Wat is guerrillakweek?
Guerrillakweek is het kweken op een geheime, verscholen plek ergens buiten, maar niet in je tuin. Meestal is het op ergens in de natuur, waar je niet gemakkelijk ontdekt wordt. Een voordeel van guerrillakweek is dat je waarschijnlijk niet in de kraag wordt gevat, want de planten staan in de openbare ruimte. Helaas heb je niet de garantie dat wilde dieren er niet bij in de buurt komen, daarom is het belangrijk om een goede plek uit te kiezen.

Kies een plek om te kweken
De eerste stap voor de guerrillakweek is het vinden van ene goede plek om je cannabis te planten. Probeer een plek te vinden die niet al te ver van het water staat. Je hebt een plek nodig waar door het jaar heen niet al te veel bezoekers of arbeiders komen. Drukke parken, openbare ruimte, paden die onderhouden worden door de gemeente… het zijn niet de beste plekken. de beste plekken zijn degenen die moeilijk te bereiken zijn, zoals een plekje ver weg van een pad of verscholen in de struiken.

Zorg dat je een alibi hebt
Word niet betrapt. Het is belangrijk om een verhaal klaar te hebben als iemand je vraagt wat je aan het doen bent. Als je in de buurt bent van een meer, neem dan visspullen mee. Je kunt ook een verrekijker meenemen en zeggen dat je vogels gaat kijken. Als je nu al gepakt wordt, kun je maar beter een andere plek vinden.Wis je sporen

Zorg ervoor dat je geen makkelijk te volgen sporen achterlaat. Neem iedere keer een andere route en als je voetafdrukken achterlaat, schop er dan wat aarde overheen. Als je goed zichtbare sporen achterlaat, kun iemand makkelijk je planten ontdekken.

Begin met kweken
Als je wilt dat je planten groot worden en ponden produceren in plaats van grammen, is het verstandig om je klonen eerst wortel te laten schieten en je zaadjes in de winter binnen laten uitkomen. Plant je zaden onder kweeklampen. Als ze uitkomen, kun je ze verplanten. Als je ze niet binnen kunt kweken, kun je alsnog je zaadjes meteen buiten planten. De opbrengst zal alleen wel lager zijn.

Ga in de lente naar de guerrillaplek
Als de winter voorbij is en de lente is aangebroken, is het tijd geworden om je cannabisplanten te planten. Als je daar binnen al mee bent begonnen, moet je ze nu laten wennen aan het zonlicht door ze iedere dag een paar uur buiten te plaatsen. Pak je planten in of neem je zaadjes en ga naar de guerrillaplek die hebt uitgekozen.

Begin met kweken

Graaf een diep gat

Nu moet je een diep gat graven om je cannabis in te doen. Je kunt er wat pro-mix, perliet of water absorberende kristallen bij doen. Dit houdt water vast en maakt de wortels steviger. Onthoud wel dat hoe sterker de wortel is, hoe sterker de plant is, en een sterkere plant betekent meer product.

Plant de guerrillacannabis
Als je al begonnen bent met kweken in de winter - wat ten zeerste wordt aanbevolen – doe je je planten in de aardemix in de gaten. Bewater je planten totdat de aarde goed vochtig is. Als je zaadjes hebt, doe je die in de aardemix en bewater je ze totdat de aarde goed vochtig is.

Bescherm je plant
Het enige nadeel van de guerrillakweek is dat je planten kwetsbaar zijn voor wilde dieren en insecten. Je kunt kippengaas om je plant zetten om de wilde dieren weg te houden, zeker als je in een gebied woont met herten. Je kunt ook iets van insectenbestrijding gebruiken om je plant te beschermen.Bewater je planten
Het is heel belangrijk om je planten voldoende water te geven, zo voorkom je dat ze sterven. Iedere keer dat het niet tien dagen achter elkaar regent, zou je naar buiten moeten gaan om je planten water te geven. Zorg ervoor dat je de planten zo veel water geeft dat de wortels volledig verzadigd zijn. Als er water in de buurt is, kun je een goedkope handpomp gebruiken om je planten te bewateren.

Controleer op insecten
Iedere keer dat je je planten water geeft, moet je op insecten controleren. Onder de bladeren en langs de stengels zul je insecten vinden die je plant opeten. Insectenplagen moet je direct oplossen, want ze kunnen je planten doden.

Verwijder mannelijke planten
Als je zaden hebt gebruikt in plaats van klonen, zullen je planten tegen het einde van de zomer laten zien wat hun geslacht is. De mannelijke planten hebben bloemen die op kleine bananentrossen lijken en de vrouwelijke planten hebben witte haren die uit de knopen komen waar de takken en de stengels elkaar treffen. Verwijder de mannelijke planten voordat ze de kans krijgen om de vrouwelijke toppen met zaden te vullen.

Vermijd in de herfst teveel vochtigheid

Voed je planten
Als de zomer eindigt, moet je wat plantenvoeding toevoegen om het maximale uit je plant te halen. Probeer bij de wortels voedingsstoffen en toevoegingen erbij te doen, bijvoorbeeld vleermuizenmest, en giet er water bij. Doe rustig aan met stikstof en gebruik plantenvoeding met fosfor en kalium. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je planten de grootste opbrengsten opleveren.

Vermijd in de herfst teveel vochtigheid
In de zomer is het cruciaal om je planten vochtig te houden, maar in de herfst is het net zo belangrijk om je toppen droog te houden, zo voorkom je toprot. Schud het overvloedige vocht van je toppen af iedere keer dat je je planten bezoekt. Als je planten beginnen te rotten, moet je vroeg oogsten om verdere schade te voorkomen.

Oogst je gewassen
Naarmate de bladeren beginnen te vallen en de kleuren veranderen, wordt het tijd om je planten te oogsten. Kies een moment waarop er verder niemand buiten is, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend op een bewolkte dag. Neem een grote, ondoorzichtige container met je mee, bijvoorbeeld van 15 liter, die je kunt afsluiten om te voorkomen dat iemand je planten ziet of ruikt. Doe je planten erin met het gesneden deel naar beneden. Zo hou je de toppen intact. Werk snel. Als je eenmaal op een veilige plek bent, kun je je planten drogen en trimmen. Nu ben je klaar om te roken, vaporiseren of zelfs om eetwaren te maken van je vers geoogste toppen en je voor te bereiden op volgend jaar.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.