige, naar dennenbomen en aarde riekende geuren, met een vleugje skunkachtige musk van cannabis. Stel je een kas voor met bloemen waar her en der wat cannabisplanten hun aroma verspreiden.

Er zijn twee soorten cannabisparfum op de markt. De eerste is bereid met echte cannabis. Aan de tweede komt echter geen wiet te pas, maar dat is een synthetische samenstelling. De laatstgenoemde is populair in regio's waar een totaalverbod op cannabis geldt. Maar nu de Verenigde Staten het gebruik van hennep nationaal hebben gelegaliseerd, komen die regio's steeds minder voor. De benaderingen voor het produceren van deze twee soorten cannabisparfum zijn zeer verschillend.

HOE JE CANNABISPARFUM MAAKT

Om je uit te leggen hoe cannabisparfum bereid wordt, beginnen we met de basisbereiding van parfums in het algemeen. Parfum is samengesteld uit vier hoofdbestanddelen: etherische olie, een basisolie, alcohol en water. Etherische olie is verder onder te verdelen in drie categorieën: topnoten, hartnoten en basisnoten (niet te verwarren met de basisolie). Topnoten vervliegen het snelst; basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven. Na het opbrengen van parfum zijn alle drie actief, waarbij de topnoten dominant zijn. Na het vervliegen hiervan overheersen de hartnoten. De basisnoten blijven als laatste over. Veel parfumeurs gebruiken ook overbruggingstonen. Deze vergemakkelijken de overgang tussen de diverse tonen.

Om parfum te maken, selecteer je eerst de geuren voor de top-, hart- en basisnoten, alsmede eventuele overbruggingstonen. Als je de geur van cannabis wilt nabootsen zonder het daadwerkelijk te gebruiken, meng je de juiste noten nauwgezet om de gewenste geuren te bereiken. Indien je wel cannabis gebruikt, heeft het mogelijk een andere toon. Dat hangt af van het cannabinoïde- en terpeenprofiel van de cannabisolie, maar ook van hoe deze profielen zich verhouden tot de andere oliën.

Als je eenmaal je etherische oliën hebt geselecteerd, voeg je ze toe aan de basisolie. Daar wordt over het algemeen jojoba of zoete amandelolie voor gebruikt. Voeg aan ongeveer 14g olie 7 druppeltjes van je top-, hart- en basisnoten toe. Vervolgens doe je daar 70g alcohol (wodka bijvoorbeeld) bij en doe je het mengsel in een luchtdicht flesje. Laat dat 48 uur tot 6 weken rusten. Een langere rustperiode resulteert in een sterkere geur. Als dat achter de rug is, voeg je er een paar eetlepels water aan toe. Schud het flesje goed en zeef het door een koffiefilter. Doe er een eetlepel glycerine bij om de geur vast te houden. Bewaar het vervolgens in een donker, glazen flesje.

Om de geur van cannabis goed te krijgen, is het ook mogelijk van een goede leverancier te kopen. Op het internet krijgen Cannabis Santal van Fresh en Cannabis Flower van Demeter Fragrance goede beoordelingen.

Hoe Je Cannabisparfum Maakt

DE INVLOED VAN CANNABISPARFUM OP DE CANNABISSECTOR

Cannabisparfum is een enorme stap in de richting van de aanvaarding van cannabis bij het grote publiek. Het doet denken aan de tijd dat hennep gebruikt werd voor geweven stoffen, geneesmiddelen en schoonheidsproducten. Steeds meer sectoren krijgen lucht van de gebruiksmogelijkheden van deze plant. Bovendien zien we veel aanpassingen in diverse regio's, zodat het gebruik mogelijk wordt.

De maatschappij maakt zich niet meer zo druk over hennepkleding en medicinaal gebruik van cannabis. Daar komt nu dus cannabisparfum bij en veel mensen vragen zich inmiddels af waarom deze veelzijdige plant jarenlang verboden is geweest. Wietparfum verrijkt de cannabissector met een intrigerend luchtje. En daar wordt ieder mens vrolijk van.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.